Bayonetta 3

  • Ontwikkelaar PlatinumGames Inc.
  • Eerste releasedatum 28 oktober 2022
  • Platformen Nintendo Switch
  • Genre Actie , Hack and Slash
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen om uit te kijken naar Bayonetta 3

29 oktober 2009 staat mij nog goed in het geheugen gegrift. Het was de dag dat de allereerste Bayonetta game het levenslicht zag. De bebrilde schone dame stal met haar flexibele moves de harten van veel gamers destijds. Dat er een tweede deel zou volgen bleek slechts een kwestie van tijd en in 2014 was het dan eindelijk zover. Haar lange weelderige haren hadden plaatsgemaakt voor een kortpittig kapsel, maar dat mocht de pret niet drukken. Bayonetta was terug om wat konten te schoppen. Nu, zo'n acht jaar later, staat Bayonetta 3 op het programma en ik geef je met liefde drie redenen om uit te kijken naar dit derde deel.

Bayonetta 34

De meest gekke vijanden

Als je Bayonetta 1 en Bayonetta 2 al hebt gespeeld, dan kan het je niet ontgaan zijn dat de games krioelen van een grote hoeveelheid vijanden die je niet snel in andere games zult zien. Het design van deze figuren is vaak zeer origineel en hebben vaak een beetje gotische invalshoeken. Vooral maskers lijken een bepaalde rol in te nemen bij het personagedesign van het team achter Bayonetta. Ook in Bayonetta 3 kun je de klok er op gelijkzetten dat je weer tegenover tal van bijzondere wezens komt te staan. Over klokken gesproken, kun je je nog herinneren dat je in Bayonetta samen met Jean op een soort torenklok vecht tegen allerlei vreemde engelachtige vijanden?

Bayonetta 35

The bigger, the better

Niet alleen neem je het op tegen veel vijanden die je stuk voor stuk moet zien te verslaan, er zitten er ook een aantal verdraaid grote bij. In de trailers die we tot nu toe hebben mogen aanschouwen is het zeker een kwestie van size does matter voor onze heldin. Zonder enige twijfel neemt ze het maar wat graag op tegen titanen en reuzen alsof Bayonetta haar echte naam David zou zijn. Je weet wel, die dude die het opnam tegen Goliath. In Bayonetta 3 is er echter iets veranderd ten opzichte van de eerdere delen, want dit keer kun je zelf ook het gevecht aan als een grote versie van jezelf. Zoals je weet gebruikt Bayonetta haar haren als kleding, dus dat betekent wel dat ze er iets minder gekleed bij staat tijdens dit soort gevechten en dat vinden we natuurlijk ontzettend leu... jammer.

Bayonetta 36

De lieftallige Bayonetta zelf

Last, maar zeker niet least kijk je uit naar Bayonetta 3 vanwege de protagonist. De lieftallige schone dame met benen waar geen einde aan lijkt te komen is natuurlijk een groot deel van het succes van de franchise. Haar bril geeft haar een ietwat ondeugende uitstraling die menig gamers wel kan waarderen. Daarnaast maakt haar relatief rustige karakter haar een zeer charmante dame. In dit derde deel ziet ze er bovendien nog cuter uit dan ooit tevoren en laat deze stijlvolle heks maar wat graag zien dat ze nog steeds de meest elegante moves zonder enig probleem uitvoert. En zeg nou zelf, wat is er nou leuker dan een potje kontschoppen met een goeduitziende chick? Niks toch?

Bayonetta 37

Bayonetta 3 verschijnt op 28 oktober voor de Nintendo Switch. Ga jij Bayonetta 3 in huis halen?

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?