Drie van die: Gamepersonages met een snor

Het is weer november. De maand dat Sinterklaas weer zijn intrede doet, de dagen korter worden en het steeds kouder wordt. Sinds een aantal jaar is dit ook de maand van Movember (Moustache + November). Het evenement waarin mannen door hun snor te laten staan aandacht vragen voor de gezondheid van mannen en met name voor verschillende soorten kanker. Ook in de gamewereld zijn er genoeg beroemde personages die een tijd, dan al niet onbewust, hebben meegedaan met deze actie en nog steeds virtueel rondlopen met een snor. Hier volgen wat mij betreft de drie meest iconische personages met snorren die er zijn.

De loodgieter

Natuurlijk kan ik niet om hem heen, de bekendste snor uit de (gaming)wereld. De loodgieter uit Italië beter bekend als Mario. Ik vind het best knap dat na al die avonturen die hij heeft meegemaakt en al die keren dat hij dicht bij het vuur van Bowser kwam, zijn snor er nog altijd zo goed bijhangt. Het is niet alleen een goede, stevige snor. Hij ziet er ook nog eens bijzonder uit. Als je de snor namelijk goed bekijkt, valt het op dat hij veel weg heeft van een glimlach. Er is online een video te vinden van iemand die Super Mario Odyssey zo aangepast heeft waarin Mario géén snor heeft en dat ziet er echt niet uit.

Mario No Mustache

Niet alles is goed

Het is niet zo dat alle snorren allemaal even goed zijn, vanzelfsprekend kunnen ook slechteriken een snor hebben. Neem nu bijvoorbeeld Dr. Eggman/Robotnik, de eeuwige tegenstander van Sonic met een gigantische beharing tussen neus en lippen. Ook in de nieuwste game uit de Sonic franchise, Sonic Frontiers, is hij weer van de partij. Wat je ook van hem vindt, op zijn snor doet hij iedere keer weer zijn best. Ook in de films rondom Sonic waarin hij wordt gespeeld door Jim Carrey, komt hij goed gesnord voor de dag. Waarschijnlijk is dit één van de grootste snorren uit de hele gamewereld. Dat zit wel snor.

Dr eggman Mustache1

Hij heeft een krachtige snor

Ook de wat minder bekende snorren verdienen het zeker om in de schijnwerpers te staan. Zo’n snor behoort bijvoorbeeld toe aan Kenny uit de eerste twee The Walking Dead seizoenen van Telltale Games. De snor is vooral spraakmakend in het eerste seizoen, want in het tweede seizoen heeft hij er namelijk ook een baard bijgekregen. Is toch een beetje jammer. Wat deze snor verder vooral bijzonder maakt, is dat er in de laatste The Walking Dead game een Easter egg zit die verwijst naar zijn machtige snor. Deze snor mag daarnaast niet in dit lijstje ontbreken, omdat er zelfs een nummer over geschreven is. Dit is een prachtig nummer, toch?

Welke snorremans is jouw favoriet, of mis je nog iemand in deze lijst? Laat het dan zeker weten. Daarnaast aan iedereen die meedoet aan deze challenge, erg veel succes en graag zien we op 30 november het resultaat in Discord. Hierbij druk ik mijn snor.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?