Drie van die: Tips om je klaar te stomen voor Evil Dead: The Game

Geplaatst: 12 april 2022 10:00

Er zijn weinig horror-franchises die zo iconisch zijn als de Evil Dead-serie. Hoe ik fan ben geworden, is een bijzonder traject geweest. Ik poepte als middelbaar scholiertje in mijn broek toen ik de reboot zag, maar het gaf mij ook een heel vertekend beeld van de franchise. Dit was helemaal niet een horror-comedy. Waar waren de oneliners? Waar was Ash Williams en zijn boomstick? Nee, de verheldering kwam pas een paar jaar later, toen ik mocht genieten van Ash vs Evil Dead. Ik was meteen fan van Bruce Campbell en de campy acteerkunsten die hij in huis had. Nu krijgen we, in 2022 nota bene, gewoon een gloednieuwe game. Maar kunnen we wat leren van het verleden? Hoe bereid jij je voor op de horror die je te wachten staat? Dat kun je vandaag hier lezen! Hopelijk blader je zo niet in het verkeerde boek.

onbekend

De klassiekers

Evil Dead: The Game zit bomvol met content voor de fans. Verwijzingen, lore en zelfs iconische scenes zitten in de game verwerkt. Nu is het natuurlijk handig dat je weet waar iedereen het in godsnaam over heeft. Necronomicon Ex-Mortis? Kandarian Demon? Boomstick? Waar ben ik in beland? Veel van de vragen die je hebt, worden beantwoord als je de oude klassiekers bekijkt. The Evil Dead (1981), Evil Dead II (1987) en Army of Darkness (1992) zijn niet alleen heel leerzaam als je meer wilt weten over de Evil Dead-serie, het zijn ook gewoon belachelijk leuke horrorfilms. Ik benoem de Evil Dead reboot uit 2013 niet, omdat die eigenlijk niks te maken heeft met de andere verhalen. En de reboot was nou eenmaal niet zo groovy.

Ash vs Evil Dead

Weet je wat wel groovy is? Ash vs Evil Dead. Deze tv-serie werd gepubliceerd door Starz en begon in 2015 het levenslicht te zien. De serie telt drie seizoenen en heeft helaas nooit een vierde seizoen gekregen, toen Starz dacht dat er niet genoeg mensen naar het derde seizoen hadden gekeken. Ik vergeef het ze nooit, want Ash vs Evil Dead is één van de beste producten die het merk kent. Je maakt kennis met een oudere (en zeker niet wijzere) Ash. Samen met nieuwe personages gaat hij weer het gevecht aan tegen het kwaad. Al gaat dat niet zonder slag of stoot. Zeker omdat Ash liever bezopen op de bank ligt in plaats van het in stukjes hakken van zijn bezeten vrienden. Ergens is dit wel logisch natuurlijk. Als je nog van plan bent om de serie te gaan kijken, doe het dan snel! Ash vs Evil Dead is nog te zien op Netflix tot eind april.

Speel de games(?)

Oké, dit is dus iets wat je eigenlijk alleen moet doen als je er helemaal voor wilt gaan. De laatste keer dat de Evil Dead-franchise een game mocht ontvangen was in 2005. Dus tenzij jouw PlayStation 2 nog aangesloten staat en klaar is voor een potje kettingzagen, is er niet veel te beleven. Desalniettemin informeer ik je hier over de games. Je hebt Evil Dead: Hail to the King voor de PlayStation, Dreamcast en pc. Daarnaast kun je genieten van Evil Dead: A Fistful of Boomstick voor de PlayStation 2 en Xbox. En natuurlijk hebben we Evil Dead: Regeneration voor dezelfde platformen plus pc. Deze games spelen wordt een uitdaging. Speelbare versies van deze games vinden zonder de online piraat uit te hangen, wordt namelijk knap lastig. Je hoeft deze games echter niet gespeeld te hebben om te genieten van Evil Dead: The Game. Wat je wel kunt doen? Slinger even Left 4 Dead en Dead by Daylight aan. Evil Dead: The Game voelt namelijk als een mix van die twee games.

Evil Dead: The Game komt zo snel als de Kandarian Demon op je af. Wordt de game echter zo goed dat je erdoor bezeten wordt? Dat is nog even de vraag. Evil Dead: The Game verschijnt op 13 mei voor de pc en alle moderne consoles. Mits Evil Dead: The Game niet weer wordt uitgesteld. Kom gerust tegen die tijd terug voor onze review. Sabre Interactive en BossTeamGames, give me some sugar baby!

Bron: Necronomicon Ex-Mortis
Bram Noteboom Content Manager

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Evil Dead: The Game

Series

-

Uitgever

Saber Interactive

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

13 mei 2022

Ontwikkelaar

Saber Interactive

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord