Gamescom: Call of Duty: Modern Warfare 3

Geplaatst: 27 augustus 2011 14:00
Aangepast: 20 mei 2018 14:13

Afgelopen week was mijn eerste keer dat ik naar de gamescom ging. "You got your cherry popped", zou Joost zeggen. Hoewel ik eerst kritisch was over de gamescom, heeft het me eigenlijk heel erg verbaasd. Eerst dacht ik dat het zoiets als Firstlook zou zijn. Veel wachten, weinig gamen en dat met tienduizenden anderen gamers. De gamescom is echter heel anders. Grootser, massaler en gewoonweg vetter.

De beste game

Mijn favoriet deze gamescom was ongetwijfeld Modern Warfare 3. Je kunt zeggen wat je wilt over Call of Duty, bijvoorbeeld dat het wordt uitgemolken, dat de graphics verouderd zijn en dat we eigenlijk iets spelen dat we in 2008 ook al speelden. Het is misschien waar, maar Modern Warfare 3 had zijn zaken op een rijtje. De build werkte goed en boven alles was het bijzonder vermakelijk om te spelen. Lees er snel meer over in mijn Gespeeld.

De grootste tegenvaller

De tegenvaller voor mij was Battlefield 3. Mijn Naam-Adres-Woonplaats heb ik inmiddels afgeschermd uit angst dat Battlefield-fans mijn huis komen bestormen, maar laat me even uitpraten. De wachtrij voor Battlefield 3 was, op de persdag (waar er nog geen reguliere bezoeker te bekennen is), meer dan drie uur. Gelukkig had ik een kaartje waardoor ik sneller langs de rij kon. Desalniettemin heb ik drie kwartier moeten wachten tot ik uiteindelijk mocht spelen. Vervolgens zat ik in een krap bioscoopzaaltje een beetje trailers te kijken die iedereen al had gezien, om daarna te horen te krijgen dat de game niet correct werkte en ik nog langer moest wachten. Veel mensen waren het al zat en gingen weg. Ik bleef standvastig wachten. Eindelijk mochten we spelen, maar de build werkte nog steeds niet. Hij liep vaak vast en soms startte hij überhaupt niet op. Na nog langer wachten kon ik spelen en wat ik zag was wel aardig, maar het blies me nog steeds niet weg. Dat en veel lag zorgde ervoor dat Battlefield 3 mijn teleurstelling van de gamescom was. Eind oktober geef ik de game nog een kans.

De verrassing van de gamescom 2011

De grootste verrassing deze gamescom was Skylanders. Je zult er waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben, maar dat zal snel veranderen. Skylanders is de pionier in cross-platform gaming. De game wordt meegeleverd met een plateau dat je aansluit op je console en drie speelgoedpoppetjes (het assortiment valt uit te breiden). De speelgoedpoppetjes zet je op het plateau en voilá: je speelt de game met je poppetje. Dit poppetje dient tevens als save, dus ga je naar een vriend die Skylanders ook heeft, dan kun je gewoon je poppetje meenemen en verder spelen bij je vriend, ongeacht op welke console hij hem speelt. Je zult er snel meer over lezen in mijn artikel over de game. Het is jammer dat veel mensen deze titel niet hebben gezien. Ik zat bij de presentatie samen met twee andere journalisten die net zo geïnteresseerd waren als wanneer ze schoenen zouden kijken samen met hun vriendin. Het is jammer, want dit is een flinke vooruitgang in cross-platform gaming.
Ik kan nog wel vier A4'tjes vullen over de gamescom en de games die ik heb gezien, maar Alex vindt dat geen goed idee. De komende weken zul je van alles lezen over wat ik heb gezien. Als jullie mij even excuseren, ik ga terugdenken aan die mooie week.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Call of Duty: Modern Warfare 3

Series

Call of Duty

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii

Releasedatum

8 november 2011

Ontwikkelaar

Infinity Ward

Gameliner Awards

-

Lees meer