Drie van die: Redenen om Planet Zoo: Arid Animal Pack op te pakken

Geplaatst:
Aangepast: 19 juni 2023 17:16

In een game als Planet Zoo kun je natuurlijk nooit te veel dieren hebben. Hoewel er nog steeds bepaalde diersoorten zijn die duidelijk ontbreken - lees: vissen en vogels - worden er continu nieuwe dieren toegevoegd aan de game. Ook in de Arid Animal Pack komen er weer nieuwe soorten in de game. Deze keer mogen we genieten van acht nieuwe dieren die zich thuis voelen in de woestijn en duinen. Mocht je nog twijfelen of je de DLC wilt aanschaffen, lees dan zeker de drie redenen dat deze DLC niet in je game mag ontbreken.

Acht nieuwe dieren

Het is belangrijk om te weten dat er twee soorten uitbreidingen zijn voor Planet Zoo. Allereerst zijn er thema uitbreidingen, zoals het Planet Zoo: Europa Pack, die zowel dieren als thema-specifieke decoraties toevoegt. Daarnaast zijn er Animal Packs, zoals ook het Southeast Asia Animal Pack. In zulke pakketten is de focus volledig op nieuwe dieren. Het Arid Animal Pack is ook gefocust op dieren, met maar liefst acht nieuwe dieren die je een thuis kunt geven in je dierentuin. Deze dieren zijn de dromedaris, addax, damagazelle, hoornadder, woestijnkat, zwarte neushoorn, Somalische wilde ezel en het Afrikaanse stekelvarken. Deze komen namelijk ook met een lading nieuwe animaties, waardoor het gedrag van deze dieren erg realistisch is. Zo zijn er nieuwe manier waarop de woestijnkat met de dozen speelt en heb je kans dat de dromedaris spuugt naar gasten die te dichtbij komen. Deze dieren zien er verder top uit en ik kan niet wachten om de kleine woestijnkat of de sterke zwarte neushoorn in mijn dierentuinen te hebben.

Een aantal van deze dieren, zoals de dromedaris en de addax, zijn makkelijk te combineren met dieren die al in de game zitten. Zo kun je bijvoorbeeld een groot verblijf maken met deze nieuwe dieren, struisvogels en giraffen. Ik vind het persoonlijk altijd erg leuk om deze grote verblijven te maken. Het voelt erg natuurlijk aan, maar zorgt er ook voor dat je leuke dingen kunt bouwen om te zorgen dat de gasten de dieren goed zien. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van de 4x4 attractie en je gasten een unieke beleving geven. Grote verblijven met meerdere dieren zijn hier bij uitstek geschikt voor. De Arid Animal Pack brengt juist dit type dieren met zich mee.

Arid Animal Pack 1

Haal meer uit je game

Tot nu toe hadden we elf dieren die uit de Afrikaanse woestijn kwamen. Met de komst van het Arid Animal Pack komen er hier dus acht bij. Een hoognodige toevoeging als je het mij vraagt. Er zijn zoveel verschillende dieren die uit deze regio komen en ik ben blij om te zien dat er nu meer opties zijn in de game. Als je jouw dierentuin net zoals ik per regio indeelt, was het Afrikaanse deel best leeg. Met de toevoeging van deze dieren kan ik dit deel van mijn dierentuinen mooi uitbreiden.

De toevoeging van deze dieren betekent ook dat je het Afrikaanse bouwthema meer kunt gebruiken. Dit is voor mij namelijk één van de thema’s die ik soms lastig kwijt kan in het algemene gedeelte van mijn dierentuin. De stijl is heel specifiek en het soms gek om die te gebruiken bij de dieren uit Europa of Azië. Aangezien er geen decoratiestukken in dit pakket zitten, is het dus een goede reden om weer gebruik te maken van bestaande content. Deze content ziet er prachtig uit en het is dus ook geen straf om deze bouwstukken meer te gebruiken om de nieuwe dieren een prachtig thuis te geven.

Arid Animal Pack 2

Nieuwe uitdaging

Deze DLC komt ook met een nieuw scenario. Ik ben hier persoonlijk erg blij mee want ik heb het niet zo op de getimede scenario’s. Ik speel Planet Zoo het liefst op een ontspannen manier en iets met een tijdslimiet past daar niet helemaal in. Dus de komst van een nieuw normaal scenario is erg welkom. Dit scenario borduurt verder op de verhaallijn uit de Grasslands Animal Pack en de Twilight Pack met Tiffany. Opnieuw krijgen we een brief van haar met de vraag een dierentuin voor haar te managen. Deze keer bevindt de dierentuin zich in Saudi-Arabië, wat perfect past bij de dieren die in de DLC komen.

Het begin van het scenario is vrij eenvoudig, je moet simpelweg de dierentuin van de grond krijgen. Dat betekent dat je personeel moet aannemen en de eerste dieren een nieuw thuis geven. De volgende stappen zijn al wat uitgebreider, zo moet je naast meer dieren ook een attractie in je park hebben. Het enige jammere aan dit scenario vind ik dat je weinig vrijheid hebt met de bestaande gebouwen. Deze gebouwen zien er prachtig uit, maar je kunt er niks aan veranderen of verwijderen. Je moet het dus doen met wat de game je geeft. Hierdoor vond ik het erg lastig om mijn creaties goed te laten passen bij de rest van het park. Maar dat neemt niet weg dat het scenario een leuke uitdaging is waar je veel plezier aan kunt beleven. Het is juist ook wel een leuke extra uitdaging om om de obstakels heen te werken.

Arid Animal Pack 3

Kortom, er is weer genoeg te doen in Planet Zoo met de toevoeging van de Arid Animal Pack. Ik weet in ieder geval dat ik weer een nieuw deel aan mijn dierentuin kan toevoegen. Ga jij de Arid Animal Pack aanschaffen? Laat ons zeker even weten welk dier jij het leukste vindt!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Planet Zoo

Series

-

Uitgever

Frontier

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

5 november 2019

Ontwikkelaar

Frontier Developments

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord