Tom Clancy's Rainbow Six Siege

  • Ontwikkelaar Ubisoft
  • Eerste releasedatum 1 december 2015
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score

Preview: Rainbow Six Siege: Operation Ember Rise

Wanneer een franchise lang genoeg doorloopt, is een logisch gevolg dat servers langzaamaan leegstromen, zeker wanneer we het hebben over een online game. Toch weet Ubisoft Rainbow Six Siege na vier jaar nog steeds alive and kicking te houden. Dit komt mede door de constante vernieuwing die geboden wordt. Vier seizoenen per jaar waarbij er met ieder seizoen nieuwe dingen geïntroduceerd worden is niet iets om makkelijk overheen te zuchten. Inmiddels zitten we in jaar 4 en staat het derde seizoen van dit jaar voor de deur. Year 4 Season 3 krijgt de codenaam Ember Rise. Dooft deze vlam echter als een kaars in de nacht, of is het een niet te stoppen bosbrand?

onbekend

Goyo en Amaru

Ieder seizoen kunnen we van start met twee nieuwe operators. In seizoen 3 is dat natuurlijk niet anders. Dit keer zijn het de Mexicaanse Goyo en Peruviaanse Amaru die dankzij het nodige wapentuig het vuur aan de schenen van menig terrorist weten te leggen. Goyo neemt een slot van de defenders in terwijl Amaru de attackers vertegenwoordigd. Beiden spelen totaal anders en brengen echt iets nieuws op tafel. Voornamelijk Amaru valt bij mij in de smaak. Deze dame beschikt over de Gara Hook waarmee ze razendsnel weet te breachen en een gebouw binnen no-time op rappelt. Tevens is Amaru in staat om door hatchets in het plafond te navigeren. Het is voor het eerst dat een operator hiertoe in staat is en handig is het zeker.

Goyo daarentegen is wat logger. Met zijn deployable shields, in zijn geval zijn het Volcan Shields, is de man in staat om deuren af te zetten en deze van een extra oompf te voorzien. Ieder shield heeft namelijk een jerrycan aan de achterzijde. Aan de voorkant is niets te zien, maar staat er een tegenstander dichtbij genoeg, dan is deze te detonaten middels een kogel of granaat. De vuurzee is niet bepaald een pretje en is een doorn in het oog voor menig aanvaller. Toch vind ik Goyo de minst aantrekkelijke van de twee. Hoewel Goyo echt wel wat fijne fortifying skills met zich meebrengt, kunnen de jerrycans ook tegen je werken. Ze triggeren namelijk ook op explosies en kogels van de tegenstanders waardoor je voordeel ineens een nadeel is geworden. Tactisch plaatsen is dus een vereiste.

onbekend

Kanal Redesign en Battle Pass

Ook de maps moeten er weer aan geloven. Dit keer is het Kanal die een herziene versie krijgt. De map is flink op de schop gegaan waarbij er nu een extra punt bij is gekomen om tussen de twee losstaande gebouwen te navigeren. Tevens heeft de map grafisch gezien ook een flinke overhaul gekregen waardoor het nu nog eenvoudiger is om call-outs te doen. De trappen hebben een kleurtje gekregen en het interieur is flink op de schop gegaan. Dit maakt de locatie net iets competitiever en zorgt ervoor dat je niet continu in een deathtrap van de corridor terecht komt.

Daar houdt de fun echter nog niet op. Er komen namelijk flink wat veranderingen aan. Zo krijgen alle deployable shields een nieuw uiterlijk waarbij er kijkgaatjes in het schild komen. Tevens wordt de manier van Reverse Friendly Fire op de schop genomen waarbij de gehele squad nu het vuur op één van die etters kan openen. Daarbij wordt Rainbow Six Siege voorzien van een heuse Battle Pass. Dit moet spelers belonen voor alle tijd die ze in de game steken. Het is duidelijk dat Ubisoft landjepik heeft gedaan bij Apex Legends, maar dat mag de pret niet drukken. Ieder seizoen is er een nieuwe Battle Pass met nieuwe beloningen beschikbaar. In seizoen drie worden we warmgemaakt met de gratis Battle Pass. Vanaf seizoen vier start de gratis Battle Pass opnieuw en wordt deze vergezeld door de Premium Battle Pass, die spelers kunnen aanschaffen voor exclusieve items. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de multiplayer ook nog eens voorzien van een nieuwe modus. Voor de spelers die geen zin hebben om ranked te spelen, maar klaar zijn met de scrubs in Casual, komt er nu een Unranked modus. Deze modus biedt dezelfde regels als Ranked, maar dan zonder een daadwerkelijke ranking.

onbekend

Voorlopig oordeel van Rudy Wijnberg

Er staat wat moois in de rising voor Rainbow Six Siege. Ember Rise is geen spectaculair seizoen qua operators, hoewel Amaru wat leuke nieuwe trucjes met zich meebrengt, maar de dingen die achter de schermen veranderen zijn zeker een welkome aanvulling. Het nieuwe uiterlijk van de shields werkt en de toevoeging van een Battle Pass geeft nieuwe spelers wellicht net dat extra zetje dat ze nodig hebben om vol te houden. Daarbij is de rework van Kanal goed uitgevoerd wat de locatie net wat leuker maakt om te spelen.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?