Drie van die: Opvallende keuzes in Hitman 3: Seven Deadly Sins

Geplaatst: 14 april 2021 14:00
-

Voor iedereen die geen genoeg kon krijgen van de kale killer in Hitman 3 heb ik goed nieuws! Agent 47 is namelijk terug voor wat nieuwe content die in maar liefst zeven delen uitgebracht gaat worden. Ieder deel heeft een ander onderwerp, maar ze zijn allen gebundeld onder éénzelfde thema. We duiken namelijk in de zeven hoofdzonden van het leven. De kickoff wordt gedaan met greed, oftewel hebzucht. Moeten we allemaal hebberig worden om zo snel mogelijk deze Hitman 3: Seven Deadly Sins-DLC in huis te halen? Dat weet ik nog net zo niet, maar dit zijn in ieder geval drie van die dingen om rekening mee te houden!

Wat bevat de DLC?

Oké, het beschrijven van de Hitman 3: Seven Deadly Sins-DLC is niet heel erg eenvoudig. Vooral omdat de DLC nog lang niet compleet is. In totaal komen er zeven delen, waarvan Greed dus de eerste is. Alle delen zijn los verkrijgbaar tegen een betaling van vijf euro. Je kunt echter ook het complete pakket vooruitbetalen wat je uiteindelijk dertig piek kost. In ruil hiervoor krijg je nieuwe escalations, outfits en items in het desbetreffende thema. Het is momenteel nog een beetje karig, maar daarom is dit ook absoluut geen review. De echte inhoud moet dus zeg maar nog komen. Absoluut niet erg, aangezien de thematiek op deze manier iets beter naar voren gebracht kan worden.

Zwemmen in het goud!

Greed draait logischerwijs om zoveel mogelijk centen verzamelen. De missiestructuur is vrij eenvoudig opgezet. Voltooi zoveel mogelijk assignments zonder te falen. Wanneer je een opdracht weet te voltooien, vliegen de zogeheten ‘greed coins’ door de lucht. Door deze munten in een gouden kikker te deponeren speel je nieuwe items vrij die je logischerwijs in je arsenaal wil hebben. De escalations schotelen je telkens twee opties voor. Want na het omleggen van een target, is het mogelijk om direct het level te verlaten. Je kunt er echter ook voor kiezen om nog een target om te leggen. Daar komt echter het risico bij kijken dat je niet voldoet aan de missie vereisten waardoor je al je progressie verliest. Je eigen hebberigheid kan dan ook behoorlijk in de weg zitten!

Meer content, maar net te weinig

Opzichzelfstaand is episode Greed prima vijf piek waard. Verwacht echter geen nieuwe locaties of baanbrekende mechanics. Het is gewoon meer Hitman 3 en dat is op zich prima. Het nieuwe pak en de Devils Cane zijn lachen, maar dat is het dan ook wel een beetje. De structuur van de escalation is wel oprecht goed opgebouwd. Je krijgt veel uitdaging en dient veel risico te nemen voor de beste beloningen. Iedere missie heeft een aantal restricties, hou je je hier niet aan, dan faal je direct. De restrictie dat je bijvoorbeeld enkel je pak aan mag houden is gewoon een hele pittige en zorgt ervoor dat je de game compleet anders dient te spelen. Dat gezegd hebbende; er zijn zonder deze DLC meer dan genoeg escalations te spelen en ik denk dan ook dat deze DLC pas echt goed uit de verf komt wanneer de andere delen ook speelbaar zijn.

Is de Hitman 3: Seven Deadly Sins-DLC dermate fantastisch dat je non stop de game wil spelen? Nee, helaas niet. Desalniettemin is het een grappige toevoeging die je niet eens zo heel veel hoeft te kosten. De nieuwe cosmetics zijn leuk en vooral de missiestructuur van Greed is erg grappig. Je eigen hebberigheid wordt namelijk flink op de proef gesteld. Gelukkig is dit pas het eerste deel van in totaal zeven hoofdzonden. Er ligt dan ook nog veel meer content in het verschiet voor Agent 47.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Hitman 3

Ontwikkelaar:

IO Interactive

Uitgever:

IO Interactive

Release:

20 januari 2021

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord