The Judgment Collection

  • Ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio
  • Eerste releasedatum 14 september 2022
  • Platformen Pc
  • Genre Actie , Avonturen , RPG
  • Gameliner score -

Drie van die: Redenen om The Judgment Collection op pc te spelen

Het heeft jaren moeten duren, maar Judgment is dan eindelijk speelbaar op de pc. Er is een hoop gerommel geweest achter de schermen omtrent deze spin-off serie van de Yakuza-franchise. Zo heeft de talent agency van de hoofdrolspeler bijvoorbeeld lang gevochten om de games bijvoorbeeld niet op de pc speelbaar te krijgen. Dat is echter allemaal verleden tijd en nu kan ook de pc master race aan de bak met de twee games, Judgment en Lost Judgment. Ik heb de games al uitvoerig mogen reviewen, dus als je de diepte in wil, dan adviseer ik je om hier de Judgment review, hier de Lost Judgment review en hier de Lost Judgment: The Kaito Files review te lezen. Wil je het liever oppervlakkig houden? Dan zit je hier goed! Dit zijn namelijk drie van die redenen om de Judgment Collection op pc te spelen!

The Judgment Collection Review1

De meest instapvriendelijk Yakuza-games

Laten we eerlijk zijn, Yakuza is niet de meest instapvriendelijke franchise. Er bestaan talloze games die in elkaar overvloeien, langs elkaar heen spelen en die je eigenlijk in een bepaalde volgorde zou moeten spelen. Wat komt bijvoorbeeld eerst, Yakuza 0 of Yakuza Kiwami? Yakuza 0 en Yakuza 6: The Song of Life zien er het beste uit en spelen het lekkerst weg, maarja wat mis je dan van het verhaal? Precies, lastig! Met Judgment heb je daar totaal geen last van. Judgment is het eerste deel, Lost Judgment het tweede en The Kaito Files is een kleinere DLC die meer Judgment geeft. Makkelijker kunnen ze het niet maken. Alhoewel Judgment dezelfde wereld deelt met Yakuza, staat deze serie compleet los van de bestaande legacy. Je hoeft je dus niet in te lezen en kunt gewoon genieten van de uitgebreide verhalen. Mocht je geen zin hebben in de verhaallijn, dan zit je met Judgment overigens ook wel goed. Er zitten namelijk gigantisch veel zijmissies in de games!

The Judgment Collection Review2

Prima pc-port

Pc-ports zijn vaak een regelrechte hit of een bijzonder teleurstellende mis. In het geval van de Judgment Collection kan ik gelukkig vermelden dat dit een goed geslaagde port is. Verwacht geen next gen gaming ervaring, maar de pc-versies bevatten meer dan genoeg sliders en opties om het uiterste uit de game en de verouderde Dragon Engine te halen. Hierdoor is de game volledig op jouw pc build aan te passen. Daarnaast zijn de games ook nog eens prima te besturen met een toetsenbord en muis. Toegegeven, een controller speelt nog altijd lekkerder met dit soort games, maar het is in ieder geval een optie. Overigens speelt een muis en toetsenbord ook nog weleens in je voordeel. Zo kan je de dates eenvoudig crushen tijdens een potje darts en ben je de koning van de arcadehal tijdens een playthrough van Kamuro of the Dead.

The Judgment Collection Review3

Old school gameplay in een iets moderner jasje

Ryu Ga Gotoku heeft best wat experimentjes uitgevoerd met de Yakuza-franchise. De serie waarin Kiryu de hoofdrol speelt, is best een beetje stoffig. Ze zijn zeker de moeite waard, maar het gros speelt zich in het verleden af. Yakuza: Like a Dragon is iets moderner, maar flipt de hele gameplay door er een RPG van te maken. Leuk, maar het brawling gedeelte van de oudere games is juist ook erg leuk. Judgment en Lost Judgment zijn een mooie gulden middenweg. De games spelen zich in het heden af, waardoor je toegang hebt tot verschillende gadgets en bijvoorbeeld een smartphone. Daarnaast is de ouderwetse brawling combatstijl gewoon behouden. Een mooie uitblinker is Lost Judgment: The Kaito Files. Kaito speelt namelijk vrijwel hetzelfde als Kiryu, bruist van het charisma en het verhaal is vrij compact. Vooral dat laatste is fijn, dat is namelijk een unicum wanneer het aankomt op de Yakuza-games!

The Judgment Collection Review4

Heb jij de Judgment-games al gespeeld op de consoles, of ga je toch voor de Judgment Collection voor pc?

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?