Preview: Donkey Kong Country Returns

Geplaatst: 22 augustus 2010 00:38
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Ik kijk al jaren uit naar een nieuwe Donkey Kong-game en dan heb ik het niet over zo'n slap aftreksel waarbij je op trommels moet hengsten. Het wordt tijd dat Nintendo met een volledige game op de proppen zou komen. Na lang wachten was het moment eindelijk daar: Donkey Kong Country Returns werd aangekondigd door Nintendo tijdens hun eigen persconferentie op de afgelopen E3.

We kunnen wel stellen dat ik afgelopen woensdag de gelukkigste jongen op aarde was. Ik keek al jaren uit naar een nieuwe Donkey Kong Country game en kon op de gamescom dan eindelijk op mijn gemak met de game aan de slag.

The story so far
Heel veel van het verhaal van de nieuwe Donkey Kong Country Returns is niet bekend. Een groep kwaadaardige Tiki's hebben de dieren op het Donkey Kong Island de banenvoorraad van Donkey Kong gejat en dat wilt de beste aap natuurlijk terughebben en gaat op pad.

Aan de slag
De levels die ik op de gamescom heb kunnen spelen waren ook de levels die tijdens de E3 speelbaar waren. Eerlijk gezegd geloof ik niet dat de game op 21 november gaat verschijnen, omdat Nintendo de game nog maar weinig onder de aandacht heeft gebracht. Maar dat is maar mijn gevoel.

Ik was wel even verbaasd over de gameplay, want ik had er een hard hoofd in of het wel zou gaan werken in combinatie met de Wii-motion controller. Ik durf zelfs te beweren dat het beter werkt dan op de SNES tien jaar geleden.

Als je het mij vraagt ziet de game er beter uit dan ik me in eerste instantie had voorgesteld. De grafische stijl kun je het beste als cartoony omschrijven. De game oogt kleurrijk en de bewegende achtergronden zien er fantastisch uit.
Je moet in het eerste level een aantal keer met je controller slaan om Donkey uit zijn boomhut te bevrijden. Eenmaal uit je boomhut bevrijdt wordt al snel duidelijk dat de game speelt zoals de oude DKC-games. Net als vroeger speel je de game namelijk in 2D-perspectief. Wat mij betreft is dit een goede keuze geweest van de ontwikkelaar.

Rickety Rails
In een ander level, Rickety Rails genaamd, moet je met een mijnwagentje over een rails rijden en bij onderbroken stukken op de A-knop drukken, om zo naar het volgende platform te springen.
De eerste keer dat ik in Donkey Kong Country in een mijnwagentje zat vond ik het een leuk en uitdagend onderdeel van de game. Ik was bang dat ze het level nogal zouden verprutsen door teveel van hetzelfde erin te stoppen. Het blijkt echter dat het juist verrassend en verfrissend werkt; van 'vervelend' is geen sprake.

Voorlopig oordeel
Van tevoren wist ik niet wat ik moest verwachten van de game. Ik was enkel blij dat men de serie nieuw leven in geblazen had. Nu ik de game ook daadwerkelijk heb kunnen spelen weet ik het zeker: de franchise is terug van weggeweest. Ik hoop alleen dat ze nog meer bekend gaan maken van het verhaal en welke andere familieleden terugkeren in de game. Donkey Kong Country Returns verschijnt eind dit jaar exclusief voor de Nintendo Wii.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Donkey Kong Country Returns

Ontwikkelaar:

Retro Studios

Uitgever:

Nintendo

Release:

3 december 2010

Nintendo Wii, Nintendo Switch

Lees meer