Drie van die: Unieke toevoegingen in Splatoon 3's Chill Season

Geplaatst: 4 december 2022 10:00

De koude decembermaand is weer aangebroken, maar gelukkig is er het Splatoon 3 Chill Season - ook wel het Bibberseizoen op z'n Nederlands - om ons warm te houden. Drie maanden na de oorspronkelijke release van Splatoon 3 is de eerste substantiële contentupdate eindelijk verschenen. Daardoor hebben we kennis kunnen maken met twee nieuwe maps, het eerste Big Run-evenement, X-battles, een gloednieuwe catalogus, drie compleet nieuwe wapens en tien terugkerende wapens met herziene kits. Maar wist je dat het Chill Season meer nieuwe content met zich meebrengt dan alleen de dingen die Nintendo in de schijnwerpers heeft gezet? In dit artikel nemen we je mee naar de wijzigingen die wat meer onder de radar zijn gebleven.

Splatoon 3 Bibberseizoen 2022

Marooner's Bay keert terug in Salmon Run

Je leest het goed: een klassiek Salmon Run-level uit Splatoon 2 is met de nieuwste contentupdate naar het derde deel gebracht. Marooner's Bay, of op zijn Nederlands het prachtige 'Wrak van de MS Grondel', is terug! Dit oude schipwrak is het ideale speelparadijs voor iedere Inkling of Octoling die een zakcentje wil bijverdienen. Tijdens de vloed is enkel het schipwrak beschikbaar om viseieren op te verzamelen. Wanneer het water zakt en het weer eb is, komt er echter veel meer ruimte vrij en zijn ook de propellerliften vrij om te gebruiken. Zorg goed voor je teamgenoten, want er is niets vervelender dan een propellerlift die voor je ogen opstijgt op het moment dat je hem het hardst nodig hebt. Hopelijk heb je ook van tevoren een levensverzekering afgesloten, want een wandeling over de roosters van het schip met een horde Salmonieten achter je aan, loopt niet altijd goed af.

Chill Season Splatoon 3 toevoegingen

Tableturf Battle heeft een uitbreiding gekregen

Net zoals de meeste echte kaartspellen lijkt het erop dat Tableturf Battle regelmatig nieuwe uitbreidingen gaat ontvangen. Dit ondergewaardeerde kaartspel heeft namelijk in het Chill Season dertien verse kaarten ontvangen, welke allemaal corresponderen met de recentelijk toegevoegde wapens. Dat betekent dat er nieuwe kaarten zijn voor de Splattershot Nova, Big Swig Roller en Snipewriter 5H, maar ook voor de tien nieuwe kits van bestaande wapens, zoals de Tentatek Splattershot, Inkbrush Nouveau en Aerospray RG. Vanzelfsprekend hebben de kaarten allemaal weer verschillende verfvormen die je naar de overwinning kunnen helpen in dit bloedspannende kaartspel. Vooral de Inkbrush Nouveau- en Snipewriter 5H-kaarten zijn lange slungels die het leven van je tegenstander zuur kunnen maken in de eerste beurten van het spel. Tegen het einde van het spel kun je vervolgens de overblijvende vlakken opvullen met kaarten als de Custom Splattershot Jr., Slosher Deco en Luna Blaster Neo. Natuurlijk moet je de booster packs voor de nieuwe kaarten wel weer zelf verdienen. Daar gaat de nieuwe Chill Season-catalogus vast bij helpen.

Bibberseizoen Splatoon 3 toevoegingen 2022

Splatfests werken anders

Nintendo heeft in de nieuwste update de manier waarop Splatfests werken wat omgegooid. In de eerste drie Splatfests werden de tussentijdse resultaten halverwege het evenement bekendgemaakt. Het team dat op dat moment voorstond, moest verdedigen in de Tricolor Turf Wars en kreeg daarmee een nadelige positie. Van die verzekerde nadelige positie is in de komende Splatfest-evenementen gelukkig geen sprake meer. Voortaan kunnen alle spelers aanvallen of verdedigen in Tricolor Turf Wars en is je positie niet meer afhankelijk van hoe je team er halverwege het evenement voorstond. Spelers weten in het vervolg van tevoren niet in welk team ze gestopt worden en de kans om aan te vallen of te verdedigen is fifty-fifty. De kans is dus groot dat de komende Splatfests wat minder voorspelbaar zijn dan voorheen.

Chill Season Splatoon 3 2022

Zo, dat zijn drie toevoegingen in het Chill Season (Bibberseizoen) van Splatoon 3 waar je misschien nog niet vanaf wist. Vanzelfsprekend zijn er onder de motorkap nog veel meer kleine dingen veranderd, zoals wijzigingen aan wapens, modi, een nieuwe functionaliteit voor de kluisjes en een hele hoop bug fixes. Al met al heeft de game met deze update een wagonlading aan nieuwe content ontvangen die de gemiddelde speler nog wel bezighoudt tot het volgende seizoen. Voorlopig kunnen we in ieder geval nog even genieten van de nieuwe maps, wapens en natuurlijk de Tenta Missiles-nerf. Heb jij het tweede seizoen van Splatoon 3 al uitgeprobeerd? Laat dan zeker je eerste indruk achter in een reactie en bekijk eventueel nog even deze Splatoon 3 tips om je speelstijl te verbeteren.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Splatoon 3

Series

Splatoon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

9 september 2022

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord