Drie van die: Iconische toevoegingen in Return to Jurassic Park

Geplaatst: 14 december 2019 10:00
-

Er zijn maar weinig films die ik zo geweldig vind als het originele Jurassic Park van Steven Spielberg. Mijn grote passie voor uitgestorven reptielen begon ook toen ik de film voor het eerst bekeek als kleuter. Tot deze dag kan ik mij de gehele film perfect herinneren. De uitbraak van de Tyrannosaurus Rex, de intense scene in de keuken met de Raptors of de magistrale shots van de eerste aanraking met de gigantische Brachiosaurus. Kortom, genoeg dinosaurus waanzin. Maar Jurassic Park is veel meer dan dinosaurussen. De film behandelt de theorie van chaos en dat het leven een weg vindt. Je kunt zo hard proberen alles onder controle te houden, maar chaos wurmt zich altijd door elk gestructureerd plan door. Toen tijdens X019 de nieuwe uitbreiding voor Frontier's Jurassic World Evolution werd aangekondigd, sloeg mijn hartslag toch een keer over. Ze gaan dan toch eindelijk terug naar die goede oude tijd, terug naar Jurassic Park. Vandaag laat ik jou weten of deze uitbreiding jouw tijd waard is, met Drie van die beste toevoegingen in de oude stijl van Jurassic Park.

Nieuwe wonderen en stijl

Iets wat meteen opvalt wanneer je game opstart, is hoe anders de game er opeens uit ziet. De game is normaal natuurlijk gebaseerd op Jurassic World, die een geheel eigen stijl heeft. Zo ziet Jurassic World er een stuk meer corporatie-achtig uit, met de grijze en blauwe tinten. Kortom, naar mijn mening een stuk saaier. Jurassic Park heeft dit echter totaal niet. De gebouwen zien er veel interessanter uit. Ze doen de speler denken aan een safari uitje, met de mooie kleuren en houten daken. De game ademt nu echt Jurassic Park, een uitzonderlijke persoonlijkheid. Zelfs de natuur ziet er beter uit. De redwoods van The Lost World zijn namelijk van de partij, wat zorgt voor betere diversiteit in je park. Niet alleen zijn de saaie, grijze gebouwen verdwenen, maar we krijgen ook nieuwe attracties. Zo zijn de vliegende Pteranodons toegevoegd en natuurlijk de klassieke Ford Explorer tours keren terug. Jurassic World Evolution heeft er zelden zo interessant uitgezien.

The OG cast

De campaign is, tot in de tegenstelling van de andere delen, erg vermakelijk om doorheen te spelen. Het verhaal is goed genoeg, het tempo ligt hoog en de missies zijn entertainend om doorheen te spelen. Dat is echter niet het enige wat het verhaal zo leuk maakt om doorheen te spelen. In de basegame hadden we natuurlijk al de geweldige Jeff Goldblum aan onze zijde. Niet alleen hij keert terug voor zijn rol als Ian Malcolm, maar ook Sam O'neil en Laura Dern keren terug voor hun personages. De cynische dokter Grant en de zachtaardige dokter Settler. Samen met een goede imitatie van John Hammond en een jonge Finch Cabot spreken zij met elkaar en de speler, terwijl de campaign zich afspeelt. Ik heb te vaak met een domme glimlach op mijn gezicht geluisterd naar de vele gesprekken die ze met elkaar hadden. Niet alleen over de dinosauriërs, maar ook over de vele andere onderwerpen die Jurassic Park behandeld. Chaos, controle, veiligheid, falen, hoop en leren van je fouten. Jurassic Park blijft ook in zijn narratief trouw aan het oorspronkelijke materiaal.

Old but gold

Maar de absolute hoofdattracties blijven natuurlijk de dinosaurussen. En die zien er momenteel het allerbeste uit in Return to Jurassic Park. De uitbreiding geeft namelijk de meest iconische beesten nieuwe skins, die recht uit de films komen. Jurassic Park varianten worden de 1993 skins genoemd. De enige echte Rexy, Triceratops en Brachiosaurus krijgen allemaal hun welverdiende make-over. Niet alleen de klassieke skins worden toegevoegd. Frontier heeft de moeite genomen om extra varianten voor sommige skins te maken, wat zorgt voor nieuwe en boeiende visuele wonderen op je scherm. Sommige van de dieren kregen zelfs kleine aanpassingen aan hun model, zodat ze er nog beter uitzien. De Velociraptor uit Jurassic Park 3 is hier een uitstekend voorbeeld van. Hieronder zie je wat van de screenshots met de meest wonderschone dino's. Geen zorgen, ik laat ze niet allemaal zien. Ze zelf ontdekken is natuurlijk één van de leukste momenten in dit soort games, dus wees niet bang voor (teveel) spoilers.

 1
 2
 3
 4

Return to Jurassic Park is de beste uitbreiding die Frontier Developments tot nu toe heeft uitgebracht voor de game. De executie is misschien niet foutloos, maar ik was na mijn speelsessie erg tevreden met wat ik gezien heb. Naast de uitbreiding brengt Jurassic World Evolution een gratis update uit naar zijn spelers, wat ervoor zorgt dat de rangers wat meer opties hebben in het behandelen van de dinosaurussen. Dat mag ook wel, aangezien ze nu de jeep compleet kunnen vernietigen. "Must go faster" komt meteen in mijn hoofd op. Maar goed, dit waren de Drie van die iconische toevoegingen in Return to Jurassic Park. De game is sinds launch geweldig verbeterd en de review die wij nu op twee en een halve ster hebben staan, is misschien niet meer de juiste beoordeling. Misschien voel ik mij na deze nostalgie trip erg gemotiveerd om een lekkere retrospectief te schrijven over de beste Jurassic Park ervaring op dit moment. Misschien. Maar voor nu laat ik je weten, dat een terugkeer naar Jurassic Park, een uitermate fijne ervaring is.

Bron: De screenshots zijn genomen tijdens de speelsessie op Xbox One X
Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Jurassic World Evolution

Ontwikkelaar:

Frontier Developments

Uitgever:

Frontier

Release:

12 juni 2018

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord