WRC 9

  • Ontwikkelaar Kylotonn Games
  • Eerste releasedatum 3 september 2020
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Racing , Simulatie
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen om WRC 9 op de PlayStation 5 te spelen

Steevast verschijnt er ieder jaar een nieuwe WRC-game op de markt. De jaarlijkse iteraties brengen steeds weer dat beetje vernieuwing met zich mee om de serie net wat beter te maken en dat is ook duidelijk merkbaar aan de scores die worden toegekend. Zo gaf Eilish onlangs nog vier dikke sterren in haar review van WRC 9 op de PlayStation 4. Ikzelf ben afgehaakt bij WRC 6, die ik destijds slechts drie sterren in mijn review kon geven. Nu is Nacon zo vriendelijk geweest om mij een PlayStation 5-copy van WRC 9 te verschaffen. Nu ben ik weer helemaal up-to-date en ben ik in staat om jou te vertellen over de drie van die dingen die de PlayStation 5-versie beter maakt dan de PlayStation 4-versie!

Het inkoppertje van de dag; grafisch

Ben je klaar voor de inkopper van de dag? Oké, komt ‘ie; de game ziet er super lekker uit. Nu zag de PlayStation 4-versie er al goed uit, maar de PlayStation 5-versie gooit daar nog even een schepje bovenop. Dit komt voornamelijk door de eigen instellingen. Zo is het mogelijk om de game te locken op een 4K-resolutie met zestig frames per seconde. Mooi, maar je kunt de game ook nog een extra duwtje geven. Zo is het mogelijk om de framerate te locken op 120 fps. Hier lever je echter wel in op de resolutie, de game schaalt namelijk terug naar 1080p. Wat mij betreft geen probleem, want frames gaan altijd voor op resolutie, zeker wanneer je splitsecond beslissingen moet nemen!

onbekend

Maakt vakkundig gebruik van de DualSense-controller

De controller van de PlayStation 5 blijft nog altijd de beste verbetering van deze nieuwe console. Ik wil nooit meer afscheid nemen van de haptic feedback en adaptive triggers van de DualSense-controller. WRC 9 maakt hier uitstekend gebruik van. Zo zorgt iedere ondergrond voor een unieke respons in de haptic feedback. Beschadig je je bolide, dan gaan de gas- en rempedalen tegenwerken middels de adaptive triggers. Daarbij wordt er ook prima gebruik gemaakt van de ingebouwde DualSense-speaker. Opspattend gravel of regenwater lijkt zo uit de controller te komen wat je een extra stukje immersie geeft. Erg goed gedaan als je het mij vraagt, daarbij is dit een goede reden om de game toch eens te spelen met de controller. Geloof me, je gaat verrast worden.

onbekend

Blijft op hoge toeren

De toerenteller blijft op maximaal staan in de PlayStation 5-versie van WRC 9. De laadtijden zijn namelijk behoorlijk afgenomen door de SSD van de nieuwe PlayStation. Ja, ook dit is een inkoppertje, maar het is toch echt zo. Voor je het weet zit je weer in een nieuwe race. De adrenaline blijft hierdoor door je lijf gieren wat de gameplay absoluut ten goede komt. Zo blijf je immers scherp en voorkom je inkakkers.

onbekend

Zo, als ik het zo teruglees, had deze drie van die beter drie van die inkoppertjes kunnen heten. Toch is er geen woord aan gelogen. Veelal is een gratis upgrade niet meer dan een stabiele framerate en snellere laadtijden, maar WRC 9 speelt gewoon net iets chiller op de PlayStation 5. Heb jij een next-gen-console in huis staan? Dan is dit zeker een aanrader voor de racing sim-fans!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?