Check hier alle The Game Awards 2023 content

Stardew Valley

  • Ontwikkelaar Concerned Ape
  • Eerste releasedatum 26 februari 2016
  • Platformen Pc , PlayStation Vita , PlayStation 4 , Xbox One , Mobile , Nintendo Switch
  • Genre RPG , Simulatie , Indie
  • Gameliner score -

Drie van die: Games om te spelen op een blauwe maandag

Soms heb je weleens een dag dat je niet zo lekker in je vel zit. Nu is het vandaag blauwe maandag, een maandag die blijkbaar net iets erger is dan alle andere maandagen in het jaar. Meestal als ik mij niet zo goed voel, start ik een game op om mij op te vrolijken. Daarom zet ik vandaag games die ik op zo’n dag speel in de spotlight. Hier zijn drie van mijn favoriete games die ik speel op een blauwe maandag.

Stardew Valley

In de loop van de jaren is Stardew Valley uitgegroeid naar één van mijn favoriete games. In mijn ogen is het op dit moment de beste game in het genre en is het ideaal om mee te relaxen. De game is kleurrijk, bevat interessante personages en geeft je vooral heel veel vrijheid. Wil je alleen vissen of de mijn in? Ga je gang! Of wil je de community center voltooien, je huis helemaal upgraden en je boerderij tot een succes maken? Dat is ook allemaal mogelijk, want in Stardew Valley is niks verplicht en mag je in feite gewoon doen wat je wilt. Alles, binnen de grenzen van de game natuurlijk, is mogelijk. Ik speel deze game altijd als ik gestrest ben en even tot rust wil komen. Bijvoorbeeld toen ik net afgestudeerd was, was ik eigenlijk van plan om mijn backlog weg te gaan werken, maar uiteindelijk heb ik mijn hele zomervakantie besteed aan het starten van een nieuwe boerderij in Stardew Valley. Na een paar uur Stardew Valley en ben ik weer helemaal opgevrolijkt.

Animal Crossing

Als er één game zoetsappig en wholesome is, dan is het Animal Crossing wel. Net als voor veel andere gamers was Animal Crossing: New Horizons mijn meest gespeelde game tijdens lockdowns in 2020. Er is letterlijk niets slechts in de game te vinden. Alleen schattige villagers die hun leven leiden en jou al het zware werk laten opknappen. Hoewel, zwaar is het ook niet echt, want je verdient geld met vissen, insecten, fossielen en gyroids. Voor de echte zakenmensen is het mogelijk om je in de wereld van de stalkmarket te storten, waar je voor zondag je rapen moet zien kwijt te raken, omdat je anders je investering kwijtraakt. De grootste charme van Animal Crossing is echter dat je de vrijheid krijgt om je dorp vorm te geven zoals jij wilt. Er zijn genoeg stijlen die je kunt gebruiken om het resultaat te krijgen dat jij wilt bereiken. Laten we eerlijk zijn, wie wordt er nou niet blij van het spelen van Animal Crossing?

De Sims

Als laatste wil ik graag De Sims in de spotlight zetten. De Sims is één van mijn favoriete franchises en eentje die ik jongs af aan speel. Ik weet nog dat mijn zus altijd in De Sims 2 de huizen bouwde en mij met de families die ze gemaakt had liet spelen. Vaak eindigde dat met de dood van de familie in kwestie, maar dat even terzijde. Het is ook de game die ik het vaakst opstart als ik gestrest ben of mij niet zo lekker voel. Hoewel ik het leuk vind om De Sims 4 af te zeiken voor het gebrek aan content, heeft deze game mij wel door de stress van mijn opleiding heen geholpen. Om een familie te maken en hun verhaal uit te spelen heeft altijd een relaxend effect op mij gehad. Sinds eind 2021 heb ik De Sims 3 herontdekt en ben ik daar lekker in aan het kloten. Net als in Stardew Valley zijn de opties bijna eindeloos in De Sims, van carrières naar aspiraties en persoonlijkheidseigenschappen. Voor mij dus een ideale game om mijzelf op te vrolijken na een rotdag.

Dit waren drie games die ik altijd speel op een blauwe maandag. Zoals je kunt zien, ga ik altijd naar de wholesome games om mijzelf op te vrolijken. Alleen iedereen is anders en ik vraag mij af welke games jullie spelen? Laat het mij vooral weten in de reacties!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?