Super Mario Galaxy 2

  • Ontwikkelaar Nintendo
  • Eerste releasedatum 11 juni 2010
  • Platformen Nintendo Wii
  • Genre Avonturen , Platform
  • Gameliner score

Drie van die: Redenen voor Super Mario Galaxy 2 op Switch

Nintendo heeft er een handje van om games van vorige generaties mondjesmaat naar de Nintendo Switch te brengen. Soms als port, soms als volledige remake en soms middels de emulators die beschikbaar zijn bij een uitgebreid Nintendo Switch Online abonnement. Toch blijft er voor de echte fans altijd wel wat te wensen over. Er zijn namelijk nog genoeg games die wel een Nintendo Switch release verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld al Super Mario Galaxy op de Switch spelen, maar vooralsnog blijft Super Mario Galaxy 2 voor de Switch uit. En wij willen weer met Yoshi al die planeten gaan verkennen. Dus dit zijn drie van die redenen waarom Super Mario Galaxy 2 voor de Nintendo Switch een goed idee is.

Het kan, dus het moet

Het is al bijna drie jaar geleden dat Super Mario Galaxy via de Super Mario 3D All-Stars collectie naar de Switch kwam. De manier waarop die 3D All-Stars bundel op de markt werd gebracht was op zijn zachtst gezegd niet al te best. Het was een tijdelijke bundel en de ports waren niet goed uitgevoerd. Hierdoor leek de komst van Super Mario Galaxy 2 naar de Switch lange tijd uitgesloten. Toch heeft Nintendo al bewezen de Wii-games met hun motion controls naar de Nintendo Switch te kunnen brengen. Het kan alleen nog een tandje beter. Mochten ze na de kritiek op de 3D All-Stars bundel niet meer willen gokken op een port, dan staan wij met zijn allen ook best open voor een remake a la Metroid Prime. Dus kom maar op Nintendo!

Super Mario Galaxy 2 Nintendo Switch1

De hype is real

Als er één reden is om Super Mario Galaxy 2 een Switch release te gunnen, dan is het wel omdat de hype rondom Mario momenteel groter dan ooit is. Dan moet je als Nintendo zijnde toch echt de koe bij de horens vatten en aan de slag gaan. Recent verscheen The Super Mario Bros. Movie en hoewel er best wel wat aan te merken valt op die film, is het toch goed voor een miljoenenpubliek. Dus ook miljoenen potentiële kopers als er weer een (oude) nieuwe Mario-game op de markt wordt gebracht. De kans is best groot dat hier ook veel nieuwe kopers bij zitten die helemaal nog niet zo bekend zijn met de Mario-games, laat staan met de oudere verhalen. Bovendien is het kunnen spelen van Super Mario Galaxy 2 en diens voorganger op de Switch voor hen natuurlijk super leuk. Als je Nintendo bent, dan wil je dat Mario momentum toch niet aan je laten ontglippen.

Super Mario Galaxy 2 Nintendo Switch

We snakken naar een Mario-game

Luister Nintendo, we weten best dat je ons lang laat wachten op games, maar Super Mario Odyssey dateert uit 2017. De Super Mario 3D All-Stars bundel is ook al bijna drie jaar oud. Nog even en het krijgt baardgroei. We hebben onze dosis Mario wel weer nodig inmiddels. En hoe kun je ons dat makkelijk toedienen? Juist, door Super Mario Galaxy 2 naar de Switch te brengen. Het is een relatief eenvoudige en goedkope manier om onze honger naar een mainline Mario-game weer even te stillen tot we weer een echt nieuwe game voorgeschoteld krijgen. We begrijpen met zijn allen ook wel dat een nieuwe game even tijd kost om te ontwikkelen. Zeker als je het kwalitatief goed wil doen. Daarom moet je ons consumenten ook in de tussentijd tevreden houden met een tussendoortje. Als we de hele dag niks te eten krijgen, dan worden we chagrijnig. Dus geef ons dat zalige koekje in de vorm van Super Mario Galaxy 2 op de Nintendo Switch.

Super Mario Galaxy 2 Nintendo Switch2

Kun jij ook niet wachten op Super Mario Galaxy 2 voor de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?