Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Preview: Rainbow Six Siege Jaar 5 seizoen 2 - Focus op de verdediging

Geplaatst: 18 mei 2020 19:00

Het vijfde jaar van Rainbow Six Siege is begin dit jaar begonnen en zoals gewoonlijk bestaat het jaar uit een aantal seizoenen. Het vorige seizoen hebben we kennis gemaakt met twee nieuwe Operators en een vernieuwde map. Het tweede seizoen bouwt verder op dit schema, maar brengt ook allerlei andere veranderingen met zich mee. Een aantal veranderingen zullen zeker goed onthaald worden bij de vaste spelers en als nieuwkomer profiteer je er ook direct van. Welkom bij Operation Steel Wave.

De Noorse Romeo

De aanval is de beste verdediging, dus beginnen we direct met aanvaller Ace. Vanuit Noorwegen brengt Ace zijn vaardigheden naar het team Rainbow. Ace is graag aan het front en leeft van de actie. Die actie kreeg hij dan ook genoeg bij de paramedicus training en het leger van Noorwegen. Het is nogal een arrogante man die graag de aandacht van vrouwen en zijn volgers op social media wil hebben. Zijn vaardigheden gaan er in ieder geval voor zorgen dat hij ook gewild wordt in Rainbow Six Siege. Ace is namelijk een Breacher en nogal een sterke ook. De S.E.L.M.A zorgt ervoor dat een breekbare muur openbreekt, zodat jij er door kan. Dit doet het gadget door drie keer af te gaan, waardoor er een mooie vierkante opening verschijnt. De tegenstanders kunnen de S.E.L.M.A kapotschieten of met hun gadgets voorkomen dat de S.E.L.M.A afgaat. Operators zoals Mute en Bandit zijn dan ook counters tegen Ace. In totaal heeft Ace drie van deze gadgets en mocht je het op de verkeerde muur plaatsen, kun je het gewoon weer oppakken. Als wapen heeft Ace de Ak-12 of de M1014. Met daarbij natuurlijk nog een pistool als tweede wapen. Als extra gadget kan er gekozen worden voor de breach charge of de smoke grenade.

Hierdoor is Ace een aanvaller die ook voor beginners een stuk eenvoudiger te begrijpen is dan Iana uit het vorige seizoen. Hij kan gebruikt worden om muren open te breken en gadgets zoals een deployable shield te vernietigen. Als je dat bereikt voordat je zelf neergeschoten wordt, heb je in ieder geval alles uit zijn kit gehaald. Uiteraard is het strategisch gebruiken van de drie S.E.L.M.A het ultieme doel. Het voordeel van het gadget is dan ook dat je het moet gooien en niet op de muur moet bevestigen. Hierdoor kun je het gauw op een muur gooien, weghollen en het activeren. Doordat zijn gadget gericht is op het openbreken van muren is Ace geen counter voor een specifieke Operator.

De verdedigster van de natuur

Naast een nieuwe aanvaller is er ook een Operator gericht op het verdedigen. Melusi heeft een nogal interessant verleden. Opgegroeid in Zuid-Afrika beschermde ze de dieren tegen stropers. Na erg gewond te zijn geraakt in het Afrikaanse leger, besloot ze om vrouwen te gaan trainen, zodat ook zij de dieren kunnen beschermen. Hebzucht is volgens haar een van de grootste uitdagingen die de mensheid tegenkomt. Te veel hebzucht is wat je als aanvaller dan ook niet moet hebben. Melusi heeft een Banshee Sonic Defence die geluid maakt wanneer er een aanvaller in de buurt komt. Naast dat het werkt als een alarm vertraagt het ook de aanvaller. Omdat de Banshee niet kapot te maken is met kogels zijn explosieven of het mes de oplossing. Hoewel je bewegingen vertraagd worden, geldt dit niet voor de wapens. Als aanvaller biedt dit de mogelijkheid om de Banshee te gebruiken als voordeel en verdedigers naar jouw locatie te lokken. Melusi heeft drie van deze gadgets die op de muur of vloer geplaatst kunnen worden. Je moet ze echt neerzetten, maar hebt wel de mogelijkheid om ze ook weer op te pakken. Als wapens heeft Melusi het al helemaal voor elkaar. Ze heeft namelijk de Super 90 shotgun, de T5SMG en nog een pistool. Verder kun je besluiten om te gaan voor het deployable shield of de impact grenade.

In het vorige seizoen werd de roamer Oryx toegevoegd en ook Melusi kan gebruikt worden als roamer. Het is een tijdje geleden, maar Melusi heeft een speed van drie. Ze beweegt hierdoor snel over de map, maar heeft wel maar een armour van een. De Banshee zorgt voornamelijk voor intel en Melusi kan hierdoor goed samenwerken met andere Operators zoals Smoke. De plekken waar de Banshee geplaatst zijn, kunnen worden omgetoverd tot een val voor de aanvallers. Omdat haar gadgets niet tegen explosieven kunnen, zijn onder andere Ashe en Kali een goede counter. Het nieuwe seizoen brengt ook een nieuw gadget voor bepaalde verdedigers. Het Proximity Alarm is een secondary gadget en kan gekozen worden in plaats van de Barbed Wire. Dit speciale alarm is een stuk kleiner dan de Banshee Sonic Defence en maakt geluid wanneer er een aanvaller in de buurt is. Het grote verschil met het gadget van Melusi is dat het Proximity Alarm gegooid moet worden en de aanvallers niet vertraagt. Dit is zeker een toevoeging die ik erg gaaf vind. Het gebruiken van de camera's is belangrijk, maar het alarm geeft al direct een goede aanwijzing.

Het is tijd om naar huis te gaan

Het was al bekendgemaakt, maar ook de map House is helemaal veranderd. Het wordt een map die puur is voor het plezier en behoort dus niet tot de selectie in ranked. Dus wat is er allemaal veranderd? Ten eerste is er nog maar een beperkt aantal ingangen. De voordeur is compleet van de kaart, maar via het balkon en de garage kun je nog wel naar binnen. Daarnaast kent het huis een extra slaapkamer die helemaal in het roze is. Verder is er nog een extra hal die leidt naar de badkamer. Het huis is dus een stuk groter geworden en daarbij direct wat meer gebalanceerd. De verbeterde map is voor iedereen direct beschikbaar en is geen onderdeel van de Season Pass. Voor de twee nieuwe Operators is dit voor de eerste week wel het geval, daarna kun je ze met Renown kopen.

Veel spelers wachtten al een tijdje op de verandering van de map House, maar er zijn meer grote veranderingen. Het gebeurt vaak dat spelers wanneer ze de rank Champion hebben behaald, switchen naar een andere regio om daar ook Champion te behalen. Iets wat niet alleen bij Rainbow Six gebeurt, maar ook genoeg andere games. Het zorgt altijd voor frustratie als een van de tegenstanders officieel een veel hogere rank heeft dan de rest. Dit seizoen pakt Ubisoft dit probleem op grote schaal aan. Wanneer je de hoogste rank hebt behaald in Rainbow Six Siege, heb je deze rank in elke regio. Daarnaast is het een stukje moeilijker om Champion te worden. Elk seizoen moeten er minimaal honderd matches worden gespeeld en heb je vijfduizend MMR nodig. Dus geen spelers meer met een hogere rank uit een andere regio in jouw matches. Verder zullen de mains van Amura een aantal veranderingen gaan opmerken. De Garra Hook maakte altijd direct het raam en de barricade kapot, waardoor verdedigers precies wisten waar Amura doorheen kwam. Dit is een stuk subtieler geworden in het tweede seizoen. Hoewel het glas nog steeds direct kapot gaat, wordt de barricade pas verwoest als Amura er zelf doorheen komt. Vanaf seizoen twee kan Amura ook gewoon door de hatches heen, zonder deze eerst kapot te moeten schieten.

Zo, dat waren even alle nieuwe gadgets, Operators en veranderingen die seizoen twee gaat brengen. Voor de spelers die graag skins verzamelen is er ook goed nieuws, een Operator krijgt weer een Elite skin. Daarnaast wordt het straks mogelijk om je wapen nog mooier te maken. Je kunt namelijk niet alleen een skin kiezen voor je wapen, maar ook speciale skins voor de attachments. Dat moet toch wel genoeg combinaties opleveren. Ik ben in ieder geval enthousiast over de twee nieuwe Operators. Als beginneling was het optimaal gebruik maken van de gadgets van de vorige twee Operators toch te lastig. De basis van Melusi en Ace is daarentegen juist een stuk eenvoudiger. Ik liet het al doorschemeren, maar ook het Proximity Alarm wordt een gadget die ik vaak ga gebruiken.

Bron: Rainbow Six Siege Seizoen 2 preview Ubisoft

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Tom Clancy's Rainbow Six Siege

Series

Tom Clancy's Rainbow Six

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Releasedatum

1 december 2015

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord