Film: Sonic The Hedgehog 2 - Een waardig vervolg

Geplaatst: 30 maart 2022 16:00
Aangepast: 11 februari 2024 16:55
-

Zo'n twee jaar na de première van de eerste Sonic-film worden fans getrakteerd op een vervolg. We wisten natuurlijk al dat dit vervolg eraan zat te komen, daar er flink naar gehint werd in de eerste film. De vraag is alleen, is Sonic the Hedgehog 2 een waardig vervolg op de eerste film, of hadden ze het beter gewoon bij die ene film kunnen laten? Ik heb de persvoorstelling van Sonic the Hedgehog 2 bijgewoond om jou een antwoord op die vraag te kunnen geven.

Spoiler-waarschuwing

Let op: Dit artikel bevat spoilers van de film, wil je niks weten, ga dan terug naar de homepage.

Sonic The Hedgehog 23

Green Hill Zone Act 2

Mocht je vergeten zijn wat er in de originele Sonic-film is gebeurd, hier even een recap: Sonic werd in een bos aangevallen, waarna hij door een enorme uil werd ge-isekai'd naar de aarde. Hier ontmoet hij Tom en worden ze uiteindelijk dikke maatjes. Dr. Robotnik is ook aanwezig en probeert de blauwe egel tevergeefs in handen te krijgen. De film eindigt met Robotnik die naar de Mushroom Planet wordt geteleporteerd en een teaser van Tails die naar de aarde komt.

Sonic the Hedgehog 2 begint precies daar waar de eerste film is geëindigd, namelijk met Robotnik op Mushroom Planet. Robotnik heeft hier zijn tijd nuttig proberen te besteden en plant zijn ontsnapping en terugkeer naar de aarde. Zijn ontsnappingspoging zorgt ervoor dat er een portaal wordt geopend waar Knuckles the Echidna doorheen komt. Robotnik en Knuckles vormen samen een alliantie tegen Sonic. Knuckles is namelijk op zoek naar de Master Emerald, die de gebruiker enorme krachten geeft en denkt dat Sonic hem hier naartoe kan leiden. Robotnik wil dit juweel natuurlijk ook hebben, dus besluiten ze samen om achter de blauwe egel en de Master Emerald aan te gaan. Gelukkig komt Tails er op tijd aan om Sonic te helpen en met de kracht van vriendschap weten ze Robotnik een halt toe te roepen.

Sonic The Hedgehog 2  Tales and Sonic

Nog meer game-referenties

De tweede Sonic-film is dus een direct vervolg op de eerste. Van de eerste Sonic-film vond ik dat het best een vermakelijke familiefilm was, maar niet heel bijzonder voor echte Sonic-fans. De film miste wat mij betreft namelijk een beetje de Sonic-vibes en referenties naar de games. Sonic the Hedgehog maakt dit meer dan goed. Zo zit onder andere het rode vliegtuig de Tornado in de film, is de geheime schuilplaats van Robotnik een koffietentje dat het Mean Bean café heet en spelen een aantal scènes zich af in wat lijkt op het level Labyrinth Zone uit de Sonic the Hedgehog-game. Ook dragen de toevoegingen van Knuckles en Tails bij aan het gevoel dat dit een verfilming is van een game franchise.

Sonic the Hedgehog 2 zit boordevol referenties voor de fans, dus. Is de film echter ook wel een vermakelijke film? Over het algemeen vind ik Sonic the Hedgehog 2 zeker een geslaagde film en een geslaagd vervolg op de eerste Sonic-film. Met een speeltijd van iets meer dan twee uur is de film echter wat aan de lange kant. De eerste anderhalf uur waren leuk, met hier en daar een goede grap, een plottwist, zang, dans en een actiescène. Je leert in deze film meer over het verleden van Sonic, de uil Longclaw en de reden waarom de blauwe egel naar de aarde is geteleporteerd en niet naar een andere veilige plek. Het laatste half uur leek echter een beetje te veel van het goede, met een vrij anticlimactisch einde en het overgebruikte power of friendship-cliché. Na de aftiteling kregen we echter een veelbelovende teaser. In de eerste Sonic-film zagen we een korte teaser van Tails die naar de aarde komt. Na de aftiteling van Sonic the Hedgehog 2 leren we dat er al ruim vijftig jaar een bijzonder wezen geheimgehouden wordt. Dat wezen is Shadow the Hedgehog. Ik ben misschien bevooroordeeld omdat Shadow mijn absolute favoriete Sonic-personage is, maar ik heb nu in ieder geval al zin gekregen in de derde film.

Sonic The Hedgehog 2  Knuggles

Eindoordeel van Claudia

Sonic the Hedgehog 2 is een geslaagd vervolg op de eerste film. Dit deel is, net zoals het eerste deel, een familiefilm met grappen die ook een ouder publiek wel kan waarderen. Door de toevoeging van twee extra Sonic-personages in de vorm van Tails en Knuckles en de meerdere al dan niet subtiele referenties naar de Sonic-games is deze film ook een stuk meer gericht op de Sonic-fans die de games hebben gespeeld. Het is wel een direct vervolg, dus je zult het eerste deel gezien moeten hebben om echt optimaal van deze film te kunnen genieten. Heb je het eerste deel gezien en wil je weten waarom Sonic in het eerste deel naar de aarde werd gestuurd, of wil je gewoon een avondje film kijken met je gezin, dan is Sonic the Hedgehog 2 een prima film om een paar uurtjes de tijd mee te doden.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord