Drie van die: Locaties voor Sniper Elite 5

Geplaatst:

Eerder deze maand onthulde Rebellion dat het vijfde deel van de Sniper Elite-serie in ontwikkeling is. Volgend jaar gaan we pas meer horen over de game en ik ben zeer benieuwd wat de locatie gaat worden. Berlijn stond centraal in de eerste twee games, waarna Sniper Elite 3 ons naar Noord-Afrika bracht en twee jaar geleden konden we in Italië aan de slag met hoofdpersonage Karl Fairburne. Nu is dus de vraag waar brengt Sniper Elite 5 ons heen en ik heb alvast drie interessante ideeën.

Stalingrad

Een inkoppertje voor een snipergame tijdens de Tweede Wereldoorlog is natuurlijk de industriestad Stalingrad. Hier is langdurig gevochten tussen de Duitsers en het Sovjet-leger, en sluipschutters waren zeer belangrijk. Met name de Russen gebruikte deze eenheden om Duitse officieren te elimineren. Als locatie voor de game is het dan ideaal, ook omdat er meerdere seizoenen werd gevochten wat voor de nodige afwisseling in omgeving kan zorgen. Een open-wereld zou geweldig zijn waarbij je zelf missies en doelen kunt uitkiezen. Het zou in ieder geval de perfecte Sniper Elite-gameplay op kunnen leveren. Natuurlijk is de Amerikaanse OSS-sluipschutter Karl Fairburne niet helemaal op zijn plaats in Rusland, maar een beetje vrijheid moet er zijn voor een game. Hij zou eventueel samen kunnen werken met de Russische sluipschutter Vasilli Zaitsev, wat goed uitkomt voor de co-op. Ik zie Stalingrad in ieder geval als de beste kandidaat voor de locatie van Sniper Elite 5.

Arnhem

Een andere stad die ideaal is voor sluipschutters is het kapot geschoten Arnhem tijdens Operation Market Garden. Deze stad en grote operatie wordt te weinig gebruikt in Tweede Wereldoorlog games en is dus ook nog eens zeer origineel als locatie. Natuurlijk is er niet heel lang gevochten in Arnhem, maar de game kan zich over een aantal dagen afspelen, of misschien ook in andere gebieden zoals Nijmegen. Het zou in ieder geval weer eens leuk zijn om Nederland in een game te zien. Van de drie locaties acht ik Arnhem echter het minst waarschijnlijk. Voor een kapot geschoten stad kiest Rebellion eerder voor het bovengenoemde Stalingrad of voor een terugkeer naar Berlijn met de huidige technologie. Maar wie weet verrast Rebellion me toch en kunnen we volgende jaar in Arnhem de nodige sluipschutter actie beleven.

onbekend

Noorwegen

De derde locatie die ik geschikt vind voor Sniper Elite 5 is Noorwegen en dan met name de provincie Telemark. In de stad Rjukan werkten de Duitsers in een fabriek aan zwaar water voor hun eigen atoombom, die door commando's uit Noorwegen en Engeland is opgeblazen. Hier kan Rebellion sluipschutter Karl Fairburne makkelijk in passen. Net als Arnhem wordt Noorwegen weinig gebruikt in games wat het een originele locatie maakt. Een open-wereld met verschillende kleine dorpjes en militaire basissen zou geweldig zijn. Met als eindmissie het opblazen van de fabriek. Ook kun je met deze locatie voor nieuwe gameplay-elementen zorgen. Camouflage in combinatie met de sneeuw en het gebruik van ski's om je snel te verplaatsen bijvoorbeeld. Misschien zelfs een overlevingselementje waarbij je jezelf warm moet houden en eten moet vinden door te jagen en hutjes te plunderen.

Dit zijn drie locaties die interessant zouden zijn voor Sniper Elite 5. We moeten nog een jaar wachten, voordat we meer horen over de game en zijn locatie. Het zou ook zomaar kunnen dat Rebellion ons terugbrengt naar Berlijn. Wat zouden jullie als locatie willen zien voor Sniper Elite 5?

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sniper Elite 5

Series

Sniper Elite

Uitgever

Rebellion

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

26 mei 2022

Ontwikkelaar

Rebellion Software

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord