'Sonic Superstars leed onder launch Super Mario Wonder'

Geplaatst:

Het is misschien wel één van de oudste vetes in de gaming industrie: Mario versus Sonic. Zelfs in 2023 lijken de twee coryfeeën elkaar in de weg te zitten. Althans, dat valt op te maken uit een verklaring van Sega, waarin wordt geopperd dat de launch van 'een concurrerende game in een soortgelijk genre' de verkopen van Sonic Superstars aardig heeft beïnvloed.

Nu weet ik niet hoeveel 'concurrerende gfames in een soortgelijk genre zijn verschenen rondom de launch van Sonic Superstars, maar wat ik wel weet is dat Super Mario Wonder er één van was. Nintendo's kassa rinkelde eind vorig jaar als een malle na de launch van de koddige platformer, terwijl de kassa van Sega ietsjes minder rinkelde dan men had gehoopt. Toch had Sega hier al enigszins rekening mee gehouden, waarbij het ook aangeeft dat men verwacht dat het allemaal wel recht te trekken valt op de langere termijn.

Sonic Superstars3

Of de tegenvallende verkopen van Sonic Superstars echt te wijten vallen aan die 'niet bij naam te noemen concurrerende game in een soortgelijk genre' - oftewel Super Mario Wonder - dat valt te betwisten. Hoewel Sega's laatste itteratie volgens onze eigen Sonic Superstars review 'een aardige platformer' is, lijkt de hypersonische egel nog steeds niet diens volle potentie te benutten.

Better luck next time, Sega. Misschien dat je het ooit voor elkaar krijgt om Mario te verslaan in de populariteitsrace, iets waar je al jaren op lijkt te azen.

Bron: Sega Sammy Holdings
Patrick Meurs Columnist

Beeldspraak, woordspelingen en voornamelijk flauwe grappen zijn voor Patrick de dagelijkse kost. Deze Brabantse flapuit neemt nooit een blad voor de mond waardoor zijn mening altijd lekker recht voor de raap is. Gamen kan hij niet en dat vindt hij eigenlijk helemaal niet erg. Sterker nog, hij kan er wel om lachen dat hij in de lobby al gesniped wordt.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sonic Superstars

Series

Sonic

Uitgever

SEGA

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

17 oktober 2023

Ontwikkelaar

SEGA

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord