Drie van die: Redenen om down te zijn met Crackdown 3

Geplaatst: 15 februari 2019 16:05
-

De Crackdown gamereeks is niet super bekend, noch is het een super geliefde serie. Toch zijn Crackdown 1 en 2 erg leuke games om te spelen en zit er veel potentie in. Nu met het kersverse derde Crackdown deel in de schappen is het wel de moeite waard om even te kijken naar wat nu drie echt sterke punten zijn om deze game eens een gedegen kans te geven. Let’s crack it down!

Eindelijk weer een Xbox One exclusive

Het is een beetje een treurig eerste argument, maar dat Microsoft het qua exclusives wat minder doet dan Sony valt niet te ontkennen. In kwaliteit én in kwantiteit is het een verschil van jewelste, waarbij de Xbox One eigenlijk alleen de geweldige Forza-games heeft als paradepaardje. Enkele uitspattingen zoals Cuphead laat ik dan even achterwege. Met Crackdown 3 is er eindelijk weer eentje bij, en het is er eentje uit een reeks die al erg lang heeft liggen verstoffen op de plank. Hoog tijd voor een nieuw deel dus en zie daar, daar issie dan!

Fun, fun, fun

De Crackdown-games hebben voornamelijk dat het gaat om fun hebben. Explosieve en destructieve fun vooral. Dit klinkt als een logische formule voor een game, maar toch gaan niet veel games voor pure fun en loltrapperij. Veel games nemen zichzelf ook nog eens erg serieus, maar Crackdown doet dat in elk geval niet. Het heeft ook een beetje die melige sfeer die de Saint’s Row-games ook hebben. Crackdown 3 heeft wellicht nog het meest overeenkomend met het laatste deel daarvan, Agents of Steel. En dat is ook een game die helemaal gaat voor dikke fun, actie en humor. Crackdown gaat alleen voor meer destructie.

Terry Crews

Een meer likeable persoon is er bijna niet in de filmwereld. De man staat bekend om zijn intensiteit, puurheid en charisma, en dat knalt altijd van het scherm. Eindelijk heeft deze grote vriendelijke reus eens een echte hoofdrol in een game. Eigenlijk speel je dus Terry Crews! Als dat geen goed argument is om deze game te spelen, dan weet ik het niet meer. Alhoewel, bedenk het even zo: Je speelt een Terry Crews met grote dikke geweren, kanonnen, superjump power a la Mario en een attitude. Is dat dan genoeg? Lijkt me wel.

Weten jullie nog drie andere redenen te bedenken waarom we met Crackdown 3 aan de gang moeten, of heb je juist drie redenen waarom het een Crackpot of Crapdown zou zijn? Laat het ons weten!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Crackdown 3

Ontwikkelaar:

Reagent Games

Uitgever:

Microsoft Game Studios

Release:

15 februari 2019

Pc, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord