Check hier alle The Game Awards 2023 content

Cult of the Lamb

  • Ontwikkelaar Massive Monster
  • Eerste releasedatum 11 augustus 2022
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , Simulatie , Indie , Roguelike
  • Gameliner score

Drie van die: Wholesome Spooky-games

Halloween is alweer bijna daar, de ultieme maand voor horror-fans en de ergste voor bangeriken. Gelukkig zijn er in de afgelopen jaren ook Spooky-games uitgekomen die verrassend wholesome en cozy blijken te zijn. Als één van de grootste angsthazen binnen de redactie zet ik drie Wholesome Spooky-games voor jullie mede bangeriken in de spotlight.

Little Misfortune Wholesome Spookygames1

1)Cult of the Lamb

Wat als je Animal Crossing en Stardew Valley combineert met het onderhouden van een cult? Dan krijg je Cult of the Lamb natuurlijk. In deze life sim/ dungeon crawler speel je als een lam dat opgeofferd wordt aan de goden, maar ontsnapt met de hulp van een mysterieus wezen. Zijn enige eis is dat je een cult opricht in zijn naam en de andere cults verslaat. Dit is het begin van een game gevuld met bloed, gevechten en opofferingen, heel veel opofferingen. Wat maakt deze game wholesome? Nou, iedereen in deze wereld is een snoezig diertje en als je besluit een goedwillende cultleider te zijn, kun je een relatief vredige omgeving creëren voor je volgelingen. Als je het bloedbad dat je in de dungeons aanricht even wegdenkt natuurlijk. Het is oprecht een geweldige game. Het ziet er geweldig uit, heeft een interessant verhaal en zit vol donkere humor. Het geeft je ook superveel mogelijkheden om je cult naar eigen wensen vorm te geven. Lees hier Brams Cult of the Lamb review met zijn bevindingen over de game!

Cult of the Lamb preview2

2)Graveyard Keeper

Niks is zo relaxend als een simulatiegame waar je iets opbouwt. Meestal is dat een boerderij of een eiland, maar in Graveyard Keeper is het een middeleeuwse begraafplaats. Het onderhouden van je begraafplaats is de grootste focus in de game, maar je hebt ook de mogelijkheid om andere activiteiten te ondernemen. Zo kun je vissen en verschillende dungeons verkennen. Het ligt aan de speler hoe ze hun begraafplaats willen gebruiken. Je kunt ook een paar bedrijfsbesluiten nemen die moreel gezien niet helemaal juist zijn. Denk hierbij aan het verkopen van mensenvlees van je overleden klanten aan de handelaar om zo nieuwe spullen in handen te kunnen krijgen voor je avonturen. De setting in Graveyard Keeper is misschien dan wel macaber, maar de game neemt zichzelf niet zo serieus en zit vol humor. Ze noemen zichzelf niet voor niets de ‘meest inaccurate begraafplaats sim allertijden’ in hun eigen omschrijving. Het is echt een aanrader voor fans van het levenssimulatie genre om deze game uit te proberen.

Graveyard Keeper Wholesome Spookygames

3)Little Misfortune

Little Misfortune is een game van dezelfde makers als Fran Bow. Waar je in Fran Bow als de moreel betwijfelbare Fran speelt, speel je in Little Misfortune als het schattigste, liefste meisje aller tijden. Er is geen gram kwaad in haar te vinden. Ze heeft ook een snoezige vossenvriend die haar in de gaten houdt vanuit de tuin. Naarmate je verder speelt kom je erachter dat haar leven niet zo fleurig is als ze doet voorkomen. Zonder in spoilergebied te treden gaat de game in op hele donkere onderwerpen, zoals mishandeling en alcoholisme dat uiteindelijk samenkomt in een hartbrekend einde. Er zitten ook hele donkere momenten in die best eng zijn en je komt achter dingen die je een traantje laat wegpinken. Toch zorgen de mooie momenten ervoor dat de enge momenten verdraagbaar zijn en dat je gewoon doorspeelt. Het verhaal is ook heel interessant en weet je vaak aan het twijfelen te brengen of je wel de juiste personages vertrouwt.

Little Misfortune Wholesome Spookygames

Dit waren mijn Drie van die Wholesome Spooky-games. Met deze lijst hoop ik angsthazen handelbare Halloween te geven, maar misschien heb jij ook een aanrader voor een Cozy-game met een spookachtig thema? Laat het ons vooral weten in de reacties!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?