Drie van die: Vernieuwingen in Sniper Elite 5

Geplaatst: 10 april 2022 12:00
-

Als er een nieuw deel van een franchise wordt aangekondigd dan ben ik altijd benieuwd of er specifieke of grote veranderingen zijn doorgevoerd. De trailer die werd vrijgegeven toen Sniper Elite 5 werd aangekondigd toonde veel vertrouwde elementen, maar niets is minder waar. Ondertussen is er bekend dat er toch wat vernieuwingen aanwezig zijn en ik heb er voor jullie drie op een rij gezet.

onbekend

Een grote en levendige map

In Sniper Elite 5 vertrekt Karl Fairburne naar Frankrijk om ervoor te zorgen dat Operatie Kraken, een geheim Naziproject om de oorlog te winnen, te verhinderen. Dit doe je in de campagne waarbij je ook hooggeplaatste officieren mag neerknallen. Als het gaat om de map dan zijn er twee veranderingen te zien in Sniper Elite 5. Ten eerste geven de ontwikkelaars aan dat de mappen nog nooit zo groot zijn geweest. Hierdoor is er een fast-travel systeem toegevoegd, zodat je eenvoudig de missies kunt uitvoeren. Het landschap van Frankrijk was in 1944 niet heel anders dan tegenwoordig en zijn er genoeg kathedralen en kastelen te vinden. Met de ontwikkeling van Sniper Elite 5 hebben de ontwikkelaars de locaties bestudeerd en gefotografeerd om het vervolgens in de game te plaatsen. Hierdoor moet de wereld nog realistischer en levendiger worden dan in de voorgaande delen. Met meerdere extractiepunten en infiltratie mogelijkheden zou het de spelers meer vrijheid moeten bieden.

onbekend

Wapencustomisatie en de X-ray Kill-cams

Als je denkt aan Sniper Elite dan kun je niet om de speciale X-ray kill-cams heen. Met een goed gericht shot krijgen we de botten en spieren van de soldaat te zien, voordat hij neervalt. In de voorgaande delen gebeurde dit alleen als je gebruik maakte van je sluipschuttersgeweer. In Sniper Elite 5 komt hier verandering in. Naast de sluipschuttersgeweren kun je de kill-cam ook triggeren door goed te richten met de SMGs en pistolen. Daarnaast hebben de ontwikkelaars aangegeven dat de X-ray kill-cam een stukje realistischer en griezelig wordt. Ik kan hier altijd van genieten dus deze verandering klinkt erg goed. Een nog grotere vernieuwing op dit gebied is dat je in Sniper Elite 5 de wapens kunt aanpassen op speciale werkbanken die in een level te vinden zijn. Op deze werkbanken kun je onder andere dempers en vizieren op je wapen zetten. Alle veranderingen die je maakt, hebben effect op het wapen. Wanneer het wapen te zwaar is, betekent dit dat het een stuk langer duurt om een doelwit goed in het vizier te krijgen en gericht te mikken. Je kunt een wapen ook lichter maken, maar dan heb je weer minder plek voor ammunitie. In totaal zijn er meer dan tweehonderd opties. Er zijn dus flink wat aanpassingen mogelijk en dat gaat spelers meer vrijheid geven in hun aanpak.

onbekend

De Invasion Modus

De laatste vernieuwing heeft te maken met de Sniper Elite 5 Invasion Mode die werd geintroduceerd. In deze speciale modus kun je ervoor zorgen dat er een andere speler op de map wordt geplaatst. Het is aan de andere speler om jou uit te schakelen, terwijl jij ervoor moet zorgen dat je het overleeft en de andere speler neerknalt. Het wordt zelfs mogelijk om deze modus te activeren in co-op. Als je dan de Axis-speler bent die op een map wordt geplaatst, moet je opeens twee doelwitten neerhalen. Deze speler krijgt sowieso al wat extra mogelijkheden tot zijn beschikking. Omdat hij samenwerkt met de Duitsers, kan hij de AI-soldaten taggen. Wanneer één van de soldaten dan de andere speler ziet, krijgt hij de laatste locatie van deze speler te zien. Blijkbaar kunnen beide spelers de telefoons, die op de map te vinden zijn, gebruiken om zo de locatie van de ander te achterhalen, maar dat ben je wel kwetsbaar. De Invasion Modus beloont de speler vervolgens met wapens, items en skins. Al moet je dan wel de missie voltooien of de andere sluipschutter neerhalen.

onbekend

Zo, dat waren de drie vernieuwingen die we gaan tegenkomen in Sniper Elite 5. Het nieuwste deel in de franchise brengt in ieder geval veranderingen, maar blijft ook vasthouden aan de bekende formule. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de grotere en realistische mappen. Laat gerust in de comments hieronder weten naar welke vernieuwing jullie uitkijken en of je Sniper Elite 5 gaat halen.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sniper Elite 5

Ontwikkelaar:

Rebellion Software

Uitgever:

Rebellion

Release:

26 mei 2022

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord