League of Legends

  • Ontwikkelaar Riot Games
  • Eerste releasedatum 29 oktober 2009
  • Platformen Pc
  • Genre MOBA
  • Gameliner score -

eSports: Dit zijn de complete teams voor de LEC Spring Split 2022

Op 14 januari is het eindelijk zo ver. De donkere dagen zonder de LEC zijn bijna voorbij, waardoor het de hoogste tijd is om ons voor te bereiden op de Spring Split van 2022. In november vlogen de geruchten je om de oren en werd er langzaamaan duidelijk welke spelers allemaal van team hebben gewisseld. Een aantal Europese spelers zijn naar Noord-Amerika vertrokken, waardoor er nieuwe spelers zijn binnengekomen en oude bekenden terugkeren. Mocht je dit totaal niet hebben bijgehouden dan wordt het flink schrikken als je op vrijdag de stream aanzet. Daarom neem ik je even mee door alle veranderingen die de teams hebben ondergaan in de LEC, zodat je helemaal klaar bent voor het begin van de Spring Split.

Het begin van een nieuw seizoen

De Spring en Summer Split van 2021 werden gespeeld in de studio, maar er mocht geen publiek aanwezig zijn. Voor de Spring Split van 2022 zijn er strengere regels. De eerste weken zijn alleen de casters en het productieteam aanwezig in de studio en spelen de teams vanuit hun eigen kantoren. Riot Games heeft daarbij ook laten weten dat er geen roadshow is dit jaar. Dit betekent dat de Spring Split finale niet in een arena in een Europees land worden gehouden, maar gewoon in de Berlijnse Studio. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat dit weer aan de orde is, maar gelukkig maken de Casters er altijd een feestje van. Het Castersteam van de LEC heeft ontzettend veel talent en we zullen sowieso weer de stemmen van Drakos en Vedius horen. Na een korte pauze keert ook Quickshot weer terug als Shoutcaster, maar ziet het er wel naar uit dat we afscheid moeten nemen van Caedral. De jonge Colourcaster toonde vorig jaar zijn talent voor het casten, maar wist samen met Riot Games niet tot een overeenkomst te komen voor een nieuw contract.

De LEC bestaat uit tien Europese teams die allemaal strijden voor de top zes om zo toegang te krijgen tot de play-offs. Want dan is er een kans dat je aan het einde van de strijd er met de trofee vandoor gaat. Dit jaar zien we een nieuw team verschijnen. Schalke 04 heeft besloten om haar LEC-plek te verkopen, waardoor de plek nu wordt ingenomen door het team BDS. Dit team speelde vorig jaar nog in de LFL, de Franse League, maar had genoeg geld om de plek van Schalke 04 op te kopen. De andere negen teams zijn precies hetzelfde als in 2021 en zijn: G2 Esports, Fnatic, Mad Lions, Rogue, Misfits, Astralis, Vitality, Excel en SK Gaming.

onbekend

Kleine teams en grote veranderingen

Laat ik beginnen met het nieuwe team BDS. BDS heeft besloten om twee spelers van Schalke 04 over te nemen, waardoor Limit en NUCLEARINT nog steeds in de LEC aanwezig zijn. XMatty neemt de rol van AD-Carry op zich, en Adam en Cinkrof zijn aanwezig in de toplane en jungle. Adam speelde eerder al voor BDS en wilde graag terugkeren, toen zijn contract bij Fnatic eindigde. Als nieuw team hebben ze flink wat te bewijzen, maar daar is BDS zelf helemaal niet bang voor. Astralis en Excel willen ook gaan knallen in 2022, na een teleurstellend jaar te hebben gehad. Astralis is van plan om dit te gaan doen met toplaner WhiteKnight, jungler Zanzarah, midlaner Dajor, AD-Carry Kobbe en support PromisQ. Excel heeft zijn team al klaargestoomd en laat de toplaner Finn terugkeren naar Europa. De rest van het team bestaat uit Markoon, Nukeduck, Patrik en Advienne. Ondertussen heeft SK Gaming besloten om verder te gaan met Jenax, Jezu en Treatz. Hierdoor hadden ze nog een jungler en midlaner nodig voor een compleet team. De jungler Gilius vonden ze bij Schalke 04 en de midlaner Sertuss komt uit het academieteam van Misfits. Dat is direct een mooie koppeling naar Misfits Gaming, want ook dit team heeft flink wat veranderingen ondergaan. Vorig jaar eindigde ze de Spring Split op de zevende plaats en werden ze vijfde in de Summer Split. Het jaar daarvoor eindigde ze ook al onderaan de ranglijst. Het is aan de spelers HiRit, Shlatan, Vehteo, Neon en Mersa om dat patroon te doorbreken.

Rogue verscheen twee jaar geleden in de LEC en wist tot op heden de trofee nog niet op hun naam te zetten. Heel vrolijk zullen de fans van Rogue dit off-season niet geweest zijn, want Rogue heeft het niet getroffen. Inspired besloot om de stap naar Noord-Amerika te maken en ook Hans Sama nam het vliegtuig die kant op. Dit betekent wel dat Odoamne terugkeert in de toplane, Larssen in de midlane en Trymbi als support in de botlane. De nieuwe spelers zijn dus te vinden in de jungle en de botlane met de namen Malrang en Comp. Comp speelde vorig jaar nog bij Vitality en is zeker geen slechte speler.

onbekend

De strijd om de titel

Volgens een aantal analisten zijn er twee teams die de off-season hebben gewonnen en op papier de superteams zijn. Ik heb het dan over Vitality en Fnatic, terwijl G2 Esports en Mad Lions net daaronder zitten. Met de geschiedenis van G2 Esports moet je ze nooit uitsluiten en Mad Lions wist vorig jaar de Spring en Summer Split te winnen. Het is leuk om te lezen dat je op papier het sterkste team hebt, maar je moet het ook nog waarmaken. Toch zou het mij niet verbazen als dit de uiteindelijke top vier wordt van de Spring Split 2022.

Vitality werd vorig jaar tijdens de Summer Split zesde, maar daar gaan ze dit jaar overduidelijk niet voor. Er is flink met geld gestrooid om Alphari en Perkz uit de Noord-Amerikaanse league te halen. Omdat Selfmade heeft besloten om te blijven worden deze sterspelers ondersteund door een sterke jungler. In de botlane vinden we de agressieve Carzzy die voorheen bij Mad Lions speelde en de support Labrov. Het tweede superteam is Fnatic en ook zij hebben andere plannen voor dit jaar. Adam en Bwipo wilde Fnatic graag verlaten, waardoor Fnatic besloten heeft om Wunder van G2 Esports te kopen. Dit leidde tot flinke kreten van ongenoegen en verrassing bij de fans, terwijl iedereen blij is met Razork in de jungle. Humanoid is de nieuwe midlaner voor Fnatic en omdat Nisqy geen team heeft weten te vinden, blijft hij als subsitute. Humanoid wist vorig jaar met Mad Lions te domineren en behoort tot de top van de midlaners. Voeg daar nog de beste botlane van Europa aan toe, oftewel Upset en Hylissang, en het superteam is compleet. Niet geheel verrassend spelen deze teams al direct in het eerste weekend tegen elkaar.

Bij G2 Esports besloten ze om alleen het contract van Jankos en Caps te verlengen, waardoor er drie nieuwe spelers moesten worden gekocht. BrokenBlade werd binnengehaald om de toplane van Wunder over te nemen en Targamas neemt de positie van Mikyx in. Dit zorgt ervoor dat Mikyx en Rekkles dit jaar niet te zien zijn in de LEC wat eigenlijk heel vreemd is. Rekkles speelt momenteel in de Franse League wat toch een stuk onder zijn niveau is. Flakked neemt als AD-Carry nu samen met Targamas de botlane voor hun rekening. Ik heb al genoemd dat twee spelers van Mad Lions nu te zien zijn in een andere jersey en dat zijn dan ook de enige twee spelers die het team hebben verlaten. Armut, Elyoya en Kaiser zijn nog steeds onderdeel van Mad Lions, waardoor het nog steeds een sterk team is. Elyoya was vorig jaar namelijk de in-game leider en had veel invloed. De onbekende Reeker neemt de midlane voor zijn rekening, terwijl Unforgiven de AD-Carry wordt voor Mad Lions.

onbekend

Ik hoop dat dit artikel wat meer duidelijkheid heeft gegeven over de veranderingen die de teams hebben ondergaan en dat je nu voorbereid bent voor vrijdag. Het begin van het jaar is altijd even wennen, omdat het toch raar is om spelers opeens in andere jerseys te zien. Uiteraard weten de Casters meer over de Rookies en zullen zij de hoogtepunten met ons doornemen. Op 14 januari om 18:00 begint de LEC weer en het start direct met een Superweek. Oftewel de LEC is niet alleen op vrijdag en zaterdag te bekijken, maar ook op zondag. Het is wel duidelijk dat ik het gehele weekend voor mijn beeldscherm zit om alle wedstrijden te bekijken. De eerste wedstrijd is al direct interessant, want Vitality neemt het op tegen Mad Lions. En de superteams Vitality en Fnatic ontmoeten elkaar op zaterdag. Nu rest alleen nog de vraag: Gaan jullie ook kijken naar de LEC en wat is dan je favoriete team?

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?