Sons of the Forest

  • Ontwikkelaar Endnight Games
  • Eerste releasedatum 23 februari 2023
  • Platformen Pc
  • Genre Indie , Horror , Survival
  • Gameliner score

Guide: Zo overleef je in Sons of the Forest

Wil je graag aan de slag met Sons of the Forest, maar heb je de voorganger niet gespeeld? Dan is het natuurlijk wel zo handig om te weten hoe je moet beginnen. De game zelf geeft hier namelijk erg weinig over weg. Maak je maar geen zorgen, we got you. In deze beginnersguide voor Sons of the Forest bespreek ik alle belangrijke aspecten om te kunnen overleven op het eiland vol met kannibalen!

Guide sons of the forest

Zo bouw je een basis in Sons of the Forest

Om lang te overleven in Sons of the Forest heb je als eerste een goede nederzetting nodig. Een plek waar je (hopelijk) een beetje kunt ontspannen, tussen de alertheid en spanning door. Gelukkig hebben we daar de handige Crafting Guide voor, waar je blauwdrukken vindt van alle bouwwerken die je kunt maken. Naast de standaard bouwwerken kun je ook naar eigen inzicht muren, vloeren, plafonds en dat soort dingen maken. Je kunt er dus ook een mega kasteel van maken als je wilt, maar laten we even simpel beginnen. Boomstammen verzamelen kost immers al genoeg tijd.

Het is belangrijk dat je eerst een goede plek vindt om je basis op te zetten. Het liefst in de buurt van water, zodat je altijd drinken bij de hand hebt. Daarnaast kun je Kelvin dagenlang achter elkaar laten vissen als je wilt, zonder dat hij gaat zeuren. Een win-win situatie zou ik zeggen. Ook is het verstandig om je basis enigszins in de buurt van een 3D-printer te bouwen. Het is natuurlijk ideaal als je snel even wat materiaal kunt maken en zo weer terug bent bij je basis. Het eerste dat je gaat bouwen, is een slaapplek. Dit is het meest belangrijke, omdat je hier op kunt slaan en je nodige nachtrust kunt krijgen. Je kunt in het begin makkelijk van een zeil en een tak een tent maken om op te slaan en in te slapen. Kelvin kan ook een tent voor je opzetten en afbreken, dus dat is helemaal top. Naast een tent kun je natuurlijk ook gebouwen maken van hout, zoals een simpele log cabin. Dit kost heel wat meer tijd, aangezien je hier veel boomstammen voor moet verzamelen. Je kunt Kelvin laten helpen, dat scheelt een hoop tijd. Mocht je al een boomhut hebben staan, dan moet je hier echter wel mee uitkijken. Kelvin hakt namelijk zonder schaamte de boom om waar jij je hut in hebt gemaakt als hij toevallig in de buurt staat.

Guide sons of the forest4

Dit is het beste eten in Sons of the Forest

Naast een plek om te slapen, is het natuurlijk ook erg belangrijk om genoeg eten te verzamelen om je personage in leven te houden. Gelukkig is dit in deze game een stuk makkelijker dan in The Forest. De bossen staan vol met bessenstruiken die je helemaal leeg kunt plukken. Helaas zijn bessen niet het meest voedzame eten en vullen ze dus ook amper. Je kunt beter op zoek gaan naar paddenstoelen, die vullen wel goed. Let er wel op dat je het bij bruine paddenstoelen houdt, de rode paddenstoelen zijn namelijk giftig. Ben je niet zo’n fan van een veganistisch bestaan? Dan kun je natuurlijk ook gewoon gaan jagen. Er zijn een hoop dieren te vinden op het eiland waar je op kunt jagen, zoals konijnen, herten, vogels, eekhoorns en zelfs elanden. Aangezien ik slechte ervaringen heb met elanden uit The Long Dark, heb ik deze maar achterwege gelaten. Konijnen zijn echter een makkelijke prooi.

Gelukkig zijn er ook eenvoudigere manieren om eten te vinden in Sons of the Forest. Als je het eiland gaat verkennen, kom je een hoop kratten tegen met voorraden erin. Deze bevatten vaak energierepen en frisdrank, die echt ideaal zijn om te hebben. Energierepen zorgen er niet alleen voor dat je maag wordt gevuld, maar ook dat je minder slaap nodig hebt. Op het eiland zijn een aantal laboratoria te vinden, vergelijkbaar met het lab waar je de 3D-printer vindt. Er is een grot met een luik in de grond, hier vind je een opslagplaats voor voedingsmiddelen. Het meeste dat er ligt is helaas verrot, maar er zijn altijd een aantal dingen te vinden: energierepen, bacon/steak/brain bites, oesters, ramen noodles, rauw vlees en crunchy wunchies. Oesters doen niet heel veel, die zijn een beetje vergelijkbaar met bessen. Rauw vlees is natuurlijk altijd een goede voedselbron en gek genoeg crunchy wunchies ook. Dit zijn een soort cornflakes die een goede invloed hebben op de honger, maar die wel snel dorst veroorzaken. De ramen noodles vullen ook prima, maar hier krijg je zelfs nog meer dorst van. Ten slotte kun je ervoor kiezen om de ledenmaten van kannibalen die je verslaat te drogen of te koken en op te eten. Voedzaam is het zeker, maar of het goed is voor je geweten is nog maar de vraag. Daarnaast heb ik wel het idee dat het koken van kannibalenvlees hun vriendjes aantrekt.

Guide sons of the forest5

Zo verken je het eiland in Sons of the Forest

Het eiland verkennen is natuurlijk een belangrijk deel van de game. Gelukkig is het wat makkelijker gemaakt dan in The Forest, aangezien je vanaf het begin een GPS tracker hebt en een minimap. Op die map kun je een aantal dingen vinden:

  • Roze uitroeptekens
  • Grotten
  • Groene puntjes

De roze uitroeptekens zijn de GPS trackers van je teamleden, die ergens op het eiland terecht zijn gekomen na de helikoptercrash. Als je hen vindt, kun je hun GPS tracker meenemen. Dit kan erg handig zijn, aangezien je ze op bepaalde locaties die belangrijk voor je zijn achter kunt laten, zodat deze zichtbaar zijn op je minimap. Vaak liggen er ook voedingsmiddelen of andere voorwerpen zoals touw, batterijen of draad in de buurt. De grotten die je op je map ziet, zijn een soort dungeons die je kunt verkennen. De vijanden die je hier tegenkomt zijn een stuk sterker dan op de rest van het eiland, maar je kunt hier ook goede loot vinden. Daarnaast zijn het ook de plekken waar je hints vindt die met de main story te maken hebben. Dan hebben we nog de groene puntjes, die geven de locaties van 3D-printers aan. Hier kun je terecht voor het maken van de betere voorwerpen, zoals een slee.

Guide sons of the forest3

Zo bevecht je de kannibalen in Sons of the Forest

Wat je ook doet, je kunt niet voorkomen dat je de kannibalen tegenkomt. Degenen die je het meeste zult zien, zijn de kruipende kannibalen. Ze zijn niet heel gevaarlijk en zullen je ook niet meteen aanvallen, meestal pas als je met je rug naar ze toe gaat staan. Pff, lafaards. Maar goed, je kunt ze gelukkig makkelijk aan met je bijl of met een speer. En dan kun je hun hoofd afhakken en op een stok zetten, zodat andere kannibalen wel twee keer nadenken voordat ze jouw basis aanvallen. Ik heb inmiddels mijn basis omringd met kannibalenhoofden op een stok. Je zult merken dat kannibalen minder snel in de buurt komen, maar het houdt ze niet compleet weg. Wanneer je een kruipende kannibaal aan begint te vallen, zal hij waarschijnlijk gaan smeken hem te sparen. Dit kun je doen, maar de kans is dan wel groot dat hij zijn vrienden erbij haalt. Genade hebben is in deze game nooit het beste plan naar mijn ervaring.

Het wordt pas een uitdaging als er kannibalen in beeld komen die gewoon op twee benen lopen. Deze zijn best creepy en kunnen je ook goed laten schrikken. Daarnaast richten hun wapens heel wat meer schade aan dan de klappen van de kruipende kannibalen. Over het algemeen vallen ze je niet zomaar aan, of je moet ze een reden geven om dit te doen. Het beste is om ze toch zo snel mogelijk aan te vallen, voordat ze het door hebben. Zo ben je er snel van af en blijven ze je niet constant volgen. In de grotten kom je nog heel wat vreemdere wezens tegen, zoals blinde kannibalen die bijna een vissenhuid hebben en een monster dat alleen uit vlees en tanden bestaat. Deze monsters zijn erg sterk en ik merkte al snel dat het niet verstandig is om ze met alleen een bijl te lijf te gaan. Al is het vlees en tanden monster ook niet zo snel neer te halen met kogels, helaas.

Sons of the Forest2

Ik hoop dat ik jullie hiermee genoeg informatie heb meegegeven om te kunnen overleven op het eiland in Sons of the Forest. Heel veel succes en plezier met deze game en wees lief tegen Kelvin. Die jongen doet zo zijn best. Mocht je nog benieuwd zijn naar andere aspecten van de game, stel dan zeker je vragen in de comments!

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?