Drie van die: Updates voor de next-gen GTA V

Geplaatst: 12 november 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Eigenlijk wilde ik dit artikeltje Drie redenen waarom je GTA V opnieuw gaat kopen noemen, maar dan zou het lijken alsof ik deze next-gen Grand Theft Auto persoonlijk aan je zou willen verkopen. Dat is natuurlijk niet het geval, al zou het wel kunnen dat je na het lezen van drie van de updates voor GTA V wat enthousiaster bent geworden. Sterker nog, het zou best eens kunnen zijn dat je zometeen ¬- compleet geïndoctrineerd - overtuigd bent van het feit dat je GTA V binnenkort gewoon weer gaat kopen. Wat je keuze uiteindelijk ook zal worden, vast staat dat Rockstar Games aardig wat aandacht heeft besteed aan deze remake van GTA V, waardoor het zeker de moeite waard is om een heraanschaf in ieder geval te overwegen. Dit zijn drie updates voor de next-gen Grand Theft Auto V.

Verbeterde graphics

Grand Theft Auto staat al jaren garant voor geweldige vista's: locaties op de map die je een prachtig uitzicht bieden. Vice City had het in een zonovergoten en sfeervol Miami, San Andreas had het met fenomenale kiekjes vanaf Mount Chiliad en GTA IV wist de stedelijke jungle van Liberty City fraai in beeld te brengen. In GTA V kun je uiteraard weer de Mount Chiliad beklimmen om vervolgens te genieten van het uitzicht, maar ook de vele rustgevende plekjes in de countryside zijn de moeite waard. In de current-gen versie van de game was het al heerlijk om gewoon in je autootje een mooie tour te maken, maar in deze next-gen variant kun je helemaal je hart ophalen. In een onlangs verschenen video wordt het verschil in kwaliteit tussen de twee versies goed weergegeven, waardoor je kunt zien dat er echt wel veel veranderd is - positief veranderd, welteverstaan. Voor sommigen zal dit gegeven - de grafische update - al reden genoeg zijn om voor de tweede maal ruim vijftig euro neer te tellen voor Rockstars creatie.

First-personmodus

De first-personmodus van GTA V is waarschijnlijk de meest in het oog springende vernieuwing ten opzichte van de current-gen versie, welke door middel van dit filmpje aan het grote publiek werd gepresenteerd. Toen ik de trailer voor de eerste maal zag, moest ik meteen denken aan de laatste Far Cry-games; het first-persongevoel dat ik in die games had, voelde ik onmiddellijk in mezelf naar boven komen. En dat is mooi, want Ubisoft heeft met Far Cry 3 (en binnenkort ook met deeltje vier, mag ik aannemen) bewezen dat het enorm tof is om op die manier open werelden te verkennen. Dat we nu op dezelfde manier GTA V mogen gaan ontdekken, is een prachtig cadeautje.

Meer van alles

Voor de rest is de next-gen GTA V vooral meer. Meer van alles. Meer wapens. Meer voertuigen. Meer (willekeurig gegenereerde) activiteiten. Meer dieren. Meer verkeer. Meer natuur. Meer muziek op de radiozenders. Meer spelers in de verschillende modi van GTA Online. Enzovoorts, en zo verder, ga zo maar door. Geen wonder natuurlijk, want met de relatief krachtigere PlayStation 4, Xbox One en pc is het logisch dat Rockstar meer detail in de game kan stoppen. Wat belangrijker is om een heraankoop te rechtvaardigen, is de hoeveelheid nieuwe content die je dus krijgt bij de next-gen versie van GTA V. Want meer van iets dat al goed was, kan alleen maar beter worden!

Drie redenen om GTA V opnieuw te kopen voor een next-gen console niet genoeg? Er zijn er natuurlijk nog meer, zoals bijvoorbeeld verbeterde weermodellen, beloningen voor terugkerende fans (zoals exclusieve voertuigen, challenges en de mogelijkheid om je oude personages te importeren), pre-orderbonussen, een video-editor en (al dan niet nog te verschijnen) updates voor GTA Online. Is er al met al reden genoeg voor jou om GTA V opnieuw voor de PlayStation 4 of de Xbox One te kopen, of houd je het lekker bij de versie die je al in huis had? Laat het weten door middel van een reactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Grand Theft Auto V

Ontwikkelaar:

Rockstar North

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

17 september 2013

Beste game van 2013

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer