De Sims 4

 • Ontwikkelaar Maxis
 • Eerste releasedatum 4 september 2014
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One
 • Genre Simulatie
 • Gameliner score

Guide: Hoe werken infants in De Sims 4?

Het is eindelijk zover, de infants komen naar De Sims 4! Sinds de aankondiging van infants tijdens The Sims Summit kijken fans, waaronder ik, uit naar deze nieuwe levensfase in de game. Nu is het zover. Ik leg je in deze guide uit wat er allemaal mogelijk is met infants en hoe je ze het beste kunt verzorgen, of in mijn geval in leven kan houden. Infants mogen er wel schattig uitzien in De Sims 4, maar ze zorgen ook zeker voor een uitdaging. Laat het schattige uiterlijk je dus niet kisten!

Hoe krijg je een infant in De Sims 4?

In De Sims 4 zijn er verschillende mogelijkheden om een infant aan je huishouden toe te voegen. Zo kun je nu een infant adopteren, waarmee je meteen het nieuwe gezinslid toevoegt aan je familie. Het is ook mogelijk om via zwangerschap en de nieuwe science baby-manier een infant te krijgen, maar hier krijg je eerst te maken met de newborn-fase. Dit is de oude baby-fase die ook een update heeft gekregen. Deze fase is ingekort en duurt nu maar twee dagen in plaats van drie, maar je hebt natuurlijk de mogelijkheid om je newborns meteen in infants te veranderen met de age-up interactie, als je echt niet kan wachten. Voor simmers die een nieuwe save starten, is het ook mogelijk om direct een infant te maken in create-a-sim samen met de rest van zijn familie.

De Sims 4 infants guide1

Welke traits kan een infant hebben in De Sims 4?

Het De Sims-team heeft met de update zes traits voor infants uitgebracht, elk met pluspunten en minpunten, en verschillen in uitdaging:

 • Calm: Deze infants zijn heel rustig, huilen niet vaak en kijken graag om zich heen. Ze worden ook minder snel boos en houden het langer vol om activiteiten te doen. De infants verkennen de wereld alleen niet uit zichzelf, maar hebben daar extra hulp bij nodig.
 • Cautious: Met deze infants is de grootste uitdaging dat ze niet zo openstaan voor nieuwe sims, ervaringen en locaties. Ze houden van het vertrouwde en de sims waar ze al bekend mee zijn.
 • Intense: Bereid je voor, want de emoties bij deze infants zijn heel heftig. Hoewel ze makkelijker te entertainen zijn dan andere infants, zijn ze moeilijker te troosten als ze een slecht humeur hebben.
 • Sensitive: Deze infants zijn gevoeliger voor luieruitslag dan andere leeftijdsgenoten. Ze zijn ook kieskeuriger met eten en raken sneller overprikkeld door sociale interacties en speelactiviteiten. Wel slapen ze gemakkelijker door de nacht heen dan andere infants, vooral als ze getroost zijn door één van hun ouders.
 • Sunny: Met deze trait krijg je de vrolijkste infant in huis. Je hoort de nodige lachjes en gegiechel, en ze vinden het leuk om met andere sims om te gaan. Wel hebben deze infants meer sociale aandacht nodig dan andere leeftijdgenoten.
 • Wriggly: Wriggly infants zijn altijd in beweging en willen niets liever doen dan spelen en kruipen. Dit zorgt er alleen wel voor dat ze moeilijker in slaap vallen en niet lang hun focus op een activiteit kunnen houden.

De Sims 4 infants guide2

Wat heb je nodig voor een Sims 4-infant?

Oké, je hebt nu een infant in je Sims 4-huishouden, maar wat nu? Ten eerste is het belangrijk om een krib in huis te halen, zodat je infant een plek heeft om te slapen. Geloof me, infants hebben veel slaap nodig. In de game zijn er een aantal opties te vinden die verschillen in prijs en kwaliteit, dus kies degene die het beste bij je huishouden past. Verder raad ik het aan om ook een high chair voor je nieuwe gezinslid aan te schaffen. Het is mogelijk om Sims 4-infants borst- en flesvoeding te geven zoals in de newborn-fase, maar je hebt ook de mogelijkheid om vast voedsel uit te proberen met je kleine. Dit geeft je toegang tot een heel nieuw systeem, waarin je het favoriete en minst favoriete eten voor je infant ontdekt. Die interactie is serieus het schattigste wat ik ooit in deze game heb gezien en raad het zeker aan om het uit te proberen. Het is ook handig om wat speelgoed voor je jongste telg aan te schaffen. Dit om hem te vermaken als de ouders even tussendoor snel een dutje willen doen. Let wel op, want spelen kost een infant veel energie en het heeft al gauw een dutje nodig om van de activiteit bij te komen.

De Sims 4 infants guide4

Hoe verzorg je een infant in De Sims 4?

Net als alle sims hebben infants een gemoedstoestand en behoeftes om in de gaten te houden. De behoeftes van een infant lijken sneller naar beneden te gaan dan bij andere levensfases. Het is dus aan jou om je infant goed in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat die goed verzorgd wordt. Dit is waar infants beginnen te verschillen van toddlers, want waar je met toddlers weg kan komen door een behoefte even in het rood te laten vallen, zijn infants helaas niet zo vergevend. Dit geldt vooral bij de energie-behoefte. Als je te lang wacht met een infant naar bed brengen, zijn ze te vermoeid om uit zichzelf in slaap te vallen. Eén van de ouders moet dan de kleine helpen om in slaap te vallen. Dit kan met verschillende interacties. Zo kun je voor het slapen gaan verhaaltje vertellen, je infant in slaap troosten of een slaapliedje zingen. Als je wat geld over hebt, kun je ook een baby mobiel installeren die liedjes afspeelt om je infant te helpen in slaap te vallen. Infants kruipen overal naartoe, maar als je ze niet uit het oog wilt verliezen is het na de update ook mogelijk om een play pen te bouwen via build & buy. Hier kun je een speelruimte voor je infants en toddlers waar ze veilig kunnen spelen. Let wel op dat de toddlers geen uitbraakpogingen doen en ontsnappen.

Ik had het al over eten gehad, maar dit is ook een belangrijke behoefte. Infants hebben veel eten nodig en moeten om de paar uur een maaltijd hebben. Dit kan met borstvoeding of flesvoeding, maar ook in een high chair. Dit opent de wereld van vast voedsel en geeft verschillende opties, van groente- en fruithapjes tot ijs en yoghurt. Elke Sims 4-infant heeft andere voorkeuren. Als ze iets lekker vinden eten ze het met gemak op en als ze het niet lekker vinden, slaan ze het potje uit de handen van de ouders en weigeren ze het te eten. Soms twijfelen ze of ze het wel of niet lekker vinden en moet je het nog een keer proberen. Infants kunnen niet zindelijk gemaakt worden in De Sims 4. Daarom moet je vaak hun luier verschonen of ze in bad doen. Let op wel op, want luiers en flessen belanden na de update gewoon op de vloer en verdwijnen niet meer zoals voorheen. Dus zorg ervoor dat je alles goed opruimt, voordat je huis in een zwijnestal verandert.

De Sims 4 infants guide3

Dit was mijn infant-guide voor De Sims 4! Mocht je nog vragen hebben, laat het me vooral weten in de reacties. Lees hier onze Sims 4 review van de basegame.

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?