Komt GTA 6 op de PS4 en Xbox One? Alle info op een rij

Geplaatst:

Na zo'n tien jaar van speculatie over het volgende deel in de GTA-serie is de eerste informatie over de opkomende game eindelijk onthuld door Rockstar. Naast de eerste gameplaybeelden, een blik op het hoofdpersonage en meer in de eerste trailer van GTA 6 hebben we ook een indicatie gekregen van de platformen waarop de game komt te verschijnen. Komt GTA 6 dan ook echt naar de PlayStation 4 en Xbox One? Je leest alles wat we momenteel weten in dit artikel.

wanneer komt gta 6 uit op ps4

GTA 6 op PS4 en Xbox One: wat is de status?

GTA 6 is momenteel niet bevestigd voor een release op de PS4 en Xbox One. Volgens de officiële website van Rockstar Games, de ontwikkelaar van de populaire serie, komt de game enkel te verschijnen op de PlayStation 5 en Xbox Series X|S-consoles. De game verschijnt dan ergens in 2025. De last-gen consoles worden dus overgeslagen.

Hoe realistisch is het dat GTA 6 later naar de PS4 en Xbox One komt?

Hoewel de kans bestaat dat de game enige tijd na de release nog op de last-gen consoles verschijnt, is het niet aannemelijk. Rockstar Games heeft bevestigd dat het nieuwe deel groter wordt dan ooit tevoren. Aan de eerste beelden van de game is ook te zien dat de graphics flink verbeterd zijn ten opzichte van GTA 5, wat toe te wijden is aan het gebruik van de krachtigere consoles. Het is dus aannemelijk dat de game niet goed zou draaien op de PlayStation 4 en Xbox One en daardoor niet op de verouderde consoles verschijnt. Een exclusieve additionele release van GTA 6 op de PlayStation 4 Pro en Xbox One X lijkt ook geen optie te zijn, aangezien beide consoles nooit een exclusieve game gekend hebben die niet verscheen op de originele modellen.

Mocht je het geld voor een current-gen console niet in huis hebben, dan heb je helaas ook weinig alternatieven. Rockstar Games heeft nog geen woord gerept over GTA 6 op pc en ook de hybride console van Nintendo lijkt overgeslagen te worden. De launch van de game op alternatieve apparaten kan later altijd nog bevestigd worden, maar gezien de leeftijd van de PS4 en Xbox One wanneer de game verschijnt, is de kans klein dat de game daar nog op uitgebracht wordt.

gta vi ps4 xbox one

Dit is alles wat we momenteel weten over een mogelijke release van GTA 6 op de PS4 en Xbox One. Mocht Rockstar Games op een later moment alsnog bevestigen dat GTA 6 de last-gen consoles komt verrijken, dan lees je dat natuurlijk hier op Gameliner, samen met het laatste nieuws rondom de game.

Bron: Rockstar Games
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot GTA 6

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

-

Platforms

PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2025

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord