Drie van die: redenen waarom Nioh 2's DLC, Darkness in the Capital, zeker de moeite waard is

Geplaatst:
Aangepast: 16 november 2020 14:04

Nioh 2 is alweer een tijdje uit en de game heeft gezorgd voor vele stressmomenten door de hoge moeilijkheidsgraad wat je kunt lezen in mijn review. Wanneer je de game opstart dan betreed je een hele nieuwe dimensie; de dimensie van concentratie, techniek, vaardigheden en natuurlijk falen. Als je de Nioh 2 hebt uitgespeeld, heb je altijd de mogelijkheid om de game op een hoger niveau te spelen. Zo begin je met The Way of the Samurai en dit wordt uitgebreid met Strong, Demon, Wise en uiteindelijk Nioh (tenminste dit was zo in het eerste deel en ik neem aan dat Nioh 2 hetzelfde pad zal volgen). Om dit te bereiken moet je de game vijf keer uitspelen en dit is echt een grote uitdaging. Zelf heb ik de Way of the Samurai uitgespeeld en ben ik bijna klaar met Strong. Daar gaat heel veel tijd in zitten en is dus een grote investering. Voor diegene die hier geen zin in hebben, maar toch meer Nioh 2 willen, zijn de DLC’s misschien wel een uitkomst. Vandaar Drie van die redenen waarom de DLC van Nioh 2, Darkness in the Capital, zeker de moeite waard is.

onbekend

Met alleen vuisten kom je er ook

Nioh 2 heeft geen gebrek aan wapens en je kunt in principe een wapen vinden die bij je speelstijl past. Zo heb je keuze uit genoeg wapens zoals de katana (ook dual-wielding), tonfa, speer en bijl. Gelukkig biedt elke DLC ook een nieuw wapen en heb je weer een hele nieuwe skill tree te ontdekken. In Darkness in the Capital krijg je beschikking tot de Fists/Fistclaws waarbij je met je vuisten met of zonder klauwen de vijanden een poepie laat ruiken. Met deze wapens moet je dus dicht bij de vijanden komen om schade aan te richten. Zo moet je oppassen dat je niet al te enthousiast op de vijand in staat te rammen, want ze kunnen je ook vastgrijpen en dat kan einde oefening betekenen. Ook moet je je stamina niet vergeten als je lekkere combo’s aan het maken bent, want dan laat je je open voor een kill blow. Natuurlijk biedt elk van de drie standen (laag, midden, hoog) weer hun eigen moves en kun je stoten afwisselen met trappen waardoor je een echte martial arts master lijkt te zijn. De Fists hebben ook een unieke ablity waardoor je een active skill kunt cancellen en deze te vervangen voor een andere, zodat je heel actief aan het vechten bent.

onbekend

Penance Stones

Je uitrusting is zeker belangrijk voor je verdediging en je vindt genoeg wapens en uitrusting (van divine level) om jezelf sterker te maken. In Darkness in the Capital is het nu ook mogelijk om je accessoires up te graden. In de Kodama Shrine is een nieuwe optie toegevoegd: het Penance Stone System. Bij deze optie kun je een accessoire offeren en veranderen in een Penance Stone. Vervolgens kun je deze bij je dragen en opladen door vijanden te verslaan. Onthoud wel dat de Penance Stone pas wordt opgeladen vanaf The Way of the Strong en je dus wel al enige ervaring moet hebben. Zeker, omdat de vijanden meer hp en attack power krijgen en ze dus nog gevaarlijker zijn dan ze al waren. Als de Penance Stone eenmaal is opgeladen, kun je deze terugbrengen naar de Kodama Shrine waardoor de geofferde accessoire een groot aantal levels omhoog gaat (zelfs tot en met divine level). Zo kun je de perfecte build naar eigen invulling bouwen.

onbekend

Nieuwe vijanden en oude in een nieuw jasje

Natuurlijk wil je je vuisten en je nieuwe uitrusting ook gebruiken op de demonen om hen een lesje te leren. De DLC introduceert een aantal nieuwe vijanden en ondanks al je ervaring en krachtige uitrusting gaan sommige van hen je aardig wat problemen opleveren. Zo heb je de Oboroguruma, een soort huifkar met een kop die als een bezetene op je af komt rijden. Natuurlijk ben je sterk genoeg, want je hebt tenslotte de game uitgespeeld. Je gaat dus met vol vertrouwen de strijd aan. Alleen in mijn geval werd ik afgeslacht door de snelle, onverwachte aanvallen en was rennen de enige optie. De eerste keer dat ik de Oboroguruma versloeg was op afstand met mijn sterkste geweer/kanon en elke keer als ik hem tegenkwam was er veel stress en vaak een ongelukkige einde. Als je eenmaal weet hoe hij beweegt en je iets betere uitrusting hebt, wordt het allemaal wat makkelijker, maar het blijft een uitdagende vijand. Ook kom je natuurlijk de oude bekende vijanden uit Nioh 2 tegen, maar ook zij kunnen je enorm verrassen, want sommige van hen hebben ook een extra move gekregen en zorgen soms voor een verrassend einde door je opeens vast te pakken of met een nieuwe killer move. Dit maakt je extra voorzichtig en hierdoor moet je voor bekende vijanden weer nieuwe strategieën bedenken. Daarnaast kom je ook een paar oude bekenden tegen uit de originele Nioh die toch minder makkelijk zijn dan je dacht.

onbekend

Dit waren Drie van die redenen waarom de DLC van Nioh 2, Darkness in the Capital, zeker de moeite waard is als je van een uitdaging houdt. Heb jij nog een andere reden waarom jij de nieuwe DLC van Nioh 2 graag speelt. Laat het me weten en deel het in de comments, want ik kan altijd een paar extra excuses gebruiken om de game weer op te pakken. Zo nu snel weer verder, want je kunt de DLC’s ook op meerdere niveaus spelen en ik wil klaar zijn voor de volgende DLC.

Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Nioh 2

Series

-

Uitgever

KOEI TECMO Europe

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4

Releasewindow

13 maart 2020

Ontwikkelaar

Team Ninja

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord