Check hier alle The Triple-i Initiative content

Drie van die: Redenen om Grand Theft Auto Online nu te gaan spelen

Geplaatst: 26 maart 2022 17:00

Eerder deze week had ik je al uitgelegd waarom Grand Theft Auto V misschien voor jou niet de moeite waard is op de next-gen consoles. De grafische vooruitgang is namelijk, zeker als je de game al eens op de pc hebt gespeeld, niet genoeg om de game nogmaals aan te schaffen. Grand Theft Auto V is echter meer dan alleen het verhaal van Michael, Franklin en Trevor dat je volgt. Er is namelijk ook een enorme online wereld waar je in terecht kunt om zelf een topcrimineel te worden. In dit artikel leg ik je dan ook uit waarom je Grand Theft Auto Online juist wel op de next-gen consoles moet gaan spelen.

onbekend

Carrièredag in Los Santos

Wanneer je voor het eerst in Grand Theft Auto Online stapt, kan alles wellicht een beetje overweldigend zijn. Wat ga je daar doen? Hoe kom je aan geld? Er zijn niet echt specifiek questlines die je kunt volgen en die je een specifiek doel geven. Gelukkig is daar nu de nieuwe Career Builder in GTA Online die de oude tutorial vervangt. Hiermee kun je kiezen welk carrièrepad je als aanstaande crimineel wilt gaan volgen. Zo kun je kiezen uit de Executive, Gunrunner, Nightclub Owner of Biker. Het pad dat je kiest, bepaalt met welke criminele activiteiten jij straks geld gaat verdienen. Afhankelijk van je keuze krijg je ook wat geld mee voor vastgoed, wat wapens en een voertuig zodat jij je criminele loopbaan zo goed mogelijk kunt starten. Dit en de verbeterde interface zorgen ervoor dat ook nieuwkomers gemakkelijk de online wereld van GTA Online in kunnen stappen.

onbekend

Hallo Hao's Special Works

Door de jaren heen heeft Grand Theft Auto Online natuurlijk heel wat nieuwe content gekregen in de vorm van nieuwe locaties, missies, voertuigen, Heists en nog veel meer. Nu de nieuwste iteratie van de online wereld er is, is er nog meer nieuwe content toegevoegd. De PlayStation 5 en Xbox Series-versie van Grand Theft Auto Online bevat namelijk een speciale nieuwe autogarage die wordt gerund door Hao. Naast dat je weer tegen hem kunt racen, kun je in zijn nieuwe garage ook nieuwe exclusieve auto's verkrijgen en voorziet Hao je bolide ook graag van wat nieuwe technologie of een kek kleurtje.

onbekend

Je hoeft niet opnieuw te beginnen

Als er iets is dat kut is, is het jaren van progressie weg moeten gooien omdat er een nieuwe versie van een game uit is gekomen waar je al flink wat uren in hebt gestoken. Gelukkig is dat bij Grand Theft Auto Online, en Grand Theft Auto V in dit geval ook, niet het geval. Je kunt namelijk eenmalig je Grand theft Auto Online-personages overzetten vanaf de PlayStation 4 of Xbox One naar de PlayStation 5 en Xbox Series. Wanneer je dit doet, krijg je er ook nog eens een Karin s95 bij, een auto die je normaal gesproken zo'n twee miljoen GTA$ kost. Daarnaast krijg je ook een speciaal racepak en een speciale Chameleon-lakset voor al je voertuigen als je je personages overzet. Deze eenmalige migratie is kosteloos en zet alles over, ongeacht of je GTA Online los hebt aangeschaft, of deze als onderdeel van een bundel hebt verkregen. Ook is cross-platform migratie mogelijk. Heb je bijvoorbeeld een aantal personages in de Xbox One-versie van de game staan, kun je die ook overzetten naar de PlayStation 5.

onbekend

Nou, dat lijken me toch genoeg redenen om als je eigen personage terug te keren naar Los Santos. Welk carrièrepad ga jij kiezen? Word je de leider van een motorbende, of ga je toch liever handelen in illegale wapens? Alles is mogelijk in Grand Theft Auto Online, dus waar wacht je nog op? Voor de PlayStation 5 is Grand Theft Auto Online zelfs de eerste drie maanden gratis!

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto Online

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Releasedatum

1 oktober 2013

Ontwikkelaar

Rockstar North

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord