Kingdom Hearts III

  • Ontwikkelaar Square Enix
  • Eerste releasedatum 29 januari 2019
  • Platformen PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Actie , RPG
  • Gameliner score

Drie van die: Disney-werelden die niet in Kingdom Hearts mogen ontbreken

Nu Kingdom Hearts III over de hele wereld officieel in de winkels ligt, is het natuurlijk weer smullen geblazen. Het doorlopen van die verschillende Disney-werelden blijft toch elke keer weer een feest om te doen. Helaas is niet elke wereld die je bezoekt even geslaagd als de rest, maar welke werelden mogen nou echt niet ontbreken in een goede Kingdom Hearts-game? Ik loop mijn persoonlijke favorieten maar wat graag even met je door.

onbekend

Honderd Bunder Bos

Laten we eerlijk zijn, veel magischer dan Winnie de Pooh ga je natuurlijk niet vinden. Het blijft een genot om langs te gaan bij die kleine knuffelbeer en zijn vriendjes. Hoe leuk is het dan ook dat ook in Kingdom Hearts III een bezoekje aan het Honderd Bunder Bos op het programma staat. Winnie, Tijgetje, Knorretje, Konijn, Iejoor en de rest van de Pooh-personages heten ons vanzelfsprekend van harte welkom. Buiten dat het gewoon een leuke wereld is, geeft het ook nog eens een welkome afwisseling in al het hack en slash geweld. Het bos is namelijk gevuld met mini games die je kunt spelen.

Het is misschien dan ook niet heel verrassend dat deze wereld tot mijn favorieten behoort en ik twijfel er ook niet aan dat dat voor veel andere gamers ook geldt. Het is niet voor niets dat er diverse films van gemaakt zijn, waaronder recentelijk nog een live action versie in de vorm van Christopher Robin. Die film bracht de getekende wereld en de echte wereld een stuk dichter bij elkaar. Enfin, onze vriendelijke honingliefhebber is dus zeker van de partij deze keer.

onbekend

Halloween Town

Wie houdt er nou niet van een verkleedpartijtje? Ook in Kingdom Hearts staan ze daar best open voor. Halloween Town was een leuke plek om naar af te reizen, vooral omdat iedereen dat in stijl deed. Goofy veranderde in een soort monster van Frankenstein met een grote schroef in plaats van zijn gebruikelijke hoed en ook Sora kon zo aanschuiven bij menig Halloween-feestje. Geheel gehuld in vampier-achtige kledij ging hij met zijn vrienden de Heartless te lijf. En wat te denken van Donald, die met een rol wc-papier prima uit de voeten kon en zich als Mummy verkleedde.

Buiten de uitdossingen van onze helden, biedt Halloween Town natuurlijk ook een uitmuntende plek voor de Heartless om zich te vermaken. Deze wereld in Tim Burton-stijl staat natuurlijk in schril contrast met de vrolijke en kleurrijke werelden die we normaal gesproken aandoen. Juist daarom is de wereld van The Nightmare Before Christmas zo'n leuke om te bezoeken. Het valt uit de toon bij de rest en zorgt daardoor voor een leuke afwisseling met de andere Disney-levels.

onbekend

Timeless River

Veruit de meest leuke wereld die ik ooit in Kingdom Hearts heb bezocht is Timeless River. In deze wereld wordt de tijd tientallen jaren teruggespoeld naar een periode waarin Donald Duck nog een lange snavel had en Goofy meer weg had van een stick figure dan het klungelige personage zoals we hem nu kennen. Ook Sora moest er aan geloven en werd aangepast aan die 'goeie ouwe tijd'. De nostalgie spat werkelijk van je beeldscherm en even waan je je weer in de beginjaren van Disney.

Ken je Steamboat Willie nog? De tekenfilm van weleer stond eigenlijk aan de start van het succes van Walt Disney. Dat is waar het allemaal mee begon en het is niet te voorspellen of en waar het uiteindelijk zal gaan eindigen. Het imperium wat in de loop der tijd is opgebouwd is niet te omvatten. Mickey Mania was ook zo'n game waar je dat feilloos kon terugzien, omdat je startte in het Steamboat Willie-tijdperk en naarmate de game vorderde in een steeds recentere Disney-stijl terecht kwam.

onbekend

Dat waren mijn drie favoriete werelden in enigszins willekeurige volgorde. Natuurlijk zijn er veel meer waanzinnige werelden die eigenlijk in elke Kingdom Hearts-game zouden moeten zitten, maar daar is een drie van die helaas te kort voor. Ik ben natuurlijk wel enorm benieuwd welke werelden jij graag bezocht of bezoekt in Kingdom Hearts. Welke omgevingen zijn jou het meest bijgebleven?

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?