Guide: Zo vang je Bloodmoon Ursaluna in The Teal Mask

Geplaatst: 7 oktober 2023 14:30
Aangepast: 7 oktober 2023 15:58
-

De eerste uitbreiding van Pokémon Scarlet en Violet is inmiddels uit. De Teal Mask uitbreiding brengt ons naar het gebied Kitakami waar we een aantal nieuwe Pokémon tegenkomen. Het nieuwe verhaal draait voor een groot deel om de Loyal Three. Dit zijn de drienieuwe Pokémon in The Teal Mask dlc. Ook zijn er een aantal nieuwe vormen verschenen met de Teal Mask uitbreiding. Eén daarvan is een Bloodmoon Ursaluna. In deze guide vertellen we je de verschillen tussen Ursaluna en Bloodmoon Ursaluna en laten we je stap voor stap zien hoe je deze variant van Ursaluna aan je collectie kunt toevoegen.

Bloodmoon Ursaluna

Wat is een Bloodmoon Ursaluna?

Een Bloodmoon Ursaluna is een variant op de Ursaluna zoals we die kennen uit de Hisui regio in Pokémon Legends Arceus. Deze variant is uniek voor de Teal Mask uitbreiding in Pokémon Scarlet en Violet en kan dus nergens anders worden verkregen. Om in aanraking te komen met een Bloodmoon Ursaluna moet je een speciale zijmissie voltooien in de uitbreiding. Er is geen andere manier om aan een Bloodmoon Ursaluna te komen. Ursaluna is een eindevolutie van Teddiursa en Ursaring, die we voor het eerst leerden kennen in Pokémon Gold, Silver en Crystal. Bloodmoon Ursaluna is de enige Pokémon die de kenmerkende aanval Blood Moon kan leren en heeft bovendien de unieke eigenschap Mind's Eye.

Wat is het verschil tussen een Ursaluna en een Bloodmoon Ursaluna?

Hoewel Bloodmoon Ursaluna een variant is op de reguliere Ursaluna zijn er best wel veel verschillen aan te wijzen. De meest in het oog springende zijn natuurlijk de uiterlijke kenmerken. Bloodmoon Ursaluna heeft in tegenstelling tot Ursaluna geen gele, maar een grote rode stip op zijn voorhoofd. Hierdoor heeft hij ook de bijnaam Bloodmoon gekregen. Ook heeft hij één donker gekleurd oog dat licht geeft in het donker. Hiermee kan hij in het donker goed zien. Ook loopt hij op zijn achterste poten, waar een normale Ursaluna zich voortbeweegt op alle vier de poten. De verschillen zitten echter niet alleen in het uiterlijk, maar ook in de statistieken. Bloodmoon Ursaluna heeft een veel hogere Special Attack en Defense, terwijl de reguliere Ursaluna het vooral moet hebben van Attack en HP. Dit maakt ook dat de aanvallen die Bloodmoon Ursaluna kan leren afwijken van de normale Ursaluna aangezien ze veel meer gericht zijn op speciale aanvallen in plaats van fysieke aanvallen.

Bloodmoon Ursaluna Scarlet Violet Teal Mask guide

Waar vind ik Bloodmoon Ursaluna in The Teal Mask?

Bloodmoon Ursaluna is te vangen in de Timeless Woods in het gebied Kitakami. Dit is het nieuwe gebied dat zich opent in de Teal Mask uitbreiding van Pokémon Scarlet en Violet. Het is goed om te weten dat je Bloodmoon Ursaluna niet zomaar in het wild kunt tegenkomen. Om oog in oog met deze variant te kunnen komen moet je eerst een speciale zijmissie voltooien. Deze zijmissie start je door te praten met Perrin. Je kunt haar voor het eerst tegenkomen nadat je hebt gevochten met Carmine en Kieran in Mossui Town. Zij staat iets ten westen van waar de gevechten plaatsvinden en is herkenbaar aan haar fototoestel. Als je voor het eerst met haar spreekt, dan geeft ze aan dat je eerst je 150 Pokémon in je Kitakami Pokédex moet registreren. Ook moet je het verhaal van de Teal Mask uitbreiding eerst uitspelen. Als je dit beide hebt gedaan dan kun je opnieuw met Perrin praten en daagt ze je uit voor een gevecht. Zij heeft twee Pokémon tot haar beschikking:

Gevecht tegen fotografe Perrin

  • Noctowl (Lv. 68) - Normal/Flying
  • Leafeon (Lv. 70) - Grass

Bloodmoon Ursaluna Pokmon Scarlet Violet Teal Mask dlc guide2

Voor dit gevecht is het aan te raden om ijsaanvallen te gebruiken. Nadat je haar hebt verslagen geeft ze aan dat ze naar de Timeless Woods gaat en daar op je zal wachten. Als je daar aankomt kom je oog in oog te staan met een Ariados (Lv. 65) die je eenvoudig met vuuraanvallen kunt verslaan. Praat vervolgens opnieuw met Perrin en zij vraagt je om haar te helpen met haar fotoreportage. Zodra het mistig wordt moet je tien verschillende Pokémon vinden en een foto van ze maken. Loop door het gebied en let goed op, want de Pokémon kunnen zich ook in grotten of bomen schuilhouden. Als je ze alle tien hebt gefotografeerd keer je terug naar Perrin en worden jullie opgeschrikt door de komst van de Bloodmoon Ursaluna. Jij moet het tegen dit monster op zien te nemen.

Hoe vang ik Bloodmoon Ursaluna in The Teal Mask?

Het gevecht met Bloodmoon Ursaluna gaat van start en in feite verloopt het gevecht hetzelfde als wanneer je het opneemt tegen een Titan Pokémon. Iets wat je als het goed is al vaker hebt gedaan in Pokémon Scarlet en Violet. De strategie van Bloodmoon Ursaluna is om je hard te raken. Dit doet hij door met Calm Mind zijn Special Attack te boosten en vervolgens uit te halen met zijn unieke en krachtige Blood Moon aanval. Aangezien Bloodmoon Ursaluna een Normal/Ground type is, kun je het beste Vecht-, Water- of Grasaanvallen gebruiken. Je hoeft je niet in te houden met je aanvallen. Aangezien het een Titan gevecht is kun je hem pas vangen nadat je zijn Health op nul hebt gekregen. Zodra dit je is gelukt maakt Perrin snel haar foto en kun jij je nieuwe Pokémon vangen.

Bloodmoon Ursaluna Pokmon Scarlet Violet Teal Mask dlc guide1

Praat opnieuw met Perrin

Nadat het je gelukt is om Bloodmoon Ursaluna te verslaan en deze toe te voegen aan je team, keert Perrin terug naar Mossui Town. Zorg ervoor dat je het hier niet bij laat en praat nog eens met haar, want ze heeft nog een cadeautje voor je. Als je haar opnieuw aanspreekt ontvang je een Hisuian Growlith (Lv. 15) en daarnaast ook nog een Choice Scarf. Tot slot vertelt ze je dat dit zeker niet de laatste keer zal zijn dat jullie elkaar tegenkomen. Het zou dus zomaar kunnen dan Perrin ook in de tweede uitbreiding Indigo Disk weer paraat staat met haar camera en een nieuwe missie voor je heeft.

Dit was het dan voor deze guide. Veel succes met je Bloodmoon Ursaluna. Mocht je meer van dit soort guides willen voor Pokémon Scarlet & Violet of The Teal Mask uitbreiding, laat het dan weten in de comments.

Patrick Lamers Hoofdredacteur

Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon Violet

Ontwikkelaar:

Game Freak

Uitgever:

Nintendo

Release:

18 november 2022

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord