Opinion: Waarom is er zoveel woede naar Pokémon Sword en Shield?

Geplaatst: 24 augustus 2019 14:00
-

Toen Pokémon Sword en Shield eerder dit jaar werd aangekondigd was iedereen laaiend enthousiast. De starters Sobble, Scorbunny en Grookey waren alle drie meteen geliefd. De Galar regio, die gebaseerd is op Groot-Brittannië kreeg ook voor een groot deel goede reacties. Nu lijkt het alsof Nintendo en de Pokémon Company niks meer goed kunnen doen. Ze worden belaagd door de fans die woedend zijn en de game al hebben afgeschreven, voordat de game überhaupt is uitgekomen. Ik blijf mij verbazen over hoe snel het enthousiasme over de nieuwe generatie is overgaan naar woede. Waar is het misgegaan?

De National Pokédex hel

Het begon allemaal in juni toen er werd aangekondigd dat het de National Pokédex niet in Pokémon Sword en Shield zit. De National Pokédex is de gehele Pokédex met alle generaties van de eerste generatie Kanto tot Alola erin. Deze National Dex maakt het mogelijk om je Pokémon uit je eerdere avonturen over te zetten naar de nieuwe games. In generatie acht kun je alleen de Pokémon krijgen die al in de game zitten, tot grote woede van de fanbase.

Op Twitter en andere social-media platformen barstte het los met reacties. Sommige lieten hun onvrede blijken met memes, maar anderen gaven echt gemene reacties en deelde dit onder elke post die de Pokémon Company plaatste. Ook Nintendo moest het ontzien. Onder elke post over Pokémon Sword en Shield zitten er National Dex activisten tussen. Ook zijn er zelfs mensen die boze brieven naar de ontwikkelaar hebben gestuurd om te eisen dat de National Dex moet terugkomen.

National wat?

Ik ben een groot Pokémon fan, althans dat dacht ik voordat de National Dex hel losbarstte. Toen ik eerst de berichten las, moet ik helaas toegeven, dat ik dacht “Wacht… je kon al die tijd je oude Pokémon hergebruiken?!” Op de één of andere manier is deze hele feature langs mij heen gegaan al die jaren dat ik Pokémon heb gespeeld. Toch, als ik had geweten dat ik mijn Blastoise Bubbles en mijn Infernape Chimpie (lang leve de originele bijnamen uit mijn jongere jaren) mee had kunnen nemen op mijn andere avonturen, had ik het waarschijnlijk niet gedaan.

Elke nieuwe generatie Pokémon staat gelijk aan een nieuw avontuur

Voor mij is een nieuwe generatie voor Pokémon het begin van een nieuw avontuur. Ik wil helemaal opnieuw beginnen en een team opbouwen. vanuit de starter die ik kies. Mijn eerdere Pokémon zijn nog steeds belangrijk voor me, maar hun avontuur was klaar toen ik de Elite Four versloeg. Nu is het de beurt aan de Pokémon in Galar om met mij de nieuwe regio te gaan verkennen.

Daarom kwam bij mij de verdwijning van de National Pokédex in Sword en Shield minder hard aan. Ik snap natuurlijk dat fans die generaties lang hun Pokémon hebben hergebruikt balen dat ze het niet kunnen doen. Je trouwe starter die al jaren aan je zijde heeft gestaan kan niet meer mee. Ja, dat is inderdaad echt rot. Maar is het wel nodig om zoveel stampij hierover te maken?

Doe eens lief

Ik vind het niet kunnen dat sommige fans zover gaan om hun woede te uiten. Ze gaan zelfs zover dat de Pokémon Company meerdere malen een verklaring hebben moeten geven waarom ze hebben besloten de National Dex niet te gebruiken, maar de Dex activisten vinden het niet genoeg. Sword en Shield worden door sommige activisten al afgestempeld als de slechtste Pokémon game ooit, terwijl de game nog niet eens uit is! Ik snap dat jullie kwaad zijn, maar kom op zeg, denken jullie echt iets te bereiken door het team achter de game aan te vallen? Ik weet natuurlijk dat niet elke fan op dit moment zo bezig is, maar op dit moment zijn alleen deze “boze” fans zichtbaar. Ik blijf tenminste uitkijken naar Sword en Shield (weet nog steeds niet welke ik ga kiezen) en ben aan het uitvogelen hoe mijn team voor Galar eruit gaat zien. Voor de fans die boos zijn wil ik één tip meegeven: doe eens lief, want mijn oma zei altijd “Met een lepeltje stroop bereik je veel meer dan met een hele fles azijn.”

Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon Sword

Ontwikkelaar:

Game Freak

Uitgever:

Nintendo

15 november 2019

Nintendo Switch

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord