Guide: Populairste hotspots in Splatoon 3's Inkopolis Plaza

Geplaatst: 4 maart 2023 10:00
-

In Inkopolis Plaza hebben veel mensen blijvende herinneringen gemaakt. Toen in de vorige Nintendo Direct-presentatie de Splatoon 3 Expansion Pass werd aangekondigd en we te horen kregen dat we in Splatoon 3 kunnen terugkeren naar de centrale hub van de eerste game, werd er dan ook een nostalgiebom gedropt op vele fans van de serie. Inmiddels is de eerste golf van de Expansion Pass een feit en rijden er weer volop treinen naar Inkopolis Plaza. Een hippe Inkling of Octoling moet echter natuurlijk wel weten wat de coolste plekken zijn om de tijd door te brengen. Daarom hebben wij een stagiair bij het Squid Research Lab ingehuurd om je in deze guide alles te vertellen over de verste hangplekken op het plein. Laat ze zien wat je in je mars hebt, onderbetaalde inktvisverslaafde!

Splatoon 3 Expansion Pass Wave 1

Inkopolis Tower

*ahem* Bedankt voor de introductie, vriendelijke Gameliner-redacteur. Laten we direct in de fascinerende hotspots duiken, te beginnen met de grootste toeristenattractie. Als je voor het eerst uit de trein naar Inkopolis Plaza stapt, valt je oog waarschijnlijk direct op de imposante groene toren op het plein. Deze joekel van een bouwwerk is niet te missen; je kunt hem zelfs vanaf Inkopolis Square zien. Het gerucht gaat dat er in Japan een zogenaamde 'Tokiotoren' moet staan die vanzelfsprekend van dit bouwwerk afgeleid is. Gatsie, plagiaat. Niet cool.

Afijn, alleen de meest verse Inklings en Octolings verzamelen zich bij de Inkopolis Tower voor de meest populaire sport die er is: Turf Wars. Ook de verschillende Anarchy-modi kunnen vanuit deze groene gigant bespeeld worden, net zoals je dat vanuit Splatsville zou doen. De kluisjes, afhaalbalie voor snacks en zelfs de fonkelnieuwe jukebox zijn er allemaal. En om mee te doen aan de sport der sporten, hoef je alleen maar te beschikken over een internetverbinding en een Nintendo Switch Online-abonnement. Fascinerend.

Inkopolis Tower Splatoon 3

Booyah Base

Hoor je dat? Dat is het geluid van rinkelende kassa's. Booyah Base is een levendig winkelcentrum dat zich aan de linkerkant van het plein bevindt. Wees je wel bewust van het feit dat niet zomaar ieder individu zonder pardoes één van de exclusieve winkels binnen kan lopen. Als je nog niet een bepaalde status in de maatschappij hebt (ze noemen het ook wel 'Level 4'), ben je bij de meeste toko's niet welkom. Weet ook dat de winkeleigenaren een stel excentrieke figuren zijn. Wat denk je bijvoorbeeld van Shelly en Donny, de degenkrabbetjes die de wapenwinkel Ammo Knights beheren? Ze lijken wel verdacht veel op die praatgrage gek in Splatsville. Het zou toch niet...? Nee, vast niet.

Gelukkig zijn er nog wat vertrouwde gezichten voor de boome-, ahem, de voormalige bezoekers van Inkopolis Plaza. Annie en Jelonzo maken nog altijd winst, ondanks de teruglopende verkoopcijfers. Wel lijkt Crusty Sean vaarwel gezegd te hebben tegen zijn vertrouwde stekkie om een frituurkraam op te zetten en een wereldreis te maken. Leuk voor hem, maar dat betekent dat de krokante Fred Crumbs nu zijn firma overgenomen heeft. Wat een figuur is dat, zeg. Gelukkig verkoopt hij wel lauwe pattas die het niet afdoen vergeleken met die uit de boetiek in Splatsville. Sterker nog, volgens mij zijn ze exact hetzelfde. Zou het een franchiseketen zijn? Hoe dan ook, voor al je gear zit je in de Booyah Base op de juiste plek.

Booyah Base Inkopolis

Amiibo-doos

Ben je ooit in het zuidoosten van Inkopolis Plaza geweest? Zo niet, geen zorgen, want er is geen hol te beleven. Er ligt alleen een hele grote doos. Onderbetaalde stagiaires als ik die geen cent te makken hebben, hebben daar niets te zoeken. In de wandelgangen heb ik wel vernomen dat doorgewinterde gamers die hun geld uitgeven aan kinderlijke actiefiguurtjes genaamd 'amiibo' regelmatig in deze hoek van het plein te vinden zijn.

Het gerucht gaat dat je die figuurtjes hier kunt scannen om beloningen te ontvangen en je gear op te slaan. Sommige figuurtjes zouden zelfs garant staan voor een verse fotoshoot met de wereldberoemde Squid Sisters en andere populaire Inklings en Octolings. Ook zeggen mensen dat de functionaliteit van deze doos is uitgebreid ten opzichte van acht jaar geleden. Er zouden nu meer figuurtjes ondersteund worden. Geloof je het zelf? Wat een lariekoek.

Splatoon 3 amiibo Inkopolis

The Shoal

Spijtig nieuws voor de personen die nu na vele jaren weer terug naar Inkopolis Plaza komen. De Battle Dojo, die je altijd bovenaan de trap in het oosten van het plein kon vinden, heeft het hoofd niet boven water kunnen houden. Iets met 'het gebrek aan een lokale multiplayerstand', of zoiets. Gelukkig wint kapitalisme het altijd en is er alweer snel een nieuw bedrijfje gevestigd. Althans, kapitalisme - ze opereren klaarblijkelijk zonder winstoogmerk.

Ik heb het natuurlijk over The Shoal: de dikke arcade waar menig Inkling en Octoling zonder internetverbinding met zijn of haar matties te vinden is. Dit is dé plek om zonder internetverbinding een aantal offline potjes Turf War, Anarchy of Salmon Run te starten, mits jij en de drerries allemaal een eigen Nintendo Switch hebben. Althans, dat is wat de eigenaar mij heeft verteld. Geen idee of het waar is, maar het zal wel. Ook deze toffe plek beschikt over dezelfde functionaliteiten als de gelijknamige hotspot in Splatsville.

Inkopolis The Shoal Splatoon 3

Grizzco Industries

Alles leuk en aardig, zo'n nieuw plein, maar die treintickets betalen zichzelf niet. De inflatie raakt immers ook de meest welvarende Inklings en Octolings onder ons, en dan met name degenen die moeten teren op een schamele stagevergoeding. *ahem* Gelukkig heeft Grizzco Industries - ook wel bekend als Beer & Co - recentelijk zijn deuren geopend in het zuidwesten van Inkopolis. Je kunt het bijna niet missen: de oranje tinten van het pand en veelvoud aan bangmakende posters springen eruit als een uit de kluiten gewassen beer in een wereld vol zeedieren.

De reputatie van het bedrijf mag dan wel om zeep geholpen zijn, maar er vallen nog steeds keiharde knaken te verdienen. Een effectieve werknemer heeft met een aantal werkdiensten al snel een paar doezoe te pakken. Niet slecht, al zeg ik het zelf. Daarvoor wordt overigens van je verwacht dat je exact dezelfde werkzaamheden uitvoert als in Splatsville. Je wordt nog steeds met een privéhelikopter naar één of ander afgelegen eiland gevlogen om daar eieren te verzamelen. Wel is er recentelijk blijkbaar een tot voorheen onbekende King Salmonid opgedoken die daar de boel onveilig maakt. We wachten nog steeds op een revisie van de Arbowet, maar tot dan, sterkte.

Grizzco Inkopolis Plaza Splatoon 3

Tableturf Battle Dojo

Onlangs heeft het Squid Research Lab uitgevonden dat er in een geheimzinnige uithoek van Splatsville kaartspelletjes worden gespeeld. Nu lijkt deze bizarre trend plotsklaps overgeslagen te zijn naar Inkopolis Plaza. In een voorheen dode hoek van het plein is nu vierentwintig uur per dag een formidabele vis te vinden die de jeugdige gemeenschap meetrekt in de pracht van Tableturf Battle - of Slijkslag, zoals sommigen het ook wel noemen.

Hoewel de regels van het kaartspel hetzelfde zijn als in Splatsville, heeft mijn leidinggevende mij weten te vertellen dat er nieuwe dingen te ontdekken zijn. Ik pak even mijn aantekeningen erbij. Eens kijken. ''Wie de nieuwste Splatoon 3-update downloadt, kan na verloop van tijd komen te beschikken over maar liefst 23 nieuwe kaarten gebaseerd op de nieuwe toevoegingen uit het Fresh Season 2023, waaronder kaarten met uitgedienden uit Inkopolis en wapenvarianten. Tevens zijn er online functionaliteiten toegevoegd aan het kaartspel, waardoor je nu ook niet-computergestuurde tegenstanders kunt uitdagen voor het heetste kaartspel in de Inklingwereld.'' Ik had het niet beter kunnen zeggen. Waar wacht je nog op?

Slijkslag Inkopolis Plaza Splatoon 3

Het duchtige steegje

Mijn ouders hebben me altijd verteld dat ik moet oppassen voor vreemdelingen; zeker als ze zich in een vreemd steegje bevinden. En laat er nu een duchtige zijstraat zijn in het oosten van Inkopolis Plaza waar altijd een vreemde vogel uitspookt. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar hij intrigeert me. Zeker als je de geruchten rondom dit duistere figuur hoort. Sorry ouders, maar regels zijn er om gebroken te worden.

De man die daar zit, heet blijkbaar Spike. Hij zou het een aantal jaar geleden ver geschopt moeten hebben met duistere financiële praktijken. Daarna leek hij een tijdje Inkopolis Square tot zijn thuisbasis gemaakt te hebben, maar is hij weer teruggekomen naar het plein voor meer cash. Daar zou hij nu weer handelen in Super Sea Snails. Wat hij ermee doet, geen idee, maar hij levert blijkbaar best serieuze diensten. Iedereen die dat stomme steegje in loopt, komt er weer uit met veel betere kleding. Ze presteren ook beter in gevechten. Oh, wat is de Inkling- en Octolingcultuur toch fascinerend.

Spike Splatoon 3 Inkopolis

De Squid Sisters

Net zoals bij een verrukkelijke Triple-Fried Galactic Shwaffle van de Crust Bucket bewaar je ook in een artikel altijd het beste voor het laatste. Kun je je die loopbrug in het oosten van Inkopolis nog herinneren, waar ook de arcadehal The Shoal zit? Nou, als je nog heel even doorloopt kom je op het hoogtepunt van Inkopolis Plaza uit. Hou je vast, want het is de studio van de enige echte Squid Sisters!

Deze wereldberoemde supersterren zijn Callie en Marie. Ik hoef het je waarschijnlijk niet meer uit te leggen, maar Callie is de roze en Marie is de groene, en ze zijn allebei fan-tas-tisch. Als je hun nieuwste pokoe Wave Goodbye nog niet hebt gehoord, moet je écht de jukebox in de lobby eens aanslingeren. Hun zijdezachte stemmen gecombineerd met de briljante instrumentatie zijn een lust voor al je zintuigen. Zelf kom je de studio niet binnen, maar je kunt wel uren voor het kleine raampje blijven staren om de perfect gevormde inktvisgezichtjes van de twee te bewonderen. Wie weet zwaaien ze wel terug. In ieder geval, bedankt voor het podium beste Gameliner-redacteur, maar ik geef de microfoon weer aan jou terug. SRL stagiair, out!

Squid Sisters Inkopolis Plaza

Zo, hopelijk heeft deze inktvisverslaafde stagiair je een beter beeld gegeven van alles wat Inkopolis Plaza in Splatoon 3 te bieden heeft. Hoewel er niet bepaald nieuwe functionaliteiten zijn, is het plein uit de eerste Splatoon-game een leuke toevoeging voor de nostalgische Splatoon-fans onder ons. De tweede helft van de Splatoon 3 Expansion Pass verschijnt op een later moment en neemt ons mee naar een nieuwe verhaallijn die plaatsvindt op Inkopolis Square uit Splatoon 2. Tot dan kunnen we in ieder geval genieten van de oude plaza en de nieuwe content die het Fresh Season 2023 te bieden heeft.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Splatoon 3: Expansion Pass

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

28 februari 2023

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord