Check hier alle The Game Awards 2023 content

Hitman 2

  • Ontwikkelaar IO Interactive
  • Eerste releasedatum 14 november 2018
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Actie , Stealth
  • Gameliner score

Drie van die: Eastereggs uit Hitman 2

Het is altijd heerlijk om eastereggs te ontdekken in games. De leuke grapjes of hommages aan films, series, games of andere dingen verrijken een game naar mijn mening. Ook de Hitman-serie heeft altijd vol gezeten met eastereggs en het onlangs verschenen Hitman 2 vormt hier geen uitzondering op. Zo kun je onder andere arcadekasten vinden met de game Freedom Fighters van IO Interactive en computers waarop Hitman 2: Silent Assassin uit 2002 te zien is. Hieronder echter aandacht voor mijn drie favoriete eastereggs van Hitman 2.

Pizza’s in Whittleton Creek

In Whittleton Creek zijn verschillende eastereggs te vinden, waaronder een geheime kluis die je in kan door vijf keer op een deurbel te drukken. De leukste easteregg, eigenlijk zijn het er twee, komt in de vorm van pizza’s. Deze smakelijke Italiaanse schijfjes zijn op twee plaatsen te vinden in de woonwijk van Whittleton Creek. De eerste is te vinden onder een rioolput, die je met een breekijzer open kunt maken. Deze pizza is uiteraard een eerbetoon aan de Ninja Turtles, die de woonwijk misschien gebruiken als vakantieadresje. De tweede pizza ligt op het dak van een huis en is bedoeld als verwijzing naar de briljante serie Breaking Bad. Hierin gooit Walter White na een ruzie een pizza op het dak van zijn huis. Een mooie knipoog dus in Whittleton Creek aan de Ninja Turtles en mister White.

Flamingo invasie in Miami

De bovenstaande easteregg is makkelijk te vinden, maar voor sommige moet je wat meer werk verzetten. Zoals in Miami bijvoorbeeld. Hier is het mogelijk om alle personages te veranderen in Flamingo-mascottes. Echt eenvoudig is het niet. Je moet verkleed zijn als flamingo mascotte en daarnaast heb je een foto van een flamingo mascotte, één bewusteloze mascotte en een oorlogsrobot nodig. Het lichaam van de bewusteloze mascotte moet gesleept worden naar het Knox-gebouw en voor de oorlogsrobot gelegd worden. Vervolgens is het een kwestie van de foto in de robot stoppen waarna de mascotte wordt doodgeschoten. Plotseling zijn alle personages in Miami veranderd in Flamingo's. Het vereist dus wat werk en lukt misschien niet in één poging, maar het resultaat is wel hilarisch te noemen. Tel daarbij op dat je, mits je de missie hebt voltooid, als Flamingo ook nog vliegend de locatie verlaat en de hilariteit is compleet.

Indiana Jones eerbetoon in Colombia

In Colombia is een mooi eerbetoon aan Indiana Jones te vinden, waar je tevens de ‘It belongs in a museum’ Trophy/Achievement verdiend. Verkleed als Shaman moet je inbreken in een huis waar een gouden beeldje te vinden is. Met dit beeldje kun je toegang krijgen tot een geheime gang, die je leidt naar een schatkamer. Aan het einde hiervan ligt een zeldzaam mes. Direct erna toe rennen heeft helaas maar één uitkomst: de dood van Agent 47. Volgens het concept van Indiana Jones staan er aan de zijkanten van de kamer beeldjes die giftige pijltjes afvuren als je op het verkeerde paneel op de grond staat. Mocht je het juiste patroon ontdekken en het mes in handen hebben dan wordt je bij het verlaten van de kamer getrakteerd op een hoop confetti. Een feestelijk einde dus voor deze easteregg met puzzelelementen!

Dit zijn drie van mijn favoriete eastereggs uit Hitman 2. Wat zijn jullie favoriete eastereggs uit games?

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?