Drie van die: redenen waarom mijn Switch om Super Mario Odyssey smeekt

Geplaatst: 26 oktober 2017 15:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Iedere dag wanneer ik thuiskom, kijkt mijn Nintendo Switch mij smekend aan. Rudy, is Super Mario Odyssey al aangekomen?, vraagt hij dan. Nee mijn kind, nog even geduld. De Switch gaat weer bedroeft op zwart en ik sluit mijn ogen. Houd vol mijn kind, houd vol. Nu klinkt dit dramatisch, maar zo voelt het ook. De Switch is hongerig, maar het wachten is zo goed als voorbij. Morgen kunnen we los met de meest geanticipeerde Switch-game. Heb jij de Switch al in huis? Zo niet, dan geef ik jou nu drie redenen om zowel de Switch samen met Super Mario Odyssey morgen in huis te halen.

Itsa me, finally!

Ikzelf vind het ook curieus dat Mario als mascotte zijnde niet gepaard ging met de release van de Switch. Ja, onze besnorde held is te bewonderen in Mario Kart 8 Deluxe, maar dat is toch niet hetzelfde. Daarentegen kregen we wel een gloednieuwe Legend of Zelda in de vorm van Breath of the Wild. Een heerlijke terugkeer naar de franchise met een gloednieuw concept. Momenteel zijn de first party titels van Nintendo allemaal uitstekend, en Super Mario Odyssey gaat niet minder presteren. Alex heeft de game al meermaals mogen spelen en telkens kwam hij enthousiaster terug dan de keer daarvoor. Als Alex enthousiast is, dan wil dat heel wat zeggen. Zo ken ik de beste man in het dagelijkse leven totaal niet! Alleen de soundtrack is al super aanstekelijk, luister maar!

Heb jij ooit een slechte (officiële) Mario-game gespeeld?

Ik heb nooit een slechte Mario-game gespeeld. Tenminste, geen game die het buiten de platform grenzen zocht dan. Natuurlijk, sommige zijn wat apart. Zo vind ik Sunshine een vreemde eend in de bijt, maar het is wel een eend die heel erg goed is. Ook Odyssey heeft weer zo'n unieke look. Dit keer loopt onze cartooneske Mario rond in de echte wereld. Daarbij worden zowel 2D als 3D gameplayelementen met elkaar gecombineerd. Dat laatste ziet er onwijs leuk uit en het speelt nog eens erg goed ook. Tel daarbij weer een grote variatie in werelden bij op, en je hebt goud in handen.

Unieke elementen

Een console die tevens kan fungeren als handheld, is natuurlijk al uniek. Nintendo is lekker bezig en zet die unieke lijn voort in de games. The Legend of Zelda is plots een RPG, Fire Emblem is een Warriors-game, ik heb met Pókemon, á la Tekken, mogen knokken met Pókken Tournament DX, en Mario kruipt in de huid van diens vijanden. Dat is namelijk de unieke mechanic in de aankomende game. Met zijn nieuwe pet, Cappy, krijgt Mario de mogelijkheid om te veranderen in een Bullet Bill, Cheep Cheep, taxi en ga zo maar door. Een grappige twist die weer nieuwe gameplayelementen bieden. Daarbij is ook Mario met andere pakjes uit te rusten, dan kan die overall eindelijk eens in de was. Weet Mario überhaupt hoe een wasmachine werkt? Nee? Wie weet kan Cappy hem wel in een wasmachine veranderen!

Het is grappig dat ik eindelijk weer een positief artikel over Nintendo kan en wil schrijven. Ik ben de uitgever/ ontwikkelaar/ consolegigant namelijk lang geleden uit het oog verloren, maar de Switch heeft echt indruk op me weten te maken. De handheldfunctie is geen gimmick, het werkt namelijk uitstekend. Hoewel het aanbod op het gebied van games momenteel nog karig is, zie ik de third party ontwikkelaars interesse tonen. Wie had bijvoorbeeld verwacht dat DOOM en Skyrim ooit zouden verschijnen op de Switch? Ik niet in ieder geval. Morgen draait mijn Switch in ieder geval overuren. Op 27 oktober ligt Super Mario Odyssey namelijk eindelijk in de winkels!

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Super Mario Odyssey

Series

Super Mario

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

27 oktober 2017

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer