Drie van die: Wensen voor Splatoon 3

Geplaatst: 3 juli 2021 10:00

Splatoon is een franchise die voor mij heel veel betekend heeft. De originele game op de Wii U was mijn allereerste third person-shooter en heeft mijn middelbare schooltijd een stuk plezieriger gemaakt. Ook met het vervolg op de Nintendo Switch heb ik me uitermate goed vermaakt. Echter voelde die game niet altijd als een waar vervolg, maar meer als een Splatoon 1,5. De frisheid die het origineel kenmerkte, was er vanaf. Ik had ook wat meer problemen met de game dan met de originele Splatoon. Vier jaar later was daar dan de aankondiging van Splatoon 3 tijdens de Nintendo Direct van februari. Ik kon er de nacht van aankondiging nauwelijks van slapen - zoveel zin had ik om aan de slag te gaan met een nieuw deel. Een derde titel is ook een mooie reden om een hoop verbeteringen door te voeren. Ik heb genoeg ideeën over wat een Splatoon-game nog toffer zou kunnen maken. Nintendo, lezen jullie mee?

onbekend

Een single player-campagne waar je u tegen zegt

Eén van de tofste dingen aan de eerste twee Splatoon-games waren de single player-campagnes. Die bestonden uit een reeks van enkele tientallen toffe levels waarin je platforming-vaardigheden op de proef werden gesteld. Terwijl je door een aantal werelden reisde, kreeg je meer te weten over de lore en personages in het Splatoon-universum. Splatoon 2 deed daar zelfs nog een schepje bovenop met de Octo Expansion-DLC, die een geheel nieuwe campagne toevoegde. Alhoewel ik de single player-campagnes zeer vermakelijk vond, bleef ik altijd achter met een verlangen naar meer. De avonturen duurden niet lang en voelden aan als het blikje fris dat je naast je hamburger bestelt: lekker om erbij te hebben, maar het is niet het hoofdgerecht. Hoe gaaf zou het zijn als Splatoon 3 eindelijk een bord patat toevoegt aan het menu en een volledig gerealiseerde single player biedt? Het liefste met grotere levels in gedetailleerde omgevingen die als één geheel aanvoelen en niet ergens in een lege ruimte rondzweven. Het feit dat de single player de hoofdattractie was van de eerste Splatoon 3-trailer, geeft me hoop.

onbekend

Plezier voor twee

Zoals je waarschijnlijk al kon afleiden uit de intro van dit artikel, ben ik een behoorlijk grote Splatoon-fan. Als ik vrienden thuis uitnodig om te gamen, raak ik dan ook niet uitgepraat over mijn passie voor de Splatoon-serie. Dat maakt andere mensen enthousiast. ‘’Nou kom op, dan spelen we toch een paar potjes samen?’’, klinkt het dan vanuit mijn vrienden. Helaas moet ik ze iedere keer weer teleurstellen. Splatoon 2 biedt geen mogelijkheid om met vrienden in dezelfde ruimte te spelen. Om met elkaar te spelen, moet iedere speler een eigen Switch en een exemplaar van de game hebben. Het feit dat Splatoon 2 geen splitscreen multiplayer heeft, is een gemiste kans. Splatoon is niet alleen leuk als online shooter, maar heeft ook potentie als een geweldige party-game. Hopelijk maakt Splatoon 3 die potentie waar.

onbekend

Een oplossing voor disconnecties

Dat Nintendo en online gamen niet altijd samengaan, is volgens mij wel duidelijk. Alhoewel mijn online-ervaring in Splatoon absoluut niet zo slecht is als in andere games (kuch, Super Mario Maker 2, kuch), is er ruimte voor verbetering. Wanneer een speler zijn verbinding verliest en uit de game wordt gekickt, ontstaat er een oneerlijk speelveld. Het ene team ontvangt plotseling een behoorlijke voorsprong. Zeker in een game als Splatoon, waar minder spelers ook minder inkt op het veld en zo minder beweegruimte betekent, staat een verloren speler vaak garant voor een verloren potje. Nintendo hoeft hier niet opnieuw het wiel uit te vinden, maar kan simpelweg afkijken bij andere online games. De toevoeging van bots die afwezige spelers vervangen, zou de game een stuk minder frustrerend maken - vooral in de Ranked-modus. En Nintendo, als jullie aan de slag gaan met bots voor Splatoon 3, kunnen jullie dan ook offline potjes mogelijk maken? Alvast bedankt.

onbekend

Splatoon 3 staat in de planning voor volgend jaar, dus het duurt nog even voordat we aan de slag kunnen met de game. Er is nog genoeg tijd om aan een hoop nieuwe toevoegingen te werken. Als groot fan van de franchise kan ik niet wachten om voet aan wal te zetten in Splatsville. En zelfs als Nintendo geen van de punten in dit artikel aanpakt, staat de multiplayer in Splatoon garant voor vele uren aan plezier. Maar even tussen ons, Nintendo – die splitscreen multiplayer komt er wel, toch?

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Splatoon 3

Series

Splatoon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasewindow

9 september 2022

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord