Preview: Sonic Superstars - Gaat enorm hard

Geplaatst:

Tijdens gamescom kreeg ik de mogelijkheid om Sonic Superstars te spelen. Enerzijds op de beursvloer, waar je in je eentje het level Speed Jungle kunt spelen om een beetje een gevoel te krijgen van hoe de game speelt. De echte ervaring had ik echter achter de schermen, waar ik toegang kreeg tot twee nieuwe levels die nog niet eerder getoond of speelbaar waren. Daarbovenop mocht ik deze levels ook nog eens in co-op uitproberen met een andere speler. Hoe hard gaat Sonic Superstars en is dat samen met andere spelers ook leuk? Je leest het in deze preview!

Sonic Superstars gamescom preview

Samen snel gaan

Op gamescom mocht ik in co-op aan de slag met twee exclusieve nog nooit eerder vertoonde levels. Deze levels, Pinball Carnival en Cyber Station, zijn geschikt voor co-op. Blijkbaar zijn dus niet alle levels in co-op met andere spelers te spelen. Speed Jungle, het level dat je op de beursvloer kon spelen, mochten wij bijvoorbeeld niet kiezen, omdat dat level alleen in je eentje te spelen is. We begonnen dus met Pinball Carnival. Ik als Amy en mijn co-op partner als Knuckles. Pinball Carnival is een klassiek Sonic-level, zoals Casino Night Zone uit Sonic 2 en Carnival Night Zone uit Sonic 3. Je stuitert er veel in het rond en er zijn verschillende paden die je kunt nemen. Het is qua leveldesign behoorlijk rechttoe rechtaan en exact wat je verwacht van een Sonic-game die gebaseerd is op de klassieke trilogie. Ik moet wel zeggen dat het level prima te doen is met twee spelers. Met meer dan twee wordt het wellicht wat te hectisch.

Het tweede level dat we mochten uitproberen, is Cyber Station. Dit is een soort Matrix-achtig level dat er erg futuristisch uitziet. Dit level kent verschillende routes die je kunt volgen, platformen die verdwijnen en een flinke hoeveelheid vijanden en andere gevaarlijke dingen in het level. Het leukste aan Cyber Station en wat dit level zo uniek maakt, zijn de cyberstralen waar je doorheen kunt rennen. Wanneer je door deze stralen heen rent, verandert je personage van gedaante. Zo veranderden Amy en Tails eerst in pixel-versies van zichzelf, daarna in kwallen die door de lucht kunnen zweven, muizen die in een soort Pacman-achtig stuk door een doolhofje moesten en raketten die enorm hard door de lucht heen zweefden. Het level zit vol verrassingen en is heerlijk hectisch, zoals we van de oude Sonic-games gewend zijn.

Sonic Superstars gamescom preview1

Hoe snel is te snel?

Ik vond het ontzettend leuk om Sonic Superstars in co-op te spelen. In je eentje spelen is toch anders dan samen en het doet me goed te zien dat de levels in ieder geval twee spelers aankunnen. Ondanks dat het enorm hectisch is en je elkaar bij moet zien te houden, heb ik me enorm vermaakt. Het zal altijd zo zijn dat de ene speler sneller is dan de andere, of dat je elk een andere kant op wilt. Dat wordt opgelost door de achterblijvende speler tijdelijk van het scherm te verwijderen, zodat die met een druk op de knop weer bij de andere speler kan komen. Als je bijvoorbeeld samen met je kind of je jongere broertje of zusje speelt dat nog niet zo goed is, hoeft hij zich geen zorgen te maken als hij je niet bij kan houden.

In de levels krijg je ook de mogelijkheid om bonus levels te spelen. Deze bonus levels geven je de mogelijkheid om grote munten of Chaos Emeralds te verzamelen. Hier krijg je speciale krachten van die je kunt gebruiken tijdens je avontuur. Zo hebben we bijvoorbeeld gezien dat je in water kunt veranderen en in een waterval omhoog kunt zwemmen. Zo kun je op speciale verborgen plekjes komen waar je normaal niet kunt komen. Deze speciale vaardigheden geven je een extra mogelijkheid om de levels te verkennen. Ik ben benieuwd naar de andere vaardigheden die straks in de volledige release zitten.

Sonic Superstars gamescom preview2

Voorlopig oordeel van Claudia Tjia

Sonic Superstars lijkt ons weer terug te vervoeren naar de klassieke Sonic-trilogie waar we allemaal van houden, maar dan in een modern jasje. De gameplay gaat terug naar de kern en dat is snel van links naar rechts gaan. De speciale vaardigheden lijken een leuke toevoeging en het lijkt alsof er heel wat aandacht in de levels is gestoken. Ik kan niet wachten tot de uiteindelijke release, zodat ik als Amy en haar duchtige hamer snel van links naar rechts kan gaan.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sonic Superstars

Series

Sonic

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

17 oktober 2023

Ontwikkelaar

SEGA

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord