Drie van die: Redenen om in seizoen 2 terug te keren naar Battlefield 2042

Geplaatst:
Aangepast: 26 augustus 2022 00:44

Ze zeggen weleens dat de tijd vliegt als je lol hebt. Het is dan misschien ook niet zo verbazingwekkend dat Battlefield 2042 alweer bijna is aanbeland bij het tweede seizoen. Dit nieuwe seizoen draagt de naam Master of Arms. Dit brengt wederom weer veel nieuwigheden met zich mee, waardoor het wellicht interessant kan zijn de game weer op te pakken. Dit zijn drie van die redenen waarom je Battlefield 2042 sowieso weer moet gaan spelen.

Battlefield 2042 seizoen 21

Nieuwe map: Stranded

Battlefield staat natuurlijk bekend om de grote maps. In seizoen 2 van Battlefield 2042 wordt er een nieuwe map geïntroduceerd in de vorm van Stranded. Het level speelt zich af in een groot opgedroogd meer in Panama. Zoals de naam van het level doet vermoeden gaat het hierbij om een gestrand schip. Een groot containerschip om precies te zijn. Dit biedt natuurlijk weer allerlei mogelijkheden voor gunfights. Je kunt goed afwisselen tussen de grote open vlaktes om het schip naar de kleinere en compactere ruimtes binnen in het scheepswrak voor de close combat gevechten. Het schijnt dat binnen in het gestrande schip ook nog een mysterieus geheim verborgen zit. Deze nieuwe map is dus zeker de moeite waard om je weer in je oorlogsoutfit te hijzen.

Battlefield 2042 seizoen 2 Stranded 1Battlefield 2042 seizoen 2 Stranded 1

Nieuwe specialist: Charlie Crawford

Evenals in seizoen 1 van Battlefield 2042 brengt ook het tweede seizoen een nieuwe specialist naar de game. In dit geval moet Ewalina 'Lis' haar plekje als newbie afstaan aan de Brit Charlie Crawford. Deze charismatische wapendealer komt met zwaar geschut richting het slagveld. Hij beschikt namelijk over de Mounted Vulcan. Dit is een stationair machinegeweer die aan de zijkanten voorzien is van een schild. Zo kunnen jij of je teamgenoten veilig het vijandelijke team het vuur aan de schenen leggen. Ja je leest het goed, je teamgenoten kunnen ook gebruikmaken van de Mounted Vulcan.

Battlefield 2042 Charlie Crawford

Nieuwe wapens

Het nieuwe seizoen brengt ook een aantal nieuwe wapens naar Battlefield 2042. Ik heb het natuurlijk al even gehad over de meest indrukwekkende: de Mounted Vulcan. Dit wapen behoort tot de specialist Crawford. Daarnaast zijn er ook nog een aantal andere nieuwe wapens voor handen. Zo is er de AM40, een krachtige karabijn waarmee je je tegenstanders het leven aardig zuur kunt maken. Maak je liever gebruik van een light machine gun? Dan is de Avancys een geschikte keuze voor jou. Hij biedt optimale mobiliteit en is zeer handig om teamgenoten te ondersteunen. Tot slot is er ook nog de PF51. Dit wapen brengt de sub machine gun en het pistool dichterbij elkaar en beschikt over een behoorlijk magazijn. Handig als je het op moet nemen tegen een grote groep vijanden.

Battlefield 2042 seizoen 2 wapens

Naast de drie redenen die ik hierboven heb benoemd biedt Battlefield 2042 seizoen 2 natuurlijk nog veel meer nieuwigheden. Seizoen 2 Masters of Arms is vanaf 30 augstus beschikbaar in Battelfield 2042.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Battlefield 2042

Series

Battlefield

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

19 november 2021

Ontwikkelaar

EA DICE

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord