Drie van die: Redenen waarom Minecraft nog steeds verslavend is

Geplaatst: 18 januari 2015 10:00
Aangepast: 8 december 2018 13:45

Het is inmiddels ruim drie jaar geleden dat ontwikkelaar Mojang hun game Minecraft op de wereld los liet. Sindsdien zijn er misschien wel miljoenen gamers gevangen door de charmes van dit spel. Want hoewel het gaat om een game die er grafisch natuurlijk niet uitziet en er eigenlijk geen concreet doel is - Minecraft is niet echt uit te spelen - blijven er toch nog altijd nieuwe spelers bij komen. Waarom is Minecraft eigenlijk zo verslavend?

Blokken bouwen

In feite is Minecraft niets anders dan een spelletje waarin je digitaal met blokken kunt bouwen. Veel, heel veel verschillende blokken, dat wel, maar het verschilt niet veel van wat we in de analoge wereld kennen als LEGO. En misschien schuilt daar nu juist wel de kracht van Minecraft. De kans is immers groot dat je als kind met LEGO (of iets wat daarvan is afgeleid) hebt gespeeld. Als (jong)volwassene kun je natuurlijk niet meer met die kleine steentjes gezien worden, dus de oplossing is in de digitale wereld te zoeken. En daar komt Minecraft dan weer heel geniepig maar o zo slim om de hoek gluren. Zo blijft blokken bouwen altijd leuk, en ook nog eens verantwoord. Of nou ja, zolang je geheim houdt dat je Minecraft speelt. Dat hoeft immers niemand te weten, toch?

Samen bouwen

Minecraft kun je gerust in je eentje spelen. Lekker zelf de wereld verkennen en jezelf proberen te beschermen tegen alle gevaren die diezelfde wereld op je afvuurt. Maar wat is er nog leuker dan in je eentje spelen? Juist, met meerdere mensen aan de slag in Minecraft! Er zijn op het internet genoeg voorbeelden te vinden van groepen mensen die samen Minecraft spelen en complete steden hebben gebouwd. Door de schier oneindige wereld van Minecraft gaat dat bouwen met z'n allen ook nog eens oneindig door. Als je ene project klaar is, dan wacht er wel weer een ander project om aan te beginnen. En tussendoor via de chat vooral lekker met elkaar blijven keuvelen over van alles en nog wat. Een betere tijdsbesteding kun je je toch niet voorstellen. Toch?

Updates

Minecraft is een game die continu in ontwikkeling is. Dat betekent niet dat er binnenkort een Minecraft 2 zal verschijnen, maar dat de originele game steeds maar weer wordt uitgebreid met nieuwe blokken en nieuwe technieken. Dus zelfs als je alles al een keer hebt uitgeprobeerd, hoef je alleen nog maar te wachten op die momenten dat Minecraft weer een update krijgt; vervolgens ben je weer weken zoet. En, om terug te komen op het vorige punt, natuurlijk weer samen met je digitale vriendjes en vriendinnetjes. De wereld is mooi, zo mooi, zo mooi. Zo bie-ba-boe-ba-beestig mooi!

Spelen jullie ook Minecraft en zo ja, zijn jullie ook betoverd door de verslavingsfactor? Of laat het je allemaal koud? Vertel het ons via een reactie onder dit stukje!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Minecraft

Series

Minecraft

Uitgever

Microsoft Game Studios

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch

Releasedatum

9 mei 2012

Ontwikkelaar

Mojang AB

Gameliner Awards

-

Lees meer