Drie van die: Redenen om Starlink: Battle for Atlas op de Nintendo Switch te spelen

Geplaatst:

Afgelopen week ben ik volop bezig geweest met Starlink: Battle for Atlas. In de trein, in de bus, maar ook gewoon lekker op de bank. Precies, ik ben Starlink aan het spelen op de Nintendo Switch. Terwijl ik nog druk bezig ben met de review, moet ik er toch even iets over schrijven. Dat ik de game review op de Switch is niet geheel zonder reden. De game lijkt er haast namelijk voor gemaakt. Waarom? Goeie vraag! Hierbij drie van die redenen om Starlink te spelen op de Nintendo Switch.

Fox is back!

Ubisoft heeft een lekkere samenwerking met Nintendo lopen. Na de gevierde ontvangst van Mario + Rabbids: Kingdom Battle gaat de ontwikkelaar aan de haal met een andere franchise. Niemand minder dan Fox McCloud vertolkt namelijk één van de hoofdrollen in Starlink. Tenminste, als je op de Switch speelt dan. Fox is namelijk niet beschikbaar op de Xbox One en PlayStation 4. En Fox is er niet zomaar bij gepropt. Nee, Fox heeft een geheel eigen storyline waarin hij de jacht op niemand minder dan Wolf opent. Star Fox is back, baby!

onbekend

Voorbode voor meer Star Fox?

Er heerst bij mij een donkerbruin vermoeden dat Ubisoft bezig is met een groter plan voor onze grote vossenvriend. Dit zou namelijk zomaar eens een voorbode voor meer Star Fox kunnen zijn. Peppy, Slippy en Falco zitten allemaal in de game. Daarbij is de Arwing tot op detail nagemaakt en wordt er veel van het sounddesign gebruikt in de game. Ook bepaalde vliegsegmenten doen denken aan de ouderwetse on-rail shooter. Zou het kunnen dat Ubisoft na dit geslaagde project de volledige ontwikkelrechten krijgt om een nieuwe Star Fox/ Lylat Wars te maken? Laten we het hopen. Ik ben namelijk wel toe aan een nieuwe game binnen deze geweldige franchise!

onbekend

Switch biedt meerwaarde

Oké, genoeg over Starfox. Laten we ook nog even teruggaan naar de game zelf, want ook deze heeft een meerwaarde op de Switch. De game ziet er erg goed uit in handheld-modus en speelt nog eens lekker weg ook. Daarbij heeft de Switch veruit de meest elegante oplossing voor de mount waarop je de vliegtuigjes kunt plaatsen. De andere console hebben een soort click systeem waarbij je de mount over de controller plaatst. Dit is ietwat onhandig aangezien je ook weleens andere games wil spelen. De Switch heeft een speciale houder waar je de Joy-Cons in kunt plaatsen. Simpel, elegant en uiterst handig.

Starlink: Battle for Atlas is een uiterst vermakelijke game. Verwacht geen diepgaand avontuur á la Mass Effect, want dat is het absoluut niet. Het spelen met de fysieke producten zorgt er voornamelijk voor dat de jongere doelgroep deze game erg tof gaat vinden. Dat wil echter niet zeggen dat volwassenen niet van de game kunnen genieten. integendeel zelfs, maar dat lees je allemaal in de review die spoedig verschijnt!

Starlink: Battle for Atlas verschijnt op 16 oktober voor de Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Starlink: Battle for Atlas

Series

-

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

16 oktober 2018

Ontwikkelaar

Ubisoft Montreal

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord