Gamescom: Wat willen onze redacteuren in de schoen van de Sint?

Geplaatst: 28 november 2012 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Sinterklaas is weer in het land samen met zijn Pieten en dat betekent dat we weer onze schoen mogen gaan zetten bij de schoorsteen tot en met 5 december aanstaande. We vroegen op de redactie wat ze aan Sinterklaas vragen voor in de schoen. Heb jij een andere wens voor in je schoen? Laat het dan even in het reactieveld weten hieronder.

Wat ik van de goedheiligman in mijn schoen wil? Nou, dat lijkt me duidelijk: de Wii U natuurlijk! Om even een voorstelling van de situatie te maken: ik heb een televisie, met daarnaast al mijn consoles. Alleen mijn kantoor zit in de ruimte daarnaast, waar ik een groot gedeelte van mijn tijd doorbreng. Ik game de laatste tijd nauwelijks meer, omdat ik soms te lui ben om naar de andere kant te verhuizen met mijn hele hebben en houwen. Met de Wii U word ik opnieuw een echte gamer. Ik kan gewoon de controller meenemen naar de andere kant (kantoor), terwijl ik achter mijn laptop kan blijven zitten en in full-focking-high-definition games kan zitten spelen. Dat is waarom ik dat apparaat in mijn schoen wil.

Sinterklaas komt steeds dichterbij en voor je het weet word je weer overspoeld met leuke cadeautjes van onze goedheiligman. Ik pak deze kans met beide handen aan en ik probeer hiermee een leuke game in de wacht te slepen. Ik zat te denken aan PROTOTYPE 2 voor de Xbox 360. Niet alleen omdat het een megabrute game is, maar ook omdat ik deel één van PROTOTYPE groen en grijs heb gespeeld. Het lijkt me een leuke game om in mijn schoen te ontdekken en er vervolgens vele game-uren mee bezig te zijn. Het is nu alleen nog de vraag of de Sint mij dit cadeautje gunt, het is tenslotte wel crisis-tijd in Spanje.

Als fan van de oude Hitman-serie ben ik erg benieuwd of de Sint Codename 47 voor me in mijn schoen kan stoppen. Hitman: Absolution is weer zo'n lekkere stealth-shooter waarbij deceptie de norm is boven schieten. Over oude games gesproken, ik ben ook erg benieuwd naar Baldur's Gate: Enhanced Edition. Deze rebuild van de oude game uit 1998 is weer up to date met moderne systemen. Naast een vrachtlading aan verwijderde bugs zijn er extra characters en quests aan het originele verhaal toegevoegd. Lekker ouderwets top-down RPG spelen. En dan te bedenken dat deze game Dragon Age heeft geïnspireerd.

Het zal je vast niet ontgaan zijn: pakjesavond dreigt een ramp te worden. Het geld van Sinterklaas is namelijk verdwenen. Daarom heb ik besloten om een niet al te duur cadeau voor in mijn schoen te vragen. Zo wil ik al heel lang Darksiders 2 hebben, maar was ik eigenlijk op een mooi prijsje aan het wachten. Het eerste deel van Darksiders had ik vorig jaar voor een prikkie gekocht en daar heb ik me erg mee vermaakt. De combinatie tussen Zelda en God of War is gewoon heel erg goed gedaan, waardoor ik nog steeds benieuwd ben naar dit tweede deel. Hopelijk kan Sinterklaas dit ondanks alle problemen toch nog voor mij regelen.

Ondanks uitblijvend doorslaand enthousiasme betreffende de nieuwe console van Nintendo blijf ik nieuwsgierig naar de Wii U. Mijn speelsessies waren tot zover hoopvol, maar nooit zo overtuigend dat het openen van een tweede spaarrekening geoorloofd was. De goedheiligman is echter de kwaadste niet en mocht hij ervoor kunnen zorgen dat deze nieuwe spelcomputer alsnog zijn weg vindt naar een van mijn vele schoenen, dan zou ik hem met dank beladen. Mocht dit sprookje echter niet doorgaan, dan heb ik altijd nog een uitpuilende stapel games liggen en neem ik ook glimlachend genoegen met wat vertrouwd snoepgoed.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer