Opinion: De laatste Zelda: TotK-trailer maakt mijn hype compleet

Geplaatst: 16 april 2023 14:00
-

Dat was het dan, de laatste trailer voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is verschenen. Hier moeten we het ook mee doen, want Nintendo gaat niks meer laten zien tot de release van Tears of the Kingdom. Niet dat het mij wat uitmaakt, want door die laatste trailer is mijn hype samen met veel andere Zelda-fans compleet. Ik ga je in deze opinion vertellen waarom deze trailer mij zo enthousiast heeft gemaakt.

Ganondorf is back!

Laten we meteen met de Triforce of Power in huis vallen, want de grote The Legend of Zelda-slechterik Ganondorf is terug van weggeweest en hoe! Dat Ganondorf weer een rol ging spelen was al te zien in de allereerste Tears of the Kingdom-trailer helemaal in 2019. Hoe groot Ganondorfs rol ging worden, was alleen onduidelijk vooral omdat hij te zien was als een grote, uitgedroogde zombie die gevangen werd gehouden ergens diep onder de grond. De laatste trailer laat zien dat Ganondorf als vanouds terugkeert. We krijgen ook zijn nieuwe look even te zien en hij ziet er geweldig uit! Toen ik hem zag steeg mijn enthousiasme met tachtig procent, vooral omdat ik Ganondorf best miste in Breath of the Wild.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is echt een geweldige game, alleen de variatie in eindbazen was echt mager. Met name de Blight Ganons die de main bosses van de game waren voelden na een tijdje een beetje hetzelfde en dat ze bijna hetzelfde uiterlijk hadden op een paar details na hielp ook niet mee. Ik snap waarom ze het deden, want het leidde allemaal naar de laatste strijd tegen Calamity Ganon, maar die viel ook een beetje tegen. Met name de laatste fase waar hij letterlijk een stilstaand zwijn is die bijna niks doet behalve Link toestaan hem te bestoken met light arrows. Ik miste de klassieke Ganondorf/Ganon bossfights uit eerdere games in de franchise die voelden als de laatste show off tussen de houders van de Triforce of Power en Courage. Dit hebben we sinds Twilight Princess niet meer gehad en ik vind het weleens tijd worden dat het weer een keer moet gebeuren in de franchise. In Tears of the Kingdom lijkt dit weer zo te zijn en ik kan niet wachten!

Tears of the Kingdom hype opinion1

Het mysterie rond de Zonai wordt groter of opgelost

Fans van Breath of the Wild discussiëren al jaren over wie de Zonai zijn. Voor degenen die het niet weten. De Zonai is een uitgestorven stam in Hyrule die vroeger in de Faron Region woonde. We weten vrij weinig van deze stam af, behalve dat ze krachtige tovenaars en barbaars waren. Dit heeft de community echter niet tegengehouden om de hints die Nintendo over de Zonai in Breath of the Wild heeft achtergelaten helemaal uit te kammen om zo erachter te komen wat voor rol ze speelden in Hyrule voor hun verdwijning. Helaas bleef het tot nu toe bij theorieën, want alleen Nintendo weet echt wie de Zonai precies zijn. Na de laatste twee trailers lijkt de Japanse gamegigant de oorsprong en de rol van de Zonai eindelijk prijs te geven.

De Zonai lijken een grote rol te spelen in Tears of the Kingdom. Het lijkt erop dat de Zonai ook in de lucht leefden, want hun robots genaamd Constructs lopen daar nog steeds rond en maken Link het leven zuur door hem aan te vallen wanneer hij hun terrein betreedt. Dit zagen we ook in de Tears of the Kingdom gameplay video die eerder verscheen. Ze laten ook ‘Zonai cores’ vallen wanneer ze verslagen worden, wat hun afkomst officieel bevestigd. Link’s nieuwe abilities hebben waarschijnlijk ook een link (sorry voor de slechte woordgrap) met de mysterieuze stam. De arm die Link zijn abilities geeft heeft alle uiterlijke kenmerken om van de Zonai afkomstig te zijn, omdat het niet past met de Sheikah technologie die wij vaak genoeg in Breath of the Wild hebben gezien. Ik weet het niet honderd procent zeker, maar volgens mij zien we ook levende Zonai in de nieuwste Tears of the Kingdom-trailer. Zo heb je de man die Zelda toespreekt en zien we rond 1:40 een personage die totaal niet lijkt op de rassen die wij tot nu toe uit Hyrule kennen. Of dit Zonai zijn of niet kunnen wij helaas pas vanaf 12 mei ontdekken, maar de potentie dat het mysterie rond de Zonai na zeven jaar opgelost kan worden. Dit zorgt ervoor dat ik de game nu al in handen wil hebben om in die lore te duiken.

Tears of the Kingdom hype opinion2

Zelda is op avontuur

Iets anders wat mij opviel in de nieuwe trailer was de rol van Zelda. Waar ze eerder een kleine rol speelde in Tears of The Kingdom-trailers en de franchise in het algemeen, lijkt ze in het nieuwste deel een eigen avontuur te ondernemen. We weten dat Link en Zelda in Tears of the Kingdom van elkaar gescheiden raken, waarschijnlijk al vroeg in de game. Normaal zit Zelda ergens gevangen, is ze in een standbeeld veranderd of gebruikt ze al haar kracht om Ganon tegen te houden. Nu lijkt het erop dat Zelda haar eigen avontuur heeft in Tears of the Kingdom. Van wat we zien in de laatste trailer is dat Zelda op verschillende plekken in Hyrule te vinden is, maar dat Link haar nog niet gevonden heeft. Nu snap ik dat Hyrule reusachtig is, maar ik vind het vreemd dat Zelda zegt: ‘Please find me Link’. Had ze niet een mentale boodschap naar hem kunnen sturen, zoals ze de nodige keren gedaan heeft in Breath of the Wild? Dit geeft mij het gevoel dat er meer speelt met Zelda dan dat wij eerst dachten en maakt mij echt nieuwsgierig naar wat er precies gaande is.

De grote vraag is waarom Link en Zelda elkaar niet kunnen vinden als ze zich allebei in Hyrule bevinden? Misschien zijn haar krachten na het gevecht met Calamity Ganon uitgeput en moet ze die zelf zien terug te vinden? We weten dat ze moeite had om haar Hylia krachten te gebruiken in Breath of the Wild. De mogelijkheden zijn letterlijk eindeloos! Zo zijn er theorieën die zeggen dat ze terug in de tijd is in de trailer en daar meer leert over Ganondorf en zijn krachten. Dit lijkt alleen niet helemaal te kloppen, want waarom is Link in Tears of the Kingdom Hyrules enige hoop als Zelda in het verleden rondhangt? Wat mij helemaal hyped maakt is dat Zelda, in ieder geval voor nu een eigen avontuur lijkt te hebben en niet de typische ‘damsel in distress’ lijkt te zijn als in haar eerdere incarnaties. Alsjeblieft laat dit zo zijn Nintendo en laat haar niet weer gevangen genomen worden in de climax zoals altijd!

Tears of the Kingdom hype opinion3

De nieuwe generatie champions en andere hulptroepen

De laatste trailer heeft bevestigd dat Revali, Urbosa, Mipha en Daruk eindelijk vrede hebben gevonden. Link heeft hun gaves niet meer en lijkt voorgoed afscheid van zijn oude vrienden te hebben genomen. Toch lijkt Link er niet alleen voor te staan in Tears of the Kingdom. Een nieuwe generatie champions lijkt op te staan om Link en Zelda te helpen in hun nieuwe avontuur. We maakten al kennis met prins Sidon, Riju, Yunobo en Teba. Zij hielpen Link in zijn quest om de Divine Beasts te betreden. Buiten dat speelden ze helaas een kleine rol. Gelukkig heeft Nintendo ook de potentie in deze personages gezien en lijkt het erop dat zij de nieuwe generatie champions van Hyrule gaan worden. Zo zien we Riju, Sidon en Tulin, de zoon van Teba, samen met de Link ten strijde trekken tegen een Gleeok. De enige die ik niet kon spotten in de trailer waren Yunobo en Teba, maar ik verwacht dat die er ook in zitten. Naast de nieuwe champions lijken ook andere NPC’s Link te helpen in gevechten. Ik vind dit geweldig om te zien, want eerlijk is eerlijk Link was best eenzaam in Breath of the Wild en ik ben blij dat hij nieuwe vrienden heeft die hem gaan bijstaan in zijn strijd tegen Ganondorf.

Ik wil het ook even hebben over de ‘tears’ die we zien in Zelda’s hand en een ander personage in de trailer. Deze tranen lijken een belangrijke rol te spelen in Tears of the Kingdom en het verklaart zelfs eindelijk de naam van de game. Ik ben echt nieuwsgierig naar wat de Tears doen, want ze lijken grote krachten te bezitten en aangezien meerdere personages er één lijken te hebben, wil ik graag zien of ze ongeveer hetzelfde effect hebben of uniek zijn voor elk personage. Naast Zelda zien we ook een mysterieus figuur, Sidon, Riju en Tulin een Tear in handen hebben. Ik ben benieuwd hoe de Tears Link en zijn vrienden kunnen helpen om Ganondorf een halt toe te roepen.

Tears of the Kingdom hype opinion5

Dungeons?

Ja, het lijkt erop dat Dungeons terugkeren, soort van? We zien een aantal beelden in de nieuwe trailer waarin Link zich in gebieden bevindt die verdacht veel lijken op de klassieke dungeons die veel fans misten in Breath of the Wild. De shrines lijken ook hun deuren voorgoed te hebben gesloten en na ze tig keren te hebben gespeeld, heb ik daar vrede mee. Ik ben wel benieuwd hoe de dungeons werken in Tears of the Kingdom, vooral omdat Link letterlijk nu veel meer vrijheid heeft door te kunnen klimmen, springen of te kunnen zweven met een paraglider. De lineaire dungeons die we gewend zijn uit de oudere games in de franchise passen niet echt in de gameplay Tears of the Kingdom, vooral met Link’s nieuwe abilities die hem letterlijk bijna alles kan laten maken. Nintendo lijkt hier rekening mee te hebben gehouden door de ‘dungeons’ te vernieuwen.

Ik zet “dungeons” nog tussen aanhalingstekens, want ik weet niet zeker of het echt dungeons gaan zijn. Het lijkt voor nu een beetje op een mix van shrines, Divine Beasts en dungeons. Hopelijk zijn het alleen maar de beste kanten van de drie, maar Nintendo kennende heb ik daar geen twijfels over. Zo zien we Link tegen een construct vechten in een mijnkarretje en zien we Link Paragliden in een kamer gevuld met lasers. Deze trailer heeft in ieder geval mijn angst voor shrines 2.0 weggenomen en mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid aangewakkerd om te ontdekken in wat voor omgevingen Link terecht komt in The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Tears of the Kingdom hype opinion4

Als je dit stuk helemaal hebt uitgelezen: respect! Dit waren mijn hoogtepunten van hype uit de laatste trailer, maar wat zijn die van jou? Laat het mij vooral weten in de reacties. Ik kan in ieder geval niet wachten om 12 mei met deze game aan de slag te gaan! Lees hier Alex' The Legend of Zelda: Breath of the Wild review over het voorgaande deel.

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

12 mei 2023

Beste game van 2023

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord