Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Film: Tekken

Geplaatst: 14 oktober 2010 12:54
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Voor veel mensen is Tekken een belangrijke franchise geweest in hun jeugd. Ook als ik het met mijn vrienden over Tekken heb, denken wij heerlijk terug aan de tijd dat we Tekken 3 speelden op de zolder. Nu zijn we inmiddels drie delen verder en is er zelfs een film van Tekken. Dat is waar ik het vandaag met je over ga hebben.

Ruimte
Tekken volgt niet compleet het verhaal van de games en dat waardeer ik wel. Besluiten dat de film niet compleet de game volgt is gewaagd, maar een goede zet. Jin leeft met zijn moeder in de sloppenwijk waar de inwoners streng in de gaten worden gehouden door Heihachi Corporation. Jin zijn leven is turbulent, maar niet slecht. Totdat zijn moeder vermoord wordt.
Zijn moeder vertelde Jin altijd nooit deel te nemen aan de Tekken-wedstrijden, maar na haar dood zint Jin op wraak op Heihachi Mishima en besluit hij mee te doen aan de gevechten. Zal hij het overleven?

Waar zijn de traditionele personages?
Door de film heen zien we veel van de personages uit Tekken terug. Toch miste ik een paar belangrijke zoals Paul en Hwoarang. De sfeer in de film is ook een stuk realistischer dan in de games. Geen kangoeroes, panda's of tijgermensen die meevechten dit keer. Wel wil ik een eervolle vermelding geven aan Yoshimitsu. Hij is erg goed gedaan in de film.
Al vroeg in de film beginnen de gevechten en die zijn redelijk overtuigend. Het is zeker niet vervelend om naar te kijken en tijdens de eerste gevechten is het zelfs redelijk spannend. Daarna vallen de gevechten een beetje in de herhaling. Je weet dat Jin eerst afgetuigd wordt door zijn tegenstander, zich dan een vechtles herinnert van zijn moeder en vervolgens zijn tegenstander wel kan verslaan. Dit gebeurt alle gevechten door en zo voorspelbaar als twee tieten op een vrouw. Dat is ook mijn grote kritiek op deze film. Los van de afwijkende verhaallijn durft Tekken totaal geen risico's te nemen. Het voelt als een voorgebakken productie waarbij alle ingrediënten al in een pakje zitten. Het motief om mee te doen, gevechten die Jin nipt weet te winnen en een romance tussen Jin en een andere vechter, waar hij natuurlijk niet tegen hoeft te vechten.

Eindoordeel
Tekken is een vermakelijke film die redelijk eer doet aan de games. Alle vechters zitten erin, maar wat mij betreft hadden een paar onbekenden ingeruild mogen worden voor bekendere personages zoals Paul of Hwoarang. Het verhaal verloopt ietsje anders dan in de game en dat kan ik waarderen. Een groot nadeel is de voorspelbaarheid. Je weet de hele film door wat er kan gebeuren. Tekken is typisch een film die je met je vrienden kan kijken terwijl je er doorheen praat, om vervolgens toch nog weten waar het over gaat. En dat heeft natuurlijk ook zo zijn voordelen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer