Hoe gaat het met Sons of the Forest in 2024?

Geplaatst:

Liefhebbers van survival en horror stonden te popelen om het vervolg op The Forest uit 2014 te spelen rond deze tijd vorig jaar. In plaats van een zoektocht naar je zoon ga je in deze game op zoek naar een rijke familie die vermist is geraakt op een afgelegen eiland. Natuurlijk loop je ook weer een hoop kannibalen en mutanten tegen het lijf, zoals we gewend zijn van de eerste game. Het vervolg is voor een lange tijd nog in de bèta fase geweest, maar afgelopen week kwam de 2.0 update uit. Dat betekent dat de game nu officieel ‘klaar’ is. Hoe is Sons of the Forest nu vergeleken met ons eerste review moment? Dat ga ik je in dit artikel vertellen!

Sons of the forest revisited

Sons of the Forest is een stap verder

Wat in ieder geval meteen duidelijk werd, was dat Sons of the Forest een stap verder is dan zijn voorganger. De ontwikkelaar koos ervoor om hetzelfde concept te gebruiken en het te verbeteren. Een logische keuze, want het concept werd ook bij The Forest al goed ontvangen. Sons of the Forest slaagde er goed in om dit concept nog eens te versterken, onder andere door het introduceren van je buddy Kelvin en door het optimaliseren van de combat ten opzichte van The Forest. Eerlijk is eerlijk, de combat is soms nog steeds een beetje buggy, maar is al een stuk beter als je het vergelijkt met The Forest.

Ook op grafisch gebied is het vervolg vooruit gegaan, al is er wel nog steeds weinig afwisseling in de omgeving. Sons of the Forest biedt al wel meteen een aantal nieuwe opties ten opzichte van zijn voorganger, ook op het gebied van het bouwen van je basis. En natuurlijk introduceert de game nieuwe vijanden naast een aantal bekende ‘gezichten’. Het sound design is daarnaast een stuk realistischer geworden, aangezien geluiden met je meedraaien als jij rondkijkt. Al met al is Sons of the Forest vanaf het begin dus al een hele vooruitgang in vergelijking met The Forest. En afgezien van een aantal kleine puntjes van aandacht is het meteen een sterke survival horror.

Sons of the forest revisited1

Hoe staat Sons of the Forest er nu voor?

De 1.0 update die onlangs live ging, heeft een aantal veranderingen en toevoegingen naar Sons of the Forest gebracht. Wat erg opvalt, is de stem van Shawn Ashmore die de rol van Timmy aanneemt. We kennen Ashmore natuurlijk ook al van Alan Wake 2, waar niet alleen zijn stem, maar ook zijn gezicht een rol speelt. Daarnaast zijn er nieuwe vijanden te vinden in de game, waaronder een bekend gezicht uit The Forest: Legsy. Of dat positief is of niet, laat ik maar even in het midden. Legsy en ik hebben een ingewikkelde historie. De andere nieuwe mutant, Holey, is voor mij nog niet bekend, maar ik kan je wel vertellen dat hij minstens zo afstotelijk is als Legsy. En minstens zo dodelijk. De bestaande kannibalen zijn echter ook wat gevaarlijker geworden, aangezien ze betere harnassen dragen en af en toe ook wat beter lijken te weten wat ze doen dan voorheen.

Aangezien er nieuwe vijanden bij zijn gekomen, is overleven er niet makkelijker op geworden. Gelukkig introduceert de 1.0 update van Sons of the Forest ook nieuwe opties om de dreigingen te bevechten. Zo zijn er bijvoorbeeld meer wezens bijgekomen waar je vriendschappen mee kunt sluiten, vergelijkbaar met Virginia. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden bijgekomen voor mensen die graag samen met vrienden spelen, waaronder de proximity chat. Persoonlijk vind ik dit een erg leuke toevoeging, aangezien het meer diepte naar de game brengt. Het maakt de game ook een stuk spannender voor mijn gevoel, zeker als je in het donker rondloopt en ineens besprongen wordt door mutanten of kannibalen. Ten slotte is de map uitgebreid en zijn er weer een hoop nieuwe interessante plekken om te ontdekken, waaronder nieuwe grotten. Al met al raad ik je zeker aan om Sons of the Forest weer op te pakken als je het al een tijd niet gespeeld hebt, of als je de game nog helemaal niet hebt. Voor de liefhebbers van survival horror is dit namelijk echt een pareltje.

Sons of the forest revisited2

Wat staat de spelers van Sons of the Forest nog te wachten?

Wat kunnen we van de toekomst van Sons of the Forest verwachten nu de game volledig is uitgebracht? De kans is groot dat er nog steeds regelmatig hotfixes en quality-of-life updates naar de game zullen komen, aangezien de ontwikkelaar dit ook al deed voordat de game volledig uit was. Maar wat weten we tot nu toe over nieuwe content die nog naar de game komt in de toekomst?

Helaas is het antwoord op die vraag dat we hier eigenlijk nog niets over weten. Endnight Games heeft hier namelijk nog niets over losgelaten. Nu staat de ontwikkelaar er ook wel om bekend dat ze geen specifieke beloftes maken op het gebied van updates en nieuwe content. Dit hoeft dus zeker niet te betekenen dat er geen nieuwe content op de planning staat voor Sons of the Forest.

Sons of the Forest revisited

Al met al is Sons of the Forest dus nog steeds een interessante game, zeker voor de liefhebbers van survival horror. Het heeft alles dat een goede survival horror game moet hebben, zonder dat het te cliché wordt. De game is het dus zeker nog waard om te spelen in 2024!

Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sons of the Forest

Series

-

Uitgever

Endnight Games

Reviewscore

Platforms

Pc

Releasedatum

23 februari 2023

Ontwikkelaar

Endnight Games

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord