Tom Clancy's The Division 2

  • Ontwikkelaar Massive Entertainment
  • Eerste releasedatum 15 maart 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Google Stadia , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre RPG , Third-Person Shooter
  • Gameliner score

Drie van die: Easter Eggs in Tom Clancy's The Division 2

Een game wordt zelden uitgebracht zonder dat ontwikkelaars een paar easter eggs hebben toegevoegd. Voor de fanatieke gamer is het vaak een sport om deze verborgen referenties te vinden. Meestal betreft het een knipoog naar een andere game, serie, film of comic. Iets dat de geek in mij altijd sterk kan waarderen. Ook in Tom Clancy's The Division 2 zitten deze easter eggs verstopt en nu we al een tijdje door de vervallen straten, gebouwen en riolen van Washington DC hebben kunnen dolen, is het hoogtijd de balans op te maken. Er zitten meer dan drie paaseitjes in de game verstopt, maar dit zijn drie van die easter eggs in Tom Clancy's The Division 2 die mij het meest zijn opgevallen.

See you later, alligator

Wellicht één van de meest opvallende easter eggs in de game is een verwijzing naar de horrorfilm Alligator. In de riolen van The Division 2 gaat namelijk een enorm monster schuil. Zijn enorm grote, schubbige staart is duidelijk te zien en het geeft direct een beeld hoe groot de rest van deze uit de kluiten gewassen handtas op pootjes moet zijn. Helaas wordt dat slechts aan de verbeelding overgelaten, want de alligator verroert geen vin (of schub in dit geval). Ook het leegschieten van je magazijn op dit enge beest sorteert geen enkel effect. Gelukkig maar, want een aanval van deze alligator had je waarschijnlijk geenszins overleefd.

onbekend

Welcome, to Jurassic Park

Een andere verwijzing naar een grote film is die van Jurassic Park. In de film, die stamt uit 1993, probeert jager Robert Muldoon een velociraptor te pakken te krijgen. Zodra hij deze in het vizier heeft en van plan is de trekker van zijn SPAS-12 shotgun over te halen, ziet hij in zijn ooghoek een tweede raptor staan die hem op het oog heeft. Vlak voordat hij aan stukken wordt gescheurd door de dinosaurus spreekt hij de legendarische woorden "Clever girl" uit. Vandaag de dag wordt deze uitspraak nog steeds vaak in memes gebruikt en wordt er dus ook naar gerefereerd in The Division 2. Bij de Taxi Graveyard in Foggy Bottom is een auto te vinden die op zijn kop ligt. Hierbij ligt een bord waarop clever girl te lezen is.

onbekend

BEEP BEEP, Richie

Voor de laatste easter egg moeten wij ons weer een weg banen naar de riolen onder de stad. Evenals de alligator is deze volgende referentie namelijk ook daar te vinden. Achter tralies is een iconische rode ballon te vinden. Deze ballon in combinatie met het riool is natuurlijk een verwijzing naar de thriller van Stephen King: IT, waar de moordende clown Pennywise kleine kinderen in de riolen lokt. Het lijkt erop dat de daden van Bassie's kwaadaardige collega zich niet beperken tot het fictieve stadje Derry, maar ook in Washinton DC. Er zijn zelfs geruchten dat er meerdere van deze ballonnen in The Division 2 te vinden zijn, maar ik heb tot op heden alleen deze bij West Potomac Park weten te spotten.

onbekend

Zoals ik eerder al aangaf zitten er meer dan drie easter eggs in Tom Clancy's The Division 2 verstopt, maar als ik die ook zou benoemen zou het geen drie van die meer zijn. Welke verwijzingen en referenties heb jij al kunnen vinden tijdens je avonturen in Washington DC?

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?