De Sims 4

  • Ontwikkelaar Maxis
  • Eerste releasedatum 4 september 2014
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
  • Genre Simulatie
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen dat Samen Groeien onmisbaar is in de Sims 4

Ik denk dat iedereen zo ongeveer wel weet dat de Sims 4 een lange lijst aan DLC heeft. Van kits tot gamepacks tot uitbreidingspakketten, er is voor iedereen wel wat. Maar dat maakt het ook best lastig om te besluiten welk pakket je moet aanschaffen. Ieder pakket heeft zo zijn voor- en nadelen, afhankelijk van hoe jij graag Sims speelt. Maar soms zitten er van die pakketten tussen die voor iedereen geschikt zijn. De Sims 4 Jaargetijden is er bijvoorbeeld één die ik iedereen zou aanraden. Maar ook het nieuwste pakket, Samen Groeien, is een uitstekend pakket voor iedere Sims-speler als je het mij vraagt. Hier zijn Drie van Die redenen dat Samen Groeien onmisbaar is in de Sims 4.

De kleintjes worden (iets) groter

Er zijn veel dingen die spelers graag in de Sims 4 willen zien. Sommige dingen zullen nooit gebeuren, maar het blijkt toch dat geduld wordt beloond. Het klinkt misschien gek, maar veel Sims-spelers hebben lang en vaak om een update voor de baby's in de game gevraagd. Lang was het namelijk zo dat de baby's in de Sims 4 simpelweg een object waren. Daar is nu eindelijk verandering in gekomen. Met de nieuwe update is de pasgeboren baby misschien niet veel veranderd, maar er is wel een nieuwe levensfase toegevoegd: infants. Mocht je meer willen weten over de infants, lees dan zeker onze guide over infants in de Sims 4. Je hebt je handen namelijk flink vol aan deze kleine dreumesen.

Hoewel de update niet enkel voor spelers met de Sims 4 Samen Groeien is uitgekomen, krijg wel toegang tot meer content als je dit pakket in bezit hebt. Zo heb je meer keuze in de bouwcatalogus als je de babykamer bouwt en zijn er unieke gameplay elementen die in dit pakket zitten. Zo krijg je bijvoorbeeld een commode waarop je luiers kunt verschonen, zijn er veel nieuwe decoraties en is er een nieuw evenement toegevoegd waardoor je babyshowers kunt geven voor je sim die in verwachting is. De uitbreiding maakt de hele ervaring van infants dus gewoon net wat completer.

Samen Groeien 1

Één grote familie

Het belangrijkste bij dit soort pakketten is natuurlijk de gameplay. En daar is genoeg nieuws te vinden. Allereerst alle nieuwe interacties tussen de sims. Er zijn twee nieuwe categorieën in de likes en dislikes toegevoegd waardoor je de voorkeur van je sim in gesprekken en andere sims kunt bepalen. Houdt jouw sim van diepe gesprekken, veel grappen of juist romantische gesprekken? En brengt jouw sim graag tijd door met luie sims of juist met ambitieuze sims of grappenmakers. Deze instellingen hebben invloed op je game. Je zult makkelijker overweg kunnen met sims die op jouw voorkeuren aansluiten en moeilijker relaties opbouwen met sims die het tegenovergestelde zijn.

Daarnaast zijn er ook nieuwe relaties binnen families. Zo kan het zo zijn dat jouw sims erg hecht zijn of dat sims samen altijd grappenmakers zijn. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen en dit heeft ook invloed op je game. Je kunt al deze voorkeuren kiezen als je je familie maakt, maar ook tijdens het spelen krijg je soms pop-ups waarin voorstellen worden gedaan door de game gebaseerd op hoe je vordert. Dit zorgt ervoor dat de game heel dynamisch en realistisch aanvoelt. En hoe gek het ook klinkt, dat is toch wat je wilt in een game als Sims 4. Tenminste als het gaat om dit soort dingen. Het maakt de game interessanter en ook uitdagender.

Samen Groeien 2

Droomhuis voor het hele gezin

De catalogus in uitbreidingspakketten is altijd goed gevuld en dat is bij deze uitbreiding zeker geen uitzondering. Er worden zowel andere versies van bestaande objecten toegevoegd, zoals de standaard nieuwe bedden, bank en kleden, maar ook nieuwe objecten zitten ertussen. Zo wordt er bijvoorbeeld een boomhuis toegevoegd die je kunt bouwen met je sim die zowel voor kinderen als volwassenen geschikt is. Maar er worden ook fietsen voor kinderen, een confettikanon en fotolijstjes toegevoegd, waarin je de foto’s die je sim maakt, kunt slepen.

Ook de bouw modus is gevuld met nieuwe content. Zo worden er twee soorten nieuwe ramen toegevoegd, zowel moderne als traditionele. Deze hebben beide verschillende versies binnen één raam, waardoor er ontzettend veel variatie mogelijk is. Deze ramen kun je erg makkelijke gebruiken in combinatie met andere pakketten, wat altijd een voordeel is. Ook de bijpassende deuren mogen natuurlijk niet ontbreken. Hoewel er niet veel muur en vloeropties zijn toegevoegd, vind ik degene die zijn toegevoegd wel erg goed. Ze zijn eigenlijk allemaal makkelijk op verschillende manieren te gebruiken en komen met verschillende kleuropties. Kortom, genoeg om de bouwer in mij weer aan te wakkeren.

Samen Groeien 3

Je zou kunnen zeggen dat ik fan ben van deze nieuwste uitbreiding. Mocht je naast de Sims 4 Samen Groeien nog meer pakketten willen aanschaffen, kijk dan ook eens naar onze Top 5 Sims 4 uitbreidingen, waar ik samen met Jolien onze favoriete pakketten op een rijtje zet. En laat ook zeker even weten of jij de Sims 4 Samen Groeien gaat spelen.

Over auteur Evelien de Geus

Evelien de Geus Als doorgewinterde editor kent Evelien alle shortcuts van edit software uit haar hoofd. Het is dan ook niet zo vreemd dat menig video die online komt op Gameliner, eerst onder handen is genomen door Evelien. Naast het editten van video's, neemt Evelien ook graag met enige regelmaat de controller ter hand. Veel gespeelde games zijn dan League of Legends, Minecraft en De Sims 4. Maar ook voor het opfleuren van haar Animal Crossing: New Horizon eiland draait Evelien haar hand niet om.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?