Releases: Jump Force, Far Cry: New Dawn, Metro Exodus en Anthem - februari 2019

Geplaatst: 1 februari 2019 16:00

De eerste maand van 2019 zit er alweer op. De meeste goede voornemens zijn de deur uitgevlogen en menigeen maakt zich op voor Valentijn en Carnaval. Wij als gamers hebben echter ook genoeg om naar uit te kijken. Zo kunnen anime fans deze maand genieten van de fighter Jump Force die vol zit met bekende anime-personages. Daarnaast komen op diezelfde dag ook Far Cry: New Dawn en het langverwachte Metro Exodus uit. Tot slot kunnen we tegen het einde van de maand aan de slag met Anthem, de nieuwe grote knaller van Electronic Arts.

Januari stond vooral in het teken van Kingdom Hearts III, waar fans meer dan tien jaar op hebben gewacht. Daarnaast ging Patrick de lucht in met Ace Combat 7: Skies Unknown en verkende Claudia gekke gamewerelden in Travis Strikes Again: No More Heroes. De eerste maand van 2019 heeft echter ook een aantal toffe remakes met zich meegebracht. Zo mocht Patrick wederom van start met Resident Evil 2: Remake en had Rudy zich kunnen vermaken met Tales of Vesperia: Definitive Edition. Hoewel remakes van bekende oude titels natuurlijk altijd leuk zijn, is het nu tijd voor wat nieuwe games!

Jump Force - 15 februari

Verkrijgbaar voor: pc, PlayStation 4 en Xbox One

Velen van ons zijn opgegroeid met Shōnen Jump anime zoals Dragon Ball Z en Naruto. In Jump Force gaan verschillende bekende personages uit anime-series de strijd met elkaar aan. Zo komen onder andere Goku, Yugi en Kenshiro in de game voorbij. De game bevat een uitgebreid verhaal met een origineel personage dat speciaal voor de game is ontwikkeld. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk om gewoon lekker een potje tegen je vrienden te knokken. Een echte must-have dus voor zowel anime fans als liefhebbers van fighters.

Far Cry: New Dawn - 15 februari

Verkrijgbaar voor: pc, PlayStation 4 en Xbox One

De aankondiging van Far Cry: New Dawn is nog vrij vers, dus we hebben gelukkig niet lang op de game hoeven wachten. Fans van Far Cry 5 kunnen in deze spin-off terug naar het bekende Hope County. Ditmaal is Hope County compleet verwoest door een nucleaire ramp en je herkent er dan ook niets meer van terug. In deze post-apocalyptische versie van de fictieve provincie in Montana neem je het op tegen de gestoorde tweeling Micky en Lou, zeventien jaar na de gebeurtenissen in Far Cry 5. De komst van een nieuwe vijand gaat uiteraard gepaard met nieuwe wapens, voertuigen en bondgenoten.

Metro Exodus - 15 februari

Verkrijgbaar voor: pc, PlayStation 4 en Xbox One

We hebben er lang op moeten wachten, maar de release is eindelijk in zicht. Metro Exodus werd tijdens de E3 van 2017 al aangekondigd en moest eigenlijk vorig jaar al uitkomen. Helaas werd de game uitgesteld en hebben we uiteindelijk een releasedatum van 15 februari gekregen. Gebaseerd op de verhalen van de Russische Schrijver Dmitry Glukhovsky, is Metro Exodus het vervolg op Metro: Last Light en Metro: 2033. In dit deel verken je wederom het post-apocalyptische Rusland als de jonge Artyom. Hij moet een nucleaire winter en verschillende gemuteerde wezens trotseren tijdens zijn zoektocht naar een nieuw leven.

Anthem - 22 februari

Verkrijgbaar voor: pc, PlayStation 4 en Xbox One

Anthem was tevens voor het eerst te zien tijdens de E3 van 2017. Inmiddels zijn we vele trailers en gameplaybeelden verder en wordt het toch echt tijd dat we met Anthem aan de slag kunnen. In deze nieuwe grote titel van Electronic Arts kunnen we een prachtige dynamische open wereld verkennen in exo-suits die Javelins heten. Deze third-person shooter bevat RPG-elementen en is zowel singleplayer als online met andere spelers te spelen. In de game krijg je de kans om de gigantische open wereld te verkennen, monsters te bevechten en relaties op te bouwen met NPC's.

Verder nog

Welke andere releases kun je in februari allemaal verwachten? Hieronder een releaseschema.

Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord