Minecraft

  • Ontwikkelaar Mojang AB
  • Eerste releasedatum 9 mei 2012
  • Platformen Pc , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii U , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch
  • Genre Avonturen , Open-World , Survival
  • Gameliner score

Guide: Wat eten lama's in Minecraft en hoe fok je ze?

Wanneer je Minecraft opstart en begint met het bouwen van een klein huisje heb je soms het geluk dat de Wandering Trader met zijn lama’s naar je toe komt. Hoewel hij handige spullen verkoopt zijn het vooral de lama’s die de show stelen, want wie wil deze nu niet in zijn bezit hebben? Ze hebben namelijk veel voordelen, maar dan moet je wel eerst weten wat de lama’s in Minecraft eten en hoe je ze moet temmen en fokken. Om je daarmee te helpen beantwoord ik al deze vragen.

Minecraft Lama lokken

Waar vind je Lama’s in Minecraft en hoe tem je ze?

Voordat je een lama kunt gaan temmen in Minecraft, moet je ze eerst vinden. Het zijn dieren die graag in heuvelachtige gebieden wonen en daardoor kun je ze vinden op de plateaus van de savannes. Het is mogelijk dat je een tijdje moet rondlopen voordat je de eerste lama’s tegenkomt, maar gelukkig leven ze vaak in groepen van vijf. Om ze naar je huis te brengen heb je twee mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een hooibaal voor hun neus te houden en op deze manier de lama’s mee te lokken. Dit kun je eenvoudig doen als je geen lange afstand hoeft te lopen, maar anders kun je ze beter temmen. Om een lama te temmen moet je met de linkermuisknop op de lama drukken, zodat je op zijn rug springt. Dit doe je net zo lang totdat er hartjes verschijnen. Als dit het eerste dier is dat je hebt getemd dan krijg je ook een achievement. Om de lama’s vervolgens naar je huis te begeleiden moet je een lama vastmaken aan een leidtouw. De getemde lama’s die in de buurt staan volgen automatisch de lama aan het leidtouw. Op deze manier kun je eenvoudig een groep van tien begeleiden.

Het is aan te raden om van tevoren alvast een hok of huisje voor de lama’s te maken, want dan kun je ze eenvoudig op hun plek houden. Voor je het weet lopen ze rond te stampen en worden ze aangevallen door zombies. Een simpel hek volstaat, maar je kunt natuurlijk ook een luxe stal maken.

Lamas temmen in Minecraft

Wat eten Lama’s in Minecraft en hoe werkt het fokken?

Om ervoor te zorgen dat de lama’s een goed leven leiden en zin krijgen om zich voort te planten hebben ze eten nodig. In Minecraft lusten lama’s tarwe, maar ze zijn gek op hooibalen. Een hooibaal kan worden gemaakt door negen stukken tarwe in de vakjes van de werkbank of rugzak te plaatsen. Voortplanten gaat natuurlijk alleen als je twee lama’s voert, dus je hebt flink wat hooibalen nodig. Wanneer je lama is aangevallen, geeft een hooibaal ook acht hartjes terug. Mocht je nog niet genoeg tarwe hebben om een hooibaal te maken dan kun je de lama ook tarwe geven. Ze paren dan niet met elkaar, maar krijgen wel twee hartjes terug op hun gezondheidsbalk.

Na het eten krijgen de Lama’s zin en zijn er kleintjes op komst. Wanneer het lukt, zie je binnen een paar seconden al een kleine lama rondlopen. Zoals je misschien hebt gezien is de wol van een lama verschillend. Dit heeft te maken met de oorspronkelijke omgeving. De kleur van de kleine wordt vervolgens willekeurig bepaald aan de hand van de kleuren die de ouders hadden. Wanneer je de lama’s hooibalen blijft voeren, wordt de kudde steeds groter. Op het moment dat je geen ruimte meer hebt, is het dan ook verstandig om één lama per keer te voeren of ze gewoon tarwe te geven.

Minecraft Lama fokken

Wat zijn de voordelen van Lama’s in Minecraft?

Het vinden en fokken van lama’s in Minecraft kost dus even wat tijd, maar het geeft een aantal voordelen. Als je denkt aan een lama dan denk je direct aan één van die grappige video’s waarin iemand wordt onder gespuugd. In Minecraft spugen de lama’s ook en houden ze op deze manier de vijanden op afstand. Ze spugen het liefst op de wolven, want daar hebben ze een hekel aan. Ben je met deze dieren onderweg dan hoef je dus niet bang te zijn dat je in je eentje tegen de wolven moet vechten.

Het grootste voordeel is dat je een kist op de rug van de lama kunt plaatsen. Per lama heb je dan toegang tot een aantal extra inventory slots, waardoor je snel grondstoffen kunt vervoeren. Omdat je niet op een lama kunt rijden moet je weer een leidtouw vastbinden aan de lama naar keuze. In Minecraft zijn het nogal groepsdieren, waardoor de getemde lama's eromheen automatisch een karavaan vormen. In totaal kun je tien lama’s met één lead begeleiden. Als je ze allemaal een kist geeft dan hoef je je nooit meer zorgen te maken over te weinig ruimte. De hoeveelheid ruimte die een kist per lama geeft is verschillend. Dit heeft te maken met het niveau en sterkte van de lama. Je kunt in ieder geval drie vakjes verwachten en het loopt op tot vijftien vakjes. Wanneer ze sterven zijn ze ook nog nuttig, want ze laten stukken leer achter.

Een leuk weetje is dat je een gekleurd kleed over de rug van de lama kunt leggen. Door alle verschillende kleuren kun je ze makkelijk uit elkaar halen. Dit is ontzettend handig om de zwakke lama’s van de sterkere te onderscheiden. Op deze manier zie je snel welke lama meer kan dragen. Een andere mogelijkheid is om elke kleur lama een specifieke grondstof te laten dragen. En zelfs als je dat niet doet, dan staat zo’n kleed gewoon ontzettend schattig.

Minecraft voordelen van Lamas

Met deze informatie kun je per direct in Minecraft aan de slag met het bouwen van een lama boerderij, zodat ze een eigen slaapplek hebben. Na het vinden van twee lama’s en het maken van wat hooibalen heb je binnen de kortste keren meerdere lama’s. Vergeet ze vooral niet mee te nemen voor een wandeling, want dan kun je veel grondstoffen en spullen verzamelen. Op deze manier wordt Minecraft toch net wat makkelijker en hoef je niet de hele tijd op en neer te lopen.

Over auteur Anita van Beugen

Anita van Beugen Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?