Drie van die: Redenen om Mass Effect Legendary Edition in huis te halen

Geplaatst: 19 mei 2021 10:00

Het reizen door de ruimte spreekt enorm tot de verbeelding. Het is dan ook niet gek dat films, series, boeken en games over dit fenomeen het vaak goed doen. Denk bijvoorbeeld aan Star Wars. Ook Mass Effect speelt in op dat idee en heeft met de trilogie al bewezen dat uitstekend te doen. Sterker nog, het is niet zo vreemd dat de drie games nu heruitgebracht worden in een bundel. De Mass Effect Legendary Edition is wellicht het ultieme pakket aan games voor de liefhebber van de sci-fi setting. Ik ben ermee aan de slag gegaan en vond al snel drie redenen waarom het zeker de moeite waard is deze bundel in huis te halen.

Content voor daaays

Mass Effect Legendary Edition biedt je een shitload aan content om te spelen. Dus als je op zoek bent naar een game waar je je voorlopig helemaal in kunt verliezen en waarbij je niet na een uurtje of tien te spelen al klaar bent, dan is deze trilogie zeker aan te raden. Overigens bestaat deze bundel niet alleen uit de drie games: Mass Effect, Mass Effect 2 en Mass Effect 3, maar ook nog uit ruim veertig(!) dlc's. Dat varieert dan van nieuwe wapens tot daadwerkelijke uitbreidingen, maar biedt in ieder geval genoeg ruimte (get it?) om je tientallen uren zoet te houden. Als je ze alle drie speelt kun je zomaar een uurtje of honderd kwijt zijn aan deze games. Als dat geen waar voor je geld is, dan weet ik het ook niet meer.

Het oog wil ook wat

Het probleem met een trilogie als deze is dat je te maken hebt met games is dat er een behoorlijk leeftijdsverschil tussen de games zit. Nu kwamen deel één, twee en drie wel nog op dezelfde platformen uit, maar waar het eerste deel al in 2007 verscheen, kwam deeltje drie pas een jaar of vijf later om de hoek kijken. Dat verschil zou je normaal gesproken ook zien. Ware het niet dat BioWare echt moeite heeft gestoken in deze remaster. Het ziet er allemaal niet slecht uit en zelfs Mass Effect is te spelen in 4K. Voor de liefhebbers die daar extra van willen genieten is er in Mass Effect Legendary Edition ook een fotomodus ingebouwd. Natuurlijk is aan bijvoorbeeld de animaties wel te zien dat je met een wat oudere game te maken hebt, het is immers geen volledige remake. Maar voor een remaster heeft BioWare zeker een puik werk geleverd en dat is vooral te zien aan het eerste deel.

De sterke core doet nog steeds zijn werk

Het maakt voor deze Legenary Edition van Mass Effect eigenlijk niet uit of je al bekend bent met de games of dat je compleet nieuw bent. Het belangrijkste element van Mass Effect is namelijk het verhaal en de manier waarop jij het verhaal doorspeelt. Mass Effect zit vol met een aardige diversiteit aan aliens en ander gespuis en wordt op een boeiende manier verteld. Bovendien heb jij ook nog eens invloed op het verloop. Aan de hand van de antwoorden die jij als Shepard geeft kan de uitkomst een compleet andere wending krijgen. Het loont dus ook zeker om meerdere playthoughs te doen. Bovendien neem je je progressie ook door de games mee. Dus als je het eerste deel hebt gespeeld, dan start je al met je progressie van Mass Effect aan deeltje twee. Om die reden heeft BioWare het ook mogelijk gemaakt om vanaf deel één al met de vrouwelijke variant van Shepard te spelen.

Goed, tot zover mijn betoog over deze space opera. Voor mij is het tijd om weer richting de sterren en daar voorbij te gaan. Beetje planeten afstruinen, aliens de geschiedenisboeken inschieten en dat soort casual Mass Effect dingen. Ga jij de Mass Effect Legendary Edition in huis halen?

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mass Effect Legendary Edition

Series

-

Uitgever

Electronic Arts

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

14 mei 2021

Ontwikkelaar

BioWare

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord