Opinion: Ook de Animal Crossing zomerupdate is niet genoeg

Geplaatst: 6 juli 2020 12:00
-

Hoi, ik ben Claudia en ik heb een Animal Crossing burn-out. Ik had nooit gedacht dat ik het ooit zou zeggen, maar ik heb gewoon geen zin meer om Animal Crossing: New Horizons te spelen. Na zo'n tweehonderd uur van mijn leven te hebben gewijd aan deze game, lijkt de koek toch echt op te zijn. Begrijp me niet verkeerd, Animal Crossing is een ontzettend leuke game waarin enorm veel te doen valt, maar toch kan ik de motivatie niet opbrengen om door te spelen. Ik kan nog genoeg dingen bedenken om te doen. Mijn eiland is namelijk nog niet af en ik heb nog genoeg beesten en fossielen te doneren aan het museum. Toch vind ik het allemaal niet meer de moeite waard. Toen ik eindelijk besloten had afscheid te nemen van mijn geliefde Villagers, kwam daar uit het niets de aankondiging van de Animal Crossing zomerupdate. Is deze update echter genoeg om mij weer terug in de game te trekken?

Vastgeroest in routine

Wat ik zo leuk vond aan Animal Crossing, buiten de schattige Villagers dan, is het chille tempo van de game en dagelijkse routine die het mij bracht. Ik ben namelijk een wandelende paradox. In mijn hoofd is het altijd chaos, ik vergeet altijd van alles en ik kan mij niet aan vaste routines houden. Echter houd ik wel enorm van netheid en wil ik het liefst alles zo perfect mogelijk geordend hebben. De manier waarop Animal Crossing ontworpen is, stelt de speler in staat om te spelen zoals hij of zij dat wil. Toch zit er een bepaalde structuur in de game waaraan je soort van gebonden bent. Ik was ontzettend blij met de routine die Animal Crossing in mijn leven bracht. Elke zondag kocht ik Turnips in en de week daarop instrueerde ik mijn thuiswerkende vrienden om tweemaal per dag naar de prijzen te kijken, om ze voor een zo goed mogelijke prijs weer te verkopen. Elke dag ging ik mijn hele eiland af om hout te hakken, tegen rotsen aan te slaan, onkruid te plukken en vervolgens te vissen en insecten te vangen tot ik een ons woog. En dat elke dag, drie maanden lang.

Die routine sloeg echter geleidelijk aan om in verveling. Ik had na een tijdje zoveel Bells en zoveel grondstoffen, dat ik niet meer wist wat ik ermee moest. De recepten en de meubels die ik wilde hebben, die kreeg ik steeds niet. De game die ik maandenlang zo graag speelde, voelde meer en meer als een verplichting. Ik was inmiddels gestopt met het inkopen van Turnips en ook het verzamelen van grondstoffen deed ik niet meer. Die had ik er immers genoeg. Echter verplichtte ik mezelf wel om elke dag langs de kust te lopen om te kijken of er een nieuw recept bij zat en elke dag moest ik voor 10 uur 's avonds een kijkje nemen in mijn winkel om te kijken of die ene specifieke variant van de arcadekast nou eindelijk te koop was. Ook verplichtte ik mezelf om elke dag met mijn Villagers te praten, om ze te vriend te houden. Ik denk dat ik inmiddels elke beschikbare dialoogoptie wel minstens drie keer gehad heb. Daar waar ik uren per dag in Animal Crossing stak, speelde ik uiteindelijk elke dag maximaal een half uurtje, omdat ik vond dat het moest. De aankondiging van de nieuwe zomerupdate maakte me dan ook erg enthousiast. Die update voegt namelijk een paar grote nieuwe features toe. Zou ik hierdoor dan toch weer het plezier in de game terug kunnen krijgen?

Time-travel naar zomerupdate 2

Het korte antwoord is nee. De eerste gratis zomerupdate voor Animal Crossing: New Horizons is de grootste tot nu toe. De update voegt namelijk de mogelijkheid toe om in de zee te zwemmen en te duiken naar verschillende onderwaterdieren. Dit houdt dus in dat er een nieuw gebied te verkennen valt, nieuwe collectibles te verzamelen zijn en een nieuwe dagelijkse activiteit aan je routine wordt toegevoegd. Daarnaast is er ook een nieuwe NPC, Pascal de otter, toegevoegd. Hij wil je oesters ruilen tegen recepten voor op zeemeermin geïnspireerd meubilair. Ook Gulliver heeft een make-over gekregen en kan nu op je eiland aanspoelen in een piratenoutfit. Hij geeft je, in ruil voor je hulp, voorwerpen en outfits in piraten-thema. Er is dus genoeg aan de game toegevoegd om nog wel een tijdje mee vooruit te kunnen, toch?

Er is zeker genoeg aan de game toegevoegd waarmee je nog wel een tijdje vooruit kunt. Voor mij persoonlijk is het echter niet genoeg. Die zeemeermin-voorwerpen boeien mij niet en met een piraten-thema kan ik op mijn eiland ook niet heel veel. Het kunnen zwemmen en duiken is leuk en brengt me zeker terug naar de eilandbezoeken in Animal Crossing: New Leaf. Het is echter het zoveelste routine-ding dat niet echt bevredigend is. Er zijn zo'n veertig nieuwe onderwaterdieren te verzamelen, maar je krijgt er geen beloning voor als je ze allemaal gevonden hebt. Daarnaast gaat het zwemmen in de zee ontzettend traag en gezien ik ook ontzettend ongeduldig ben, kan ik dat dus niet langer dan een kwartiertje volhouden zonder compleet gek te worden. De tijd tussen deze en de volgende zomerupdate die begin augustus komt, wordt een erg lange om te overbruggen, vrees ik.

Toe aan vakantie

Goed, misschien ligt het ook wel een beetje aan mij en misschien ben ik ook wel veel te kritisch op deze update. Als jij wel graag gaat duiken naar onderwaterdieren en als jij wel van zeemeermin-toelie houdt, good for you! Hopelijk kun jij wel van deze update genieten en dat gun ik je ook van harte. Misschien moet ik ook wel gewoon even een tijdje afstand nemen van de game. Misschien heb ik ook wel gewoon veel te veel en te obsessief gespeeld, waardoor alles nu saai en niet goed genoeg lijkt. Het helpt ook niet dat mijn vrienden ook gestopt zijn met spelen en dus niet meer mijn prachtige eiland komen bezoeken. Ik denk dat ik mijn geliefde Villagers dus maar ga vertellen dat ik een tijdje op vakantie ga. Niet op vakantie naar een tropisch eiland, maar op vakantie naar andere werelden en andere games. Wellicht zie ik ze begin augustus weer en pakken we vol frisse moed de draad weer op. Tot ziens, Tangy, Zucker, Ankha, Flora, Paula, Pudge, Purrl, Curlos, Limberg en Vivian!

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Animal Crossing: New Horizons

Ontwikkelaar:

Nintendo

Uitgever:

Nintendo

Release:

20 maart 2020

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord