Bit: Sega pas tevreden wanneer Sonic het wint van Mario

Geplaatst:
Aangepast: 6 november 2023 20:10

Sonic en Mario, het is een populariteitsrace die al zo lang aan de gang is dat zelfs de lokale bejaardensoos er nog een middagje semmelen mee kan vullen, onder het genot van wat hoestpastilles en Werther's Original, uiteraard. Sega en Nintendo proberen al sinds de jaren '80 zieltjes te winnen met hun respectievelijke mascotte, waarbij Nintendo tot op heden nog de beste kaarten in handen heeft. Maar Sega heeft een lange adem, zo blijkt uit een uitspraak van Sega's topman Osamu Ohashi, die pas kan rusten wanneer Sonic zijn loodgietende rivaal voorbij stevent.

En dat is een hele klus, wat Ohashi zelf ook niet onder stoelen of banken steekt. Mario is nou eenmaal een publieksfavoriet en vrijwel iedere Mario-game die Nintendo uit de rode pet trekt is goud waard, iets waar Sega een stuk meer moeite mee heeft wanneer het op games rondom de hypersnelle blauwe egel gaat. Toch gooit Ohashi de spreekwoordelijke handdoek nog niet in de ring. Sterker nog, hij heeft volgens een interview met zijn werkgever nog steeds de ambitie om met Sonic het oppermachtige Nintendo van de populariteitstroon te kieperen.

Sonic Origins info

"Sonic was originally developed to compete with Mario, and it hasn't succeeded to this day. Because we respect Mario, our goal is to catch up and surpass him. We want Sonic to be played all over the world, including Japan, just like Mario, and we want the movie to be a bigger hit than Mario, and we want [Universal Studios Japan] to build a Sonic area. That's our goal as Sonic lovers."

Nou, Osamu-san, als dat je uiteindelijke ambitie is, dan stel ik voor dat je begint met een solide reeks Sonic-games uitgeven, want dat lijkt al een uitdaging op zich te zijn. Ga anders effe vragen hoe ze dat bij Nintendo doen. Niet dat zij altijd de spijker op de kop slaan met Mario, maar Mario komt zo goed als overal mee weg. Ik bedoel, Mario als een olifant? Je had het zelf nooit kunnen verzinnen, maar met Super Mario Bros. Wonder flikt Nintendo het toch maar weer, zoals je ook in onze Super Mario Bros. Wonder review kunt lezen. Afijn, begin maar eens met bepalen of de antagonist nou Robotnik of Egghead heet. Dan straal je naar de buitenwereld al een beetje uit dat je zelf weet wat je wil.

Bron: Sega
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sonic Superstars

Series

Sonic

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

17 oktober 2023

Ontwikkelaar

SEGA

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord